Jak nie zbankrutować na diecie bezglutenowej?

... Internecie i do dzieła! Pieczenie samemu ma też dodatkowy plus - masz wpływ na jego smak. Możesz więc regulować słodycz, ilość soli i dodatki, czego nie można dokonać kiedy jest się skazanym na gotowy produkt ...

dawno temu

Cera dojrzała

... towarzyszy niejednokrotnie uczucie „ściągnięcia” skóry, pieczenie i świąd, zwłaszcza po umyciu. Skóra dojrzała to zwykle skóra sucha, wrażliwa lub naczynkowa. Wprawdzie nie da się zapobiec starzeniu ...

dawno temu

Opalanie airbrush

... nie wolno też używać kosmetyków perfumowanych, które w połączeniu z substancją do opalania mogą silnie uczulać i powodować stany alergiczne, takie jak swędzenie czy uporczywe pieczenie. Niezwykle istotna ...

dawno temu

Skóra naczynkowa

... w postaci czerwonych żyłek. Gdy jest ich dużo, tworzą tzw. pajączki na skórze. W zaawansowanym stadium żyłki „zlewają się”, dając efekt trwałego zaczerwienienia skóry. Opuchlizna, pieczenie ...

dawno temu

Sucha skóra na głowie

... jej szczypanie i pieczenie. Często pojawia się również problem rzekomego łupieżu. Zanim więc sięgniemy po preparaty lecznicze, zatroszczmy się o nawilżenie skóry głowy, bowiem przesuszona zaczyna się łuszczyć ...

dawno temu

Mydło solne

... . Po tym czasie spłukujemy je ciepłą wodą. Początkowo po użyciu mydła solnego mogą pojawić się nieprzyjemne reakcje, typu pieczenie lub lekkie podrażnienie. Jeśli po kilku użyciach skóra się nie przyzwyczai, lepiej ...

dawno temu

Demakijaż oczu

... wrażliwej lub alergicznej. Jeśli mleczko dostaje się do twojego oka, powodując pieczenie, wymień je na dwufazowy płyn lub płyn micelarny. Podrażnione zarówno makijażem, jak i demakijażem oczy możesz nawilżyć kroplami ze świetlikiem, a skórę ...

dawno temu

Kasza z warzywami

... smaczną alternatywę dla pieczonego kurczaka albo chociażby zrazów wieprzowych. Wystarczy jednak poświęcić trochę czasu na poznanie przepisów na dania wegańskie, które przygotować mogą z powodzeniem ... na przykład gołąbki z kaszą, ciasto ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... techniki kucharskiej – gotowania, duszenia, pieczenia oraz wszelkich dressingów. Ten niepozorny dodatek wydobędzie słodycz z klasycznej zupy pomidorowej, podkreśli świeżość ogórków i kolorowych papryk ...

dawno temu

Pomysł na dietetycznego łososia

... mikstury do wrzenia. Łyżką nałóż sos na rybę i podawaj z kawałkami cytryny. Łosoś ze szparagami Łosoś z pieczonymi szparagami, bazylią i pomidorkami koktajlowymi to kolejna propozycja dla pań starających ... i 1 łyżkę oliwy z oliwek w naczyniu ...

dawno temu

Poznaj 14 sprytnych sposobów na pryszcze, które musisz wypróbować!

... 55258 Wcieraj czosnek przez 3 minuty w pryszcz. W ten sposób go wysuszysz. Uważaj jednak, bo terapia ta może powodować uczucie pieczenia. Płyn do płukania ust 55259 Kilka kropli płynu do płukania ust ...

dawno temu

Jakie mogą być przyczyny powstania nadżerki oraz jakie niesie ona ze sobą konsekwencje?

... przednowotworowe, takie jak choćby dysplazja. Nie leczona nadżerka predysponuje więc do powstania raka szyjki macicy. Poza tym, może też ona po prostu powodować ból, dyskomfort i uczucie pieczenia ...

dawno temu

Ryby w occie

... jest uzależniona od danego gatunku, miejsca występowania, a także stopnia skażenia danego środowiska. Marynowanie ryb jest jednym ze sposobów ich konserwacji. Obok smażenia, gotowania, smażenia lub pieczenia ...

dawno temu

Odkrywamy tajemnice przypraw

... , pieprz biały, gorczycę, chili, kardamon, kozieradkę, sól, czy nawet szalotkę.   Pieprz ziołowy jest jednym z moich ulubionych dodatków do marynat i pieczeni. Dodaje miłego, lekko ostrego smaku ...

dawno temu

Rodzaje kieliszków

... przysłowiowe procenty. Część z nich wzbogaca smak mięs, makaronów, ryb i deserów. Chyba każdy z nas docenia smak pralinek z dodatkiem wódki albo kurczaka polanego w trakcie pieczenia piwem. Obecnie istnieje ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... się do sklepu rybnego po świeżego pstrąga, dorsza lub dzwonki łososia. Pamiętaj, by oczyścić rybę z łusek. Umytą rybę natrzyj tymiankiem i połóż na folii do pieczenia. Skrop rybę sokiem z cytryny i połóż ...

dawno temu

Dlaczego akurat dieta śródziemnomorska?

... śródziemnomorską należy pamiętać, że wymaga ona gotowania w wodzie, na parze, pieczenia w folii, na ruszcie lub na grillu, a unikania smażenia w wysokich temperaturach i używania ponownie tej samej oliwy. Mówi ...

dawno temu

Dobry i zły cholesterol

... na rzecz gotowania, duszenia czy pieczenia – najlepiej na ruszcie lub w folii, zamiast na dużej ilości tłuszczu. Oprócz niezdrowej diety i skłonności dziedzicznych oraz wieku na wzrost poziomu ...

dawno temu

Makaron cannelloni - przepisy

... pieczenia to około 40 minut. Po upływie zalecanego czasu, warto jest sprawdzić miękkość potrawy lekko nakuwając ją widelcem. Zasada przygotowania cannelloni jest więc bardzo podobna to tej, jaką ...

dawno temu

Lubisz jogurt grecki? Zobacz, jakie korzyści niesie i jak kreatywnie wykorzystać go w kuchni!

... w wielu potrawach kuchni indyjskiej oraz... greckiej. Przy jego pomocy możesz stworzyć marynatę do kurczaka czy ryby lub ziołowy dip do warzyw. Jogurtowa marynata sprawi, że podczas grillowania lub pieczenia mięso ...

dawno temu

Sałatka meksykańska z kurczakiem

... smakować najlepiej? Nie masz pomysłu na szybki obiad? Zapraszam do wykonania sałatki meksykańskiej. Do jej przygotowania użyjemy:  - czerwoną fasolkę,  - żółtą paprykę,  - kawałki pieczonego kurczaka ... drobno poszatkować. Następnie dodajemy do ...

dawno temu

Bob’s your uncle, czyli po sprawie

... , just put a piece of ham between two slices of buttered bread, and Bob's your uncle. W niektórych regionach Kanady wyrażenie skracane jest do formy „Bob”:To make a ham sandwich, just put a piece of hambetween two slices of buttered bread.Bob. ...

dawno temu

Wrażliwa skóra głowy

... . Jeśli twoja skóra na głowie ma skłonności do przesuszania się, jest podrażniona i reaguje zaczerwienieniem i pieczeniem na kosmetyki oraz farbę do włosów możesz z całą pewnością stwierdzić, że masz skórę ...

dawno temu

Pokochaj koper włoski

... . Łodygi mają charakterystyczny, zbliżony do anyżu smak, dlatego są świetnym dodatkiem do ciast, pierników, ale także do zup i dań rybnych. Bulwy, jeśli są młode, smakują na surowo, ale można też je piec ...

+ Pokaż więcej