Sosy do mięs

... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy wieprzowinę na patelni zostaje sok, który wydzielił się z mięsa i częściowo przywarł do dna. Można z niego szybko przyrządzić doskonały sos. ... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy ...

dawno temu

Pomysł na gulasz

... z cebulką przez kilka minut. Do tak przyrządzonej mieszanki wrzucamy pokrojoną paprykę (możemy wykorzystać kilka odmian), pomidory i cukinię. Całość dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając ...

dawno temu

Przyprawy do dziczyzny

... lub wieprzowiny. Rzadko można ją spotkać w sklepie, zatem najlepszym sposobem na jej zdobycie jest samodzielne polowanie lub odkupienie jej od myśliwego. Spadek ilości spożycia dziczyzny może przyczynić ... posiada bardzo długą i bogatą ...

dawno temu

Potrawy z woka

... obiad w niesamowicie krótkim czasie. Wok to bardzo stare i przemyślane narzędzie do gotowania (a także smażenia, duszenia, prażenia i o wielu innych zastosowaniach). Ze względu na swoją konstrukcję ... otrzymać wspaniałego, chrupiącego kurczaka ...

dawno temu

Szpinak z jajkiem

... Uwielbiasz naleśniki ze szpinakiem i chcesz poczuć jego smak w innym daniu? Zastanawiasz się co zrobić z liśćmi szpinaku? Wypróbuj to pyszne warzywo z jajkiem. Duszony szpinak jest nie tylko bardzo zdrowy, ale i nadzwyczaj pyszny! ... Uwielbiasz ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... Warzywa i owoce najlepiej spożywać w postaci surowej, gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo wyciśnięte soki, sałatki owocowe czy zupy. ... , gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo ...

dawno temu

Wątróbka z pieczarkami

... mąkiolejvegetępieprzsłodką mieloną paprykę1. Najpierw przygotowanie pysznych dodatków. Oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plasterki, z obranej cebuli zrób krążki. 2. Rozgrzej olej na patelni i duś warzywa ... . Pokrój wątróbkęw małe kawałki, ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... mięsa, a zwłaszcza wołowina i wieprzowina. Gdyby tak zamiast flagi pokazać światu naszą najbardziej znaną potrawę, to co by to było? Schabowe z bigosem? Pierogi z mięsem? Czy może góralskie oscypki ... do rondla. Mieszaninę duś bez przykrycia, ...

dawno temu

Kuchnia chińska

... i pieprzem, cały czas mieszając zupę rózgą. Odlewamy trochę zupy i rozprowadzamy w niej mąkę kukurydzianą. Całość wlewamy do woka i zagotowujemy, aby zupa zgęstniała.   Wieprzowina słodko – kwaśna ... , pieprz,olej   Wieprzowinę obieramy ze ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora zacząć działać zdecydowanie. Niech pierwszym krokiem będzie zamiana wieprzowiny na zdrowe ryby. ... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora ...

dawno temu

Zupa gyros - jak ją zrobić?

... lub wieprzowiną. Mięso i cebulę pokrój w kostkę i przysmaż na rozgrzanej oliwie. Kiedy wieprzowina lub wołowina będzie miękka, wsyp przyprawę do gyrosa, wymieszaj i odstaw na godzinę. Krok 2 Zupa gyros ...

dawno temu

Ubierz się w owocowy zapach na lato

... Podczas lata wszelkie duszące zapachy powinny pójść w odstawkę. W tym sezonie powinnyśmy zainwestować w perfumy świeże, na bazie owoców i kwiatów, które przynosić nam będą uczucie orzeźwienia w upalne dni. ... Podczas lata wszelkie duszące ...

dawno temu

Aparat dla naszych pociech

... Twoje dziecko od najmłodszych lat odkrywa w sobie duszę fotografa, a Ty boisz się, że Twój aparat cyfrowy w jego rękach może długo nie podziałać? Możesz mu zafundować jeden z dwóch najnowszych aparatów przeznaczonych właśnie dla dzieci od firmy ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... i duszenia) 30-80% zawartych w produktach ...

dawno temu

Mięso z dziczyzny

... białka w mięsie zwierząt łownych wynosi 21-23 %, a zawartość tłuszczu tylko 1,1-8%.Kilka dań z dziczyzny, które warto przygotować Mięso z dziczyzny można gotować, smażyć, dusić czy piec w piekarniku ... angielskie można zastosować w przypadku ...

dawno temu

Czy w czasie ciąży można chodzić do kosmetyczki?

... do kosmetyczki skontroluj stan swojego zdrowia. Jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań śmiało korzystaj z usług upiększających ciało i duszę. ... do kosmetyczki skontroluj stan swojego zdrowia. Jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań śmiało ...

dawno temu

Żeberka w kapuście

... . Popularność jedzenia typu fast food i wszechobecny drób przyrządzany w rozmaity sposób wypchnęły trochę naszą wieprzowinę na drugi plan. Pora zatem się otrząsnąć i włożyć trochę trudu w przygotowanie obiadu ... odrobinę świeżości. Istnieje ...

dawno temu

Cynamonowa kąpiel stóp

... Znów stałaś dziś długo na przystanku i stopy prawie przymarzły ci do śniegu. Nie czułaś palców? To grozi przeziębieniem. Na szczęście nic nie jest jeszcze przesądzone. Możesz zapobiec chorobie. Cynamonowa kąpiel stóp rozgrzeje nie tylko ciało, ...

dawno temu

Smaki Jamajki

... przez Jamajkę nie sposób nie poczuć aromatu grillowanego kurczaka, ryb lub wieprzowiny. Jakie są więc smaki Jamajki? ... przez Jamajkę nie sposób nie poczuć aromatu grillowanego kurczaka, ryb lub wieprzowiny. Jakie są więc smaki Jamajki? Kuchnia ...

dawno temu

Stek wołowy

... chyba najczęściej jedzonymi gatunkami mięsa są drób i wieprzowina, bo i tradycja przyrządzania polskich potraw jest z nimi bezpośrednio związana. Warto jednak nieco przybliżyć mniej znane i rzadziej ... przyrządzanych. I tak wołowina świetnie ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami - pomysł na świąteczny obiad

... , dopraw je miętą, solą, pieprzem i podlej szklanką wody z rozpuszczoną w niej kostką bulionową. Duszenie kurczaka powinno trwać około pół godziny. 3. Przyszedł czas na dodatki do kurczaka z jabłkami ... jabłek powinno się odbywać na rozgrzanym ...

dawno temu

Buraczki zasmażane - pyszny dodatek do zimowego obiadu

... Buraczki zasmażane można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakują z ziemniakami i smażonym lub duszonym mięsem. Są idealnym dodatkiem do rozgrzewającego obiadu, który ma dostarczyć ...

+ Pokaż więcej