6 powodów, dla których warto jeść ser

... 1958069 Idealny na pizzę, na kanapkę i do sałatki. Roztopiony na toście, czy pokrojony w kostkę. Uwielbiany przez wielu ser trafił pod lupę dietetyków. "Chcesz schudnąć? Przestań go jeść ...

dawno temu

Szybkie przystawki

... jeszcze miejsca, w których można je kupić. Oto przepis na niezwykle kolorową i smaczną sałatkę z truskawek, ogórka i awokado. Możemy podawać ja zarówno jako deser, jak i przystawkę do wystawnego ... bufetu z delikatnym kurczakiem lub gotowanym ...

dawno temu

Kolacja dla dziecka

... nie obciążała żołądka. Posiłki dla dzieci muszą być smaczne i muszą estetycznie wyglądać. Dzięki temu skuszą się na nie nawet dzieci niejadki. Niezależnie od tego, czy będzie to jajko, czy sałatka, czy coś ... można też przyrządzić jajko. ...

dawno temu

Fast food - jeść czy nie jeść?

... . Ser zawiera białko i wapń, ale najlepiej jest jeść go w postaci stałej, na zimno i w ograniczonych ilościach. Sałatki w barach szybkiej obsługiWiele miejsc podających jedzenie typu fast food ... wprowadza do swojej oferty sałatki i owoce. ...

dawno temu

Szybkie dania z makaronem

... dla leniuchów! Dziś kilka pomysłów na przygotowanie takiego szybkiego posiłku. Sałatka makaronowa Taka letniazdrowa przekąska sprawdzi się zawsze wtedy, kiedy brakuje apetytu, a tym bardziej chęci ... , kukurydzę z puszki, 2 jajka, posiekaną ...

dawno temu

Pomysłowe i niebanalne dania z TRUSKAWEK

... Blogerka kulinarna Daria Ładocha przedstawiła pomysły na niebanalne dania z truskawkami. Przygotowała zapiekane z migdałami, sałatkę z łososiem, hiszpański chłodnik  oraz placki jogurtowe ...

dawno temu

Zdrowe surówki

... samodzielnie przyrządzić zdrowe surówki z dostępnych ci składników. Pyszne surówkiZastanawiałaś się kiedyś, czym właściwie jest surówka, i co ją różni od sałatki? Otóż, jak wskazuje nazwa surówkę wykonuje ... z oliwek i inne dodatki. Jeżeli do ...

dawno temu

Zioła na obniżenie ciśnienia krwi

... nadaje się do różnego rodzaju mięs, sałatek, kanapek i sosów. Nie zaleca się spożywania bazylii kobietom w ciąży i karmiącym piersią, głównie ze względu na działanie mutagenne. Siemię lniane Ziarna ... powinny włączyć siemię lniane do codziennej ...

dawno temu

Jedzenie na mieście

... lub w holu. Wystrzegaj się sałatek z tłustymi dressingami (ukryty tłuszcz), których kalorycznośćmoże równać się kaloryczności pełnego dania. Przed zamówieniem sałatki wypytajkelnera dokładnie, jak ją ... przyrządzono. Tłusty sos śmietanowy lub ...

dawno temu

Gdy dopadnie nas wiosenne przesilenie...

... i minerały. Żeby uzupełnić ich braki po zimie, należy jeść dużo warzyw i owoców, kiełki rzodkiewki, lucerny, rzeżuchy, pszenicy, pić ziołowe i owocowe herbatki, świeżo wyciskane soki. Dieta powinna ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... (mogą to być pomidory, papryka, rzodkiewka, marchewka z dodatkiem kiełków).41906 Pyszne gołąbki powstają także, kiedy dodamy do ryżu świeżych, sezonowych grzybów i zamiast sosu pomidorowego zastąpimy go sosem ...

dawno temu

Jak utrzymać wagę?

... zmienić proporcje składników na talerzu i zapełnić go w połowie warzywami; możesz też zrezygnować z produktów mącznych, ryżu czy ziemniaków. Może i on da się namówić na pyszną, zdrową sałatkę? W tym wypadku ... , majonez na jogurt, białe grzanki ...

dawno temu

Co do herbaty

... listki zamiast bazylii do sałatki z pomidorów i mozzarelli lub do twarożku zamiast szczypiorku – to miła i smaczna odmiana. Spełnia swą aromatyzującą rolę także w rozmaitych sałatkach na bazie sałaty ... w wielu krajach o sprzyjającym klimacie, ...

dawno temu

Po czym poznać świeżość jajek?

... spożywamy je, dzieląc się z najbliższymi. Jajka możemy przygotować na wiele sposobów: faszerowane, podane z żurkiem czy w sałatce. Jedno jajko ma zaledwie 75 kcal i pokrywa 25 proc ...

dawno temu

Leki z natury. Poprawiają trawienie, łagodzą ból, działają PRZECIWNOWOTWOROWO

... , soli mineralnych oraz krzem oraz jest bogata w łatwo przyswajalne żelazo. Warto zrobić niej herbatkę lub sałatkę. Ostatnie badania pokazują też, że mniszek lekarski hamuje rozwój komórek nowotworowych. Warto więc dodać go do potraw, a z ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... sprawdzają się jako składnik sałatek, dodatek do mięs i ryb. Znakomicie komponują się z wyrazistymi przyprawami. Potrawy z ich udziałem znane są na całym świecie. Niezwykle popularny na południu Hiszpanii ... jest zastosowanie migdałów do ...

dawno temu

Jak odtłuścić swoje posiłki?

... . Jeśli nie wyobrażasz sobie kanapek, czy sałatki bez majonezu, stosuj ten w wersji light. Opcja bardziej wskazana – zastąp majonez w sałatce np. pysznym sosem bazyliowym, czy oliwą ziołową. Ogranicz ...

dawno temu

Pesso Makaron Pszenny Wodzisław

... To makaron, którego nie trzeba gotować, więc zaoszczędzisz mnóstwo czasu: wystarczy zalać go wrzątkiem i po 5 minutach masz gotową bazę do sałatki, którą normalnie zrobiłabyś z ryżem albo makaronem ... , neutralny smak i dlatego będzie świetną ...

dawno temu

Mięsne potrawy z owocowym akcentem

... odżywczych. Sałatka z homarami i pomarańczą – ten owoc morza możemy wykorzystać w połączeniu z kapustą pekińską, ogórkiem żółtym, porem, selerem i suszonymi pomidorami. Całość warto udekorować szczypiorkiem ... i skropić sosem sałatkowym lub ...

dawno temu

7 aromatycznych przepisów z jabłkami w roli głównej

... Smakowita sałatka Jeśli nie należysz do zwolenników owocowych sałatek, a zastanawiasz się, jak sprytnie przemycić dzienną porcję jabłka do diety, mamy dla ciebie rozwiązanie. Zmiksuj owoc z niewielką ...

dawno temu

Czy to chwast czy to lek? Tajemnice pokrzywy

... , możemy je wykorzystać do sałatek, szpinaku i innych potraw. Sięgamy tylko po młodziutkie, zielone pędy u szczytu rośliny i sparzamy w temperaturze 60 stopni, dzięki czemu pozbawiamy je parzących ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... wieprzowiny i drobiowego mięsa (poza indykiem), owoców morza, orzechów i pestek, soczewicy, kukurydzy, gryki, żyta, pszenicy i jęczmienia (oraz przetworów z nich), dyni, oliwek, pomidorów, rzodkiewek ... i camemberta), przetwory sojowe, ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... , pomidorów, rzodkiewek i rabarbaru. Na skutek wymieszania się ludów z grupami krwi A i B, we wczesnym średniowieczu pojawili się ludzie z grupą krwi AB, którzy obecnie stanowią tylko 5% populacji ... serów (oprócz brie i camemberta), przetwory ...

dawno temu

Zminimalizować ryzyko nowotworów

... kwasu arachidonowego. Z niego powstają m.in. prostaglandyny, które uczestniczą w reakcjach zapalnych, więc pośrednio kwas arachidonowy sprzyja powstawaniu raka. Jedząc 3 rzodkiewki 3 razy w tygodniu ... obniżysz o 35% ryzyko raka żołądka. Lekko ...

+ Pokaż więcej