Pora na rozgrzewkę - zupy idealne na jesień i zimę

... na np. mięsną ucztę. Chętnym na jej bardziej sycącą wersję proponujemy rosół z makaronem i kawałkami kurczaka. Dania na zimę do wyboru do koloru, które wybieracie? ...

dawno temu

Bóle głowy, zajady, wzdęcia. Dlaczego je miewasz? My wiemy!

... , jęczmienna, ryż brązowy, razowy makaron, płatki owsiane, pełnoziarniste pieczywo,różnego rodzaju warzywa i owoce,orzechy, pestki, nasionka,dobrej jakości oleje np. olej lniany, oliwa z oliwek ...

dawno temu

Dieta niełączenia

... , gotowane mięso, jaja, mleko, żółte sery, owoce);węglowodany (np. pieczywo, makarony, kasze, susz, banany);produkty neutralne (np. warzywa, jogurty, kefiry, twarogi, orzechy, śmietana);spalacze ...

dawno temu

Metoda planowania płci

... . Chłopczyk - jeśli marzeniem rodziców jest synek, przyszła mama powinna skomponować dietę bogatą w potas i sód. Powinna spożywać potrawy słone, dużo mięsa i ryb, makaron, ryż, pomidory czy pestki słonecznika ...

dawno temu

Gulasz z gęsi – również dla dbających o linię

... gulasz można jeść z makaronem, kopytkami, kluskami śląskimi. Lub, jeśli próbujemy utrzymać linię, po prostu sam. Opisane składniki wystarczą na obiad dla 4 dorosłych osób. Smacznego! ...

dawno temu

Coś dla seromaniaków

... . Ich dobór zależy tylko od gustu naszego podniebienia, a ser żółty sprawdzi się zarówno w zestawieniu z ziemniakami, jak i z makaronem. Starty wplatamy do całości, a na wierzch układamy jego plasterki ...

dawno temu

Brokuł. Dlaczego powinnaś go jeść?

... . Można podawać go z różnymi sosami np. białym, lub holenderskim, polany roztopionym masłem lub sosem winegret. Można też maczać różyczki w roztrzepanym jajku z bułką tartą i smażyć na oleju. Dobrze smakuje też w różnych sałatkach warzywnych. ...

dawno temu

Ryby zimą i o każdej porze

... zaspokoi energię na całą noc. Dobrze jest postawić na popularne w Polsce śledzie, ale zamiast moczyć je w oleju, można zrobić np. tatara śledziowego lub śledziową sałatkę z dużą ilością warzyw ...

dawno temu

Wysokokaloryczne jedzenie też może być zdrowe!

... orzechy i nasiona garściami, dodaj niewielką ich ilość do sałatki lub płatków śniadaniowych. Ser 33995 Pełnotłuste produkty, takie jak ser, zawierają dużo kalorii, lecz dostarczają organizmowi ...

dawno temu

Studencka lodówka – jak obronić swoje kotlety?

... mdła. Pojemniczkina żywność(w komplecie trzy) mają zabawne nadruki, które powinny zniechęcić amatorów cudzego posiłku. Zamiast żurku mamy więc produkt bioniebezpieczny, a zamiast sałatki śledziowej ...

dawno temu

Jak nie przytyć zamawiając jedzenie na wynos?

... inny zestaw. Postaw na sałatki z dodatkiem oliwy z oliwek lub sosu vinegrette. Unikaj ciężkich majonezowych dressingów i zestawów zawierających bekon lub ser. Jeżeli chcesz wzbogacić dietę o warzywa ...

dawno temu

Żyć jak w Australii

... warzywa. Często przygotowują z nich sałatki i surówki. Jedzenie owoców i warzyw zapobiega wielu chorobom cywilizacyjnym. Dodatkiem do mięsnych potraw jest ciemny, dziki ryż, który jest źródłem wapnia ...

dawno temu

Co na śniadanie dla przedszkolaka?

... … jajko w różnej postaci Jest tyle sposobów przyrządzenia jajka, że prędko się nie znudzi. Do jajecznicy możesz dołączyć warzywa lub sałatkę. Podawaj jajka z ciemnym pieczywem. Nie należy podawać ...

dawno temu

Fast foody - samo zdrowie

... z owoców i warzyw. Krok 9 Staraj się zastąpić śmietanę i majonez jogurtem naturalnym. Krok 10 Dbaj, by zjadać jak najwięcej owoców. Do sałatek możesz dodawać oliwy i naturalnego jogurtu przyprawionego czosnkiem i ogromną ilością świeżych ziół.   ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... sałatki i jajka na cieście w formie placków z lekko wywiniętymi ku górze brzegami. Dobór warzyw zależy od nas. Możemy więc wykorzystać połączenie marchewki z groszkiem, pietruszkę, seler, pora ...

dawno temu

Myślisz o jajku na śniadanie? Poznaj 5 różnych sposobów na jego przyrządzenie!

... . Jajka na twardo 57479 Gotowane jajko na twardo stanowi doskonały dodatek do kanapek oraz sałatek. Czy kiedykolwiek próbowałaś przyrządzić je w wersji wstrząśniętej? Jajko wstrząśnięte i zmieszane ...

dawno temu

Przed wyprawą

... . Od azjatyckiej wyprawy oczekuje długich kąpieli w morzu lub basenie oraz dużych porcji makaronu. Podobnie jak jego rodzicielka pakuje się w 5 minut, z tą tylko różnicą, że nie przejmuje się zabraniem ...

dawno temu

Kryzysowe gotowanie

... sobie: Z tym to ja nie chcę mieć nic wspólnego". W nowej książce "Fish Pies and French Fries" znajdziecie rozmaite przepisy na makaron, warzywa, proste zupy i potrawki. "Slumdog Millionaire" mówi Jamie Olivier ...

dawno temu

Jak zachować zgrabną sylwetkę zimą?

... , drób, indyk, cielęcina, fasola, groch, soczewica, soja.Produkty bogate w błonnik - kasza gryczana, brązowy ryż/makaron, pieczywo razowe, soczewica, maliny, jeżyny, suszone figi, śliwki ...

dawno temu

Najzdrowsze noworoczne postanowienia

... ryż lub makaron z tym pełnoziarnistym w proporcjach pół na pół. Stopniowo zwiększać ilość tego brązowego, aż do całkowitego wyeliminowania białych produktów. W dużej mierze tak naprawdę to kwestia ...

dawno temu

Korporacje są cacy, to świat jest fuj!

... wiedział to Kafka), zgarniamy kasę i inwestujemy w coś następnego – nieważne, czy równie odkrywczego. Byle do przodu i nie wpieprzać na okrągło makaronu z olejem, tylko ekologiczne pomidory, najlepiej ...

dawno temu

Piknik na Zdrowie

... marchewki, koncentratu pomidorowego oraz bulionu rosołowego. - Nie ma w niej żadnych makaronów, kasz ani ryżu, ale jest bardzo pożywna i smaczna - zapewnia Wojciech Nowak z YellowCatering, firmy ...

dawno temu

Co to jest gluten?

... są wspomniane wyżej popularne zboża i produkty wytwarzane z tych właśnie zbóż. A są to m.in.: pieczywo, makarony, kasze, mąka. Gluten mogą zawierać także: wędliny, parówki, pasztety, słodycze, śmietana, jogurt, serki i niektóre leki. ...

dawno temu

Figura klepsydry - jak się ubrać?

... , jak chociażby tuńczyk, to także świetny dodatek zdrowej diety. Nie są natomiast wskazane produkty mleczne i nabiał. Lepiej zrezygnować z ziemniaków, ryżu, makaronów, białego chleba i cukru.   ...

+ Pokaż więcej