Ćwiczenie pamięci

... , potas. W celu dostarczenia witamin i mikroelementów do organizmu, wprowadź do swojej diety ciemne pieczywo razowe, ryby, kasze, otręby, migdały, rodzynki, pestki dyni, pestki słonecznika. Jedz więcej ...

dawno temu

Zmysł smaku

... i zdabiających je dodatków. Jak można zaobserwować, zarówno lody, ciasta czy słodycze, jak i pieczenie, ryby bądź warzywa, ozdabia się kolorowymi ziołami lub polewa wzbogacającymi ich smak sosami. Zatem ...

dawno temu

Kasztany jadalne

... rodzaju ciast, deserów i słodyczy. Poza tym kasztany są ciekawym i niebanalnym pomysłem na farsz do naleśników, ale także do pieczonych ryb i mięs, np. dziczyzny. Te jesienne dary natury mogą zmienić ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... z łatwością komponuje się z pieczeniami, kotletami, rybami itp. Poza tym marynowanie grzybów nie jest trudnym i wymagającym ogromnej wprawy zajęciem. Podstawą przygotowania znakomitych przetworów są zdrowe ...

dawno temu

Zakwaszenie organizmu

... do czasu zastąpić rybą. Najlepiej będzie zaprzestać używania cukru i soli, a zamiast smażyć na oleju, zacząć gotować na parze lub piec w foli spożywczej. Nie zapomnij o spożywaniu 5 porcji warzyw i 3 porcji ...

dawno temu

Przepis na promienną skórę jesienią!

... . Szczególnie bogate w ten składnik są produkty tj. tuńczyk, łosoś i pstrąg. Włącz te ryby do jadłospisu, a zauważysz znaczną poprawę kondycji swojej cery, która stanie się bardziej miękka. Kwasy omega ...

dawno temu

Co jeść, aby mieć piękną cerę?

... do stosowania od wewnątrz, właśnie dzięki zawartym w nich kwasom tłuszczowym. Te same cudowne właściwości posiadają tłuste ryby morskie, tj. łosoś czy makrela. Uzupełniając dietę w NNKT dodatkowo ...

dawno temu

Zimowe weki – czy już je masz?

... nam najbardziej. Przetwory z warzyw są naprawdę pyszne. Śliwki w occie – przydają się zwłaszcza podczas Wigilii, bo świetnie pasują np. do ryby. Oczyszczamy je z szypułek, po czym zalewamy gorącą wodą z octem ...

dawno temu

Właściwości szparagów

... w dniu zakupu, gdyż szybko tracą świeżość.  Szparagi nadają się zarówno do sałatek, zup oraz jako dodatek do mięsa i ryb. Jak gotować szparagi? Nic prostszego. Wystarczy dokładnie je umyć ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... , takich jak jajecznica czy omlet. Koper świetnie wydobywa także głębię smaku ryb (zwłaszcza łososia, karpia, pstrąga, węgorza oraz śledzia) oraz duszonych grzybów, a także doskonale komponuje ...

dawno temu

Dieta Bardadyna

... powinny zatem jak najczęściej pojawiać się świeże warzywa i owoce. Z innych pokarmów do diety należy także włączyć ryby, pełnoziarniste produkty zbożowe, białka pod postacią jajek, soję oraz pestki ...

dawno temu

Rozszerzanie diety alergika

... i wołowina, ryby, orzeszki ziemne, czekolada, truskawki, cytrusy. Rozszerzanie diety niemowląt z ryzykiem alergiiNiezależnie od tego, czy twoja pociecha pozostawała na mleku matki czy hipoalergicznym ...

dawno temu

Jak zmniejszyć cholesterol?

... zbawiennych dla utrzymania właściwych norm cholesterolu są również ryby. W diecie tej pokarmami, które powinny gościć na talerzu jak najczęściej są: chude mięso, odtłuszczony nabiał, nasiona słonecznika ...

dawno temu

Suche usta - przyczyny

... z grupy B (znajdziemy ją w mleku, produktach zbożowych, a także mięsie i rybach). Zajady mogą także pojawić się po leczeniu antybiotykami. Aby mieć gładkie usta, bardzo ważne jest zatem spożywanie dużej ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... słonecznika, jako panierki do mięsa czy ryby lub dodawać do ryżu czy makaronu. Można je także stosować do wypieków. Co ciekawe, jedzenie ziaren słonecznika jest także dobrym lekiem na zwalczenie ...

dawno temu

Najlepsza oliwa z oliwek

... i zdecydowanie mniej kaloryczne od tych z dodatkiem majonezu. Polecana jest zwłaszcza do ryb morskich. W postaci niefiltrowanej może pojawić się na niej naturalny osad, który nie pogarsza smaku.   Sansa ...

dawno temu

Właściwości soli

... , a mięso obtoczyć w zdrowej panierce. Obędą się bez niej także warzywa gotowane czy te, które kładziemy na kanapki. Nie warto także dodawać soli do ryb, bo ich mięso samo w sobie jest dość słone ...

dawno temu

Morskie skarby na twoim talerzu

... żelaza niż mięso wołowe. Chociaż żelazo w tej postaci może być gorzej przyswajane. Natomiast zawartość jodu w kombu i arame może przekraczać nawet 600 razy zawartość tego pierwiastka w rybach morskich ...

dawno temu

Podróże małe i duże

... szkolnabusiness trip – podróż służbowafishing/skiing trip – wyjazd na ryby/na nartytake a trip – wybrać się w podróż/na wycieczkętrip to the bar – wyjście do baruto go on a shopping trip ...

dawno temu

Jak nie przytyć podczas świąt?

... usmażymy lub upieczemy zamiast topić w gęstym zawiesistym sosie. Zdrowe i niskokaloryczne są też dorsz, pstrąg, ryby w galarecie, sałatki z jogurtem lub oliwą zamiast majonezu, indyk zamiast kaczki ...

dawno temu

Mniej stresu w nowym roku - 3 inspiracje

... źródła zdrowych białek, tłuszczy i węglowodanów – orzechy, ryby, kasze, ryż, awokado – dodane do codziennej diety. Uważnie odżywiając organizm, masz ogromne szanse na zmniejszenie codziennego stresu ...

dawno temu

Funkcjonalna lodówka dla każdego – jak wybrać najlepszą?

... dla nich temperaturze (ok. 5°C). Umieszczenie Flexi Box tuż nad koszem na warzywa pozwala w nim spokojnie przechowywać delikatną żywność, taką jak mięso i ryby, w temperaturze ok. 0°C (więcej dowiesz się tutaj ...

dawno temu

Amerykańscy naukowcy ustalili...

... sobie zapewnić najdłuższe życie. Tak więc powszechne przekonanie, że powinniśmy spać dziennie 8 godzin zdaje się być nieprawdziwe. (11.10.2010, TVP) Ziemniaki wcale nie tuczą Wbrew powszechnej opinii ... ziemniaki wcale nie są wrogami szczupłej ...

dawno temu

15 kg w 15 tygodni. Dieta Montignac

... wyłączyłam w ogóle. Nie jadłam: ziemniaków, białej mąki, kukurydzy, białego ryżu, białego pieczywa, cukru, słodyczy, dżemów, miodu i wielu owoców (właściwie tylko jabłka i mandarynki pół godziny ... do 1,5% (im bliżej 0% tym lepiej), tuńczyka z ...

+ Pokaż więcej