Potrawy z grilla

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... roślinne, warzywa strączkowe, orzechy, ziarna słonecznika, a także razowe pieczywo, płatki owsiane i otręby – doskonałe źródła krzemu, wapnia, cynku – podpowiada dietetyk dr Monika Dąbrowska-Molenda ...

dawno temu

Kiszonki – dlaczego są zdrowe?

... , barszczu z kiszonych czerwonych buraków czy białego barszczu zakwaszanego na mące razowej. Z dobroczynnego działania warzyw najlepiej skorzystać pijąc sok z warzyw rozcieńczony wodą i spożywając je ...

dawno temu

Jak wspomagać samoodtruwanie organizmu?

... , ale także produktów takich jak kasze, płatki owsiane i pieczywo razowe. Zalecane spożywanie pięciu posiłków owocowo-warzywnych jest zgodne z najnowszymi osiągnięciami chemioprewencji ...

dawno temu

Pięć kiepskich wymówek od jedzenia warzyw

... podstęp. Spróbuj dodać zieloną fasolkę lub inne warzywa strączkowe do sosu pomidorowego, brokuły do pizzy lub groszek i zdrowe szparagi do dania z makaronem. Dodając warzywa, za którymi nie przepadasz ... !”Po co przyrządzać ogromną michę ...

dawno temu

Akcja kulinarna Kwitnąca Wiśnia

... kilka wybranych przepisów, które szczególnie mnie zaciekawiły: Clafouits z wiśniami - deser o wykwintnej nazwie na podstawie przepisu z bardzo popularnej książki Michela Rouxa "Jajka" Koktajl wiśniowo ... -kokosowy - już od dawna snułam plany ...

dawno temu

Cukierki krówki

dawno temu

Zupa ogórkowa

dawno temu
+ Pokaż więcej