MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zdrowa dieta wpływa na Twoje samopoczucie?

... po zjedzeniu dużej ilości cukru, glutenu oraz produktów wysoko przetworzonych. Eliminując je z codziennego jadłospisu, już po kilku tygodniach będzie można zauważyć, że rano wstaje się pełnym energii ... . Jadłospis możesz dopasować do swoich ...

dawno temu

Brak apetytu u dzieci

... w dziecko szklankę mleka krowiego lub bułkę z mąki pszennej, warto zrobić testy pokarmowe. Być może dziecko cierpi na alergię na mleko lub ma uczulenie na gluten. Zespół złego wchłaniania to kolejny ... wchłaniania oddają śmierdzące i tłuszczowe ...

dawno temu

Schemat żywienia niemowląt karmionych piersią

... jarzynowe. Dokarmianie dzieci można rozpocząć pod warunkiem, że takie będą zalecenia lekarza. Dodatkowo, w piątym miesiącu dieta dziecka powinna zawierać gluten. Jedną łyżkę kaszy manny należy wsypać ... dostawać papkę jarzynową zagęszczaną ...

dawno temu

Poczuj natychmiastowe nawilżenie i blask!

... – został opracowany bez użycia glutenu i substancji zapachowych. Testowany dermatologicznie, jest odpowiedni dla każdego rodzaju cery. - Kolekcja Arbonne Intelligence® zawiera składniki pochodzenia ...

dawno temu

Nadmierna ilość gazów

... . Może to być spowodowane także nieodpowiednim sposobem odżywiania się oraz nietolerancją produktów żywnościowych takich jak laktoza, fruktoza czy gluten. Sposoby na zmniejszenie ilości nieprzyjemnych gazów ...

dawno temu

Każdy brzuch jest inny, czyli moda na dietę DNA. Genodietę

... wrodzone nietolerancje i nadwrażliwości na pewne składniki pokarmowe, jak np. gluten, laktozę, sól, kofeinę. To ważne, ponieważ wymienione substancje mogą wywoływać niepożądane objawy ...

dawno temu

Zdrowe słodycze? Tak, to możliwe!

... , jak i dorośli. „Pszczółka” ma swojej ofercie między innymi Pychałki - truskawkowe cukierki z chrupkami, oblane czekoladą. Zostały one wzbogacone o magnez i wapń. Cukierki nie zawierają glutenu ...

dawno temu

Polub kaszę!

... z najlepszych kasz. Zawiera nieco mniej błonnika, przez co mogą ją jeść osoby na diecie lekkostrawnej. Nie zawiera też glutenu, może być więc spożywana przez alergików. Kasza manna pozyskiwana ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... . Nie zawiera glutenu. Warto ją wprowadzić jako składnik np. do zapiekanek na słodko, kleików, czy duszonych mięs. Ma korzystny wpływ na wygląd włosów, skóry i paznokci. Kaszka kukurydziana ...

dawno temu

Pozbądź się łupieżu raz na zawsze!

... jak wrażliwość na nabiał, gluten czy alkohol. Jeżeli masz do czynienia z suchą skórą głowy, upewnij się, że spożywasz wystarczającą ilość kwasów omega-3, znajdujących się np. w orzechach i rybach. ...

dawno temu

Koktajle - zdrowe, smaczne, kolorowe

... , są więc doskonałą alternatywą nabiału, przy czym nie zawierają laktozy, glutenu i białek mleka krowiego. Napoje sojowe są również bogate w witaminy z grupy B, D i stanowią źródło białka. Baza do koktajlu ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czym różni się laktaza od laktozy?

... odżywczych, takich jak: wapń, potas, fosfor, białko i witamina A. Jeśli szukasz odpowiednio zbilansowanej diety bezlaktozowej, sprawdź ofertę cateringów dietetycznych w Twojej okolicy. Na stronie https://www.maczfit.pl/kielce znajdziesz między ...

dawno temu

GMO, czyli żywność zmodyfikowana genetycznie a zdrowie

... nietolerujących laktozy, (cukru mlecznego), glutenu, dzieci alergicznych oraz chorych na przewlekłe biegunki. Badania nad GMO prowadzone w Polsce W Polsce pierwsze doświadczenia polowe były prowadzone od 1997 ...

dawno temu

Wzmocnij system immunologiczny

... . Dostępny w aptekach suplement diety nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów, glutenu i laktozy. Dzięki składnikom w nim zawartych systematyczne zażywanie skutecznie zmniejszy ryzyko zachorowań ...

dawno temu

Recenzja książki Magdaleny Makarowskiej "Jedz pysznie bez pszenicy"

... się z nietolerancją glutenu, alergią czy celiakią. Bez względu na to, do której grupy należysz, jeśli chcesz lub musisz w szczególny sposób zadbać o swoje odżywianie, to książka Magdaleny Makarowskiej „Jedz pysznie ...

dawno temu

Przyczyny wzdęć

... jelita drażliwego,celiakia, czyli często spotykane schorzenie objawiające się nietolerancją glutenu – białka znajdującego się przede wszystkim w pszenicy, życie i jęczmieniu,nietolerancja laktozy ...

dawno temu

Sposoby na wzdęcia

... drażliwego. W takiej sytuacji należy udać się do lekarza. Inne zaburzenia, których objawem są wzdęcia to: porażenie jelit, niedrożność jelit, skutek leczenia antybiotykami, nietolerancja glutenu itd ...

dawno temu

Czego na pewno nie zje twój trener?

... . Poza tym żywność modyfikowana zwiększa ryzyko wystąpienia różnego rodzaju chorób. Wielu dietetyków podkreśla szkodliwość glutenu zawartego w żywności przetworzonej, bowiem może powodować wzdęcia, senność i sprzyja tyciu. Unikaj więc wszelkiego ...

dawno temu

Alergia na mleko modyfikowane

... na brak glutenu, nadaje się dla dzieci uczulonych na ten składnik pokarmowy. Najlepszą profilaktyką alergii pokarmowej u niemowląt jest karmienie piersią do 6-ego miesiąca życia.  ...

dawno temu

Tajemnica tkwi w nasionach

... , jak i same kosmetyki nie są testowane na zwierzętach. Nie zawierają glutenu i są wolne od THC. Każda formuła zawiera antyoksydanty, kluczowe aminokwasy i witami-ny, które zregenerują i pomogą utrzymać skórę ...

dawno temu

Jakie płatki wybrać na śniadanie?

... płatków z mlekiem oraz produktami mlecznymi. Kukurydziane - zawierają błonnik (w 100 g 6,6 g błonnika) oraz selen, potas, witaminę A. Są lekkostrawne, a przede wszystkim nie zawierają glutenu ...

dawno temu

Co pić w karnawale? List do dietetyka

... nietolerancję na gluten powinny unikać tego trunku. Jeśli lubicie Państwo wino, to proszę wybierać tylko wino wytrawne lub półwytrawne. Wino półsłodkie i słodkie to znowu nic innego jak czysty cukier ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi B

... charakteryzują się dobrze wykształconą ogólną odpornością organizmu i silnym układem immunologicznym. Za słabą stronę podaje się u tych osób zwiększoną podatność na: alergie na mięso kurczaka, gluten ...

dawno temu

Sałatka z makaronem ryżowym

... glutenu, a zatem mogą go spożywać osoby uczulone na ten składnik. Poza tym świetnie nadaje się on do przyrządzania różnego rodzaju potraw. Doskonale komponuje się z warzywami, mięsem, rybami i owocami ...

+ Pokaż więcej