![](http://m.kafeteria.pl/1349636953-f39d3ba7a4-z-3df9940a,312,208,1,0.jpg)
Brak apetytu
... są naturalnym, codziennym pożywieniem. Bywa również tak, że niektóre osoby nie wykazują potrzeby spożywania jedzenia, co może wiązać się z wystąpieniem jakichś problemów o podłożu psychiczno ...
... są naturalnym, codziennym pożywieniem. Bywa również tak, że niektóre osoby nie wykazują potrzeby spożywania jedzenia, co może wiązać się z wystąpieniem jakichś problemów o podłożu psychiczno ...
... i minerały. By z sukcesem stworzyć dobrze zbilansowany jadłospis, nie pozostaje nic innego, jak tylko dowiedzieć się, czym są i w jakich produktach występują wskazane elementy pożywienia. Jednym z nich są kwasy tłuszczowe. Zapoznaj się z treścią ...
... Na pewno nie raz słyszałaś stwierdzenie: „jesteś tym, co jesz”. Okazuje się, że jest w nim wiele prawdy – pożywienie wpływa na to, jak wyglądamy i jak się czujemy. Odpowiedzialne jest także za zapach (i smak) okolic intymnych kobiety. Chcesz ...
... Suszone owoce są prawdziwą bombą witaminową. Zawierają witaminę A i B oraz żelazo, wapń i wspomagający trawienie błonnik. Ze względu na znaczne stężenie wymienionych związków, suszone owoce są znakomitym źródłem energii. ... Suszone owoce są ...
... się również położyć po główce czosnku na każdym rogu stołu, aby odpędzić złe duchy, a do wieczerzy nie może zabraknąć chleba – symbolu pożywienia, czosnku – symbolu zdrowia, soli – znaku obfitości, oraz miodu – wróżącego powodzenie. ... się ...
... znacznie słabiej przyswajają składniki pokarmowe. To dlatego większość osób regularnie pijących duże ilości kawy cierpi na niedobory wapnia lub innych składników mineralnych. Tymczasem kobiety w ciąży ...
... , aby zapewnić im bogate źródło wapnia i mieć pewność, że podaję im zdrowe pełnowartościowe produkty? Czy spożywanie mleka koziego też budzi wątpliwości? Czy wpajanie naszemu pokoleniu, że mleko ... zaobserwowano pewien paradoks - liczne ...
... Na świecie istnieje ponad 8 000 odmian ryżu. To symbol szczęścia i dostatku. Ryż jest częstym dodatkiem do obiadu. Łatwość uprawy i różnorodność odmian sprawiła, że stanowi on główne pożywienie 1/3 populacji na całym świecie. ...
... Witaminy są bardzo ważnym składnikiem naszego pożywienia, dlatego codziennie powinny być dostarczane organizmowi. Ich brak może spowodować pogorszenie samopoczucia oraz spadek energii na skutek zaburzeń w prawidłowym metabolizmie białek, ...
... Okazuje się, że zła dieta może mieć niekorzystny wpływ nie tylko na stan zdrowia zębów dziecka, ale również na rozwój jego zgryzu. Na to czy maluch w przyszłości będzie miał proste zęby wpływają nie tylko składniki odżywcze, które znajdują się w ...
... Banany stanowią wartościowy składnik diety. Bogate w węglowodany, witaminę A i E, witaminy z grupy B oraz minerały (m.in. wapń i magnez) są cennym źródłem energii. Banany dostępne są przez cały rok, dlatego przepis na bananową pyszność możesz ...
... , a po dostarczeniu pożywienia jak najwięcej energii przemienia w zapasy. Co jednak może stanowić przekąskę na drugie śniadanie albo podwieczorek? Oczywiście niezastąpione są tutaj warzywa i owoce ...
... . Poza doskonałym smakiem figa posiada wiele innych zalet: jest bogatym źródłem błonnika, potasu i wapnia. Przedstawiam kilka prostych przepisów, dzięki którym łatwo włączysz figę do swojej diety. ... . Poza doskonałym smakiem figa posiada wiele ...
... Konserwanty są złem koniecznym. Chociaż niszczą naturalne wartości pożywienia, nadają mu inny zapach, smak, kolor, to jednak w dzisiejszych czasach trudno ich uniknąć. Są powszechne, a my nie mamy ...
... Walory smakowe i lecznicze szczawiu były znane już starożytnym Rzymianom. To niepozorne warzywo jest bowiem źródłem żelaza, krzemu, wapnia, magnezu, witamin z grupy B, a także witamin A oraz C ...
... Por powinien jak najczęściej pojawiać się na naszym stole. Dostarcza bowiem organizmowi wapń, żelazo, magnez, fosfor, a także witaminy C, E, B1 i B2. Surówka z porów to naprawdę doskonały pomysł ...
... Surówka z kiszonej kapusty to zdrowy i smaczny dodatek do wielu potraw. Jest bardzo bogatym źródłem witamin z grupy B, C, K, a także potasu i żelaza, wapnia i błonnika. Te cenne mikroelementy ...
... Co można o niej powiedzieć? Jest pożywna, bardzo sycąca, a do tego idealna dla naszej diety – mało kaloryczna i bogata w mikro, i makroelementy, oraz karoten, witaminę P, C, B1 oraz niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ...
... Czy wiecie, że amarantus w swoim składzie zawiera więcej wapnia niż mleko, więcej magnezu niż czekolada i więcej błonnika niż owies? Z kolei 100 gramów nasion amarantusa pokrywa 1/3 dziennego zapotrzebowania na magnez, czyli więcej niż w ...
... Bez względu na to, który rodzaj sera wybierzemy – warto, aby ten zdrowy i naturalny produkt zagościł na stałe w naszym jadłospisie. Przez smakoszy ceniony jest za walory smakowe, a przez dietetyków zalecany jako wartościowe źródło białka i ...
... Kurczak z brokułami to nie tylko pyszny, ale przede wszystkim zdrowy obiad. Przygotujesz go w pół godziny. Wygląda elegancko i nadaje się nawet na obiad z teściami. A ile w nim witamin. Potas, wapń ...
... w znacznym stopniu uzupełnia niedobory rozpuszczonych w niej pierwiastków mineralnych m.in. wapnia, magnezu, potasu i sodu. Słodkie mleko nie gasi pragnienia, co innego zsiadłe. ... mineralnych m.in. wapnia, magnezu, potasu i sodu. A co z innymi ...
... Ta jednoroczna roślina strączkowa jest cenionym przez wegetarian źródłem białka. Ponadto zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, potas, wapń i żelazo. Z grochu można wyczarować wiele potraw. Do najpopularniejszych dań należy zupa grochowa. Nie ...
... dziecka jak i matki. Ciąża to czas, kiedy wzrasta zapotrzebowanie na witaminy i składniki mineralne, przede wszystko żelazo, kwas foliowy, wapń. Jednym z produktów, w którym znajdziemy te cenne składniki, są brokuły. ... dziecka jak i matki. ...