Zupa jarzynowa najlepsza na jesień!

... do sprawnego i zdrowego funkcjonowania zawarte jest w owocach, warzywach i ziołach. Przykłady? Taki bakłażan obniża poziom cholesterolu, zapobiega reumatyzmowi i pomaga zwalczać wirusy. Buraki ...

dawno temu

Kosmetyki do zębów

... pamiętać o przestrzeganiu pewnychzasad. W tym celu wskazane jest unikanie palenia papierosów, picia kawy,herbaty czy czerwonego wina. Nie powinno się też jeść buraków orazjagód, a więc pokarmów barwiących ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... powinny się znaleźć zboża, makarony, rośliny strączkowe i oleiste, buraki, selery, grzyby, kapusta, szpinak oraz owoce cytrusowe. Zimą należy jeść także czerwone mięso, dziczyznę, podroby, jajka, tłuste ...

dawno temu

Jak często wykonywać piaskowanie zębów? Przebieg zabiegu i widoczne zmiany na szkliwie

... zabarwienie uzębienia. W głównej mierze dotyczy to jagód, borówek, buraków, czerwonego wina, kawy i herbaty. Jeśli pacjent pali papierosy, bezwzględnie po piaskowaniu zębów musi tego zaprzestać. Biała dieta powinna trwać przynajmniej 3 dni. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak wybrać najlepszą karmę dla psa?

... mineralno-witaminowe a na koniec owoce i warzywa, takie jak marchewka, dynia, burak itp. Pod żadnym pozorem, składnikiem diety mięsożernego psiaka nie powinny być zboża i inne produkty mączne ...

dawno temu

Jak powinien odżywiać się biegacz amator?

... i jego przetworów, ryb, kapusty, szpinaku, brukselki czy suszonych owoców. Od września do kwietnia warto wspomagać organizm witaminą D, która ułatwia przyswajanie cennego minerału. Jeśli właściwie ...

dawno temu

Produkty zakazane w ciąży

... ogromne pokłady witaminy A, co może grozić jej przedawkowaniem oraz mnóstwo cholesterolu. Niepasteryzowane mleko oraz jego przetwory (sery pleśniowe, feta, mleko kozie i owcze) są w czołówce ...

dawno temu

Pokrzywa – zdrowe ziółko na wiosnę

... może być stosowana jako lek wspomagający przy leczeniu niedokrwistości. Ze względu na bogaty zestaw witamin i soli mineralnych przetwory z pokrzywy można stosować dla wzmocnienia odporności organizmu. Szczególnie ...

dawno temu

Błonnik – piling dla jelit

... foodach. Nie ma go też w czerwonym mięsie, przetworach, mleku, jajach, maśle, oleju i pozostałych produktach tłuszczowych. Błonnik wchodzi jedynie w skład błon komórkowych roślin. W związku ...

dawno temu

SUBSTANCJE PRZYSPIESZAJĄCE ODCHUDZANIE

... , ryby a w nieco mniejszej ilości drób) oraz przetwory mleczne. Działanie karnityny stymulują kwasy z grupy omega3. • Chrom - pierwiastek regulujący poziom glukozy we krwi. Zapobiega wahaniom cukru ...

dawno temu

Co wybrać? Cukier brązowy, trzcinowy, słodzik, miód? Co będzie najzdrowsze?

... stosować do soków lub przetworów owocowych. Ten naturalny słodzik jest dostępny w formie suszonych zielonych liści, białego proszku ( wyciąg ), tabletek oraz płynu ( uwaga na specyficzny zapach ...

dawno temu

Dlaczego potrzebujemy selenu

... duże ilości selenu podczas obróbki przemysłowej. W związku z tym w różnego rodzaju przetworach, koncentratach i produktach puszkowanych jest go znacznie mniej niż w produktach świeżych. Największe ...

dawno temu

Probiotyki na odporności

... wytwarzanej w sposób domowy, ale raczej nie znajdziemy ich w takiej postaci w produktach na półkach sklepowych. W przemysłowej produkcji przetworów mlecznych: w jogurtach, kefirach, zsiadłym mleku ...

dawno temu

Dieta w ciąży

... - Przyswajalność niektórych składników mineralnych znajdujących się w produktach roślinnych wzrasta pod wpływem innych. Organizm najlepiej je przyswaja w obecności witaminy C. Mleko i przetwory ...

dawno temu

„Prawdziwa dieta antyrakowa”, David Khayat

... się, czy zdrowsze są potrawy smażone czy gotowane na parze? Jakie miejsce w naszej diecie powinny zajmować warzywa i owoce, a jakie mięso i przetwory mleczne? Nasze opinie na ten temat zmieniają ...

dawno temu

Zabójcze tłuszcze trans

... i jego przetworach oraz w mięsie. Jednak to nie jest zmartwieniem, ponieważ w znacznie większych ilościach występują właśnie w półsyntetycznie produkowanych stałych tłuszczach roślinnych, takich ...

dawno temu

Rogaliki z marmoladą

... jest to, że posiada ona bardzo dużą ilość cukru, stanowiącego nawet połowę wszystkich użytych składników. Do kruchych rogalików z marmoladą bardzo dobrze pasuje samodzielnie przygotowany przetwór ze świeżych ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... pyzy. Grzyby i inne owoce lasu stanowią przede wszystkim dodatek do dań głównych w postaci przetworów, jak również stanowią składnik farszów i sosów. Jagody, maliny albo jeżyny z dużym powodzeniem wykorzystywane są w trakcie robienia wypieków. ..

dawno temu

Zatrucie Salmonellą

... spożycia zainfekowanych pokarmów. Salmonelloza to raczej choroba odzwierzęca. Najczęściej bakterie namnażają się w mięsie drobiowym, kurzych jajach, mleku i przetworach mlecznych, a także w wyrobach ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia funkcjonalna i łatwa do utrzymania w czystości – jak ją urządzić?

... czy zlewozmywak zaplamiony sokiem z buraków, które położyłeś na chwilę na ociekaczu. To tylko kilka możliwych scenariuszy podczas przygotowywania posiłków dla najbliższych. Co możesz zrobić, by ...

dawno temu

Urodziny á la kiwi

... z tej nieznanej strony... Powodzeniem cieszą się historie, od których ofiaraczerwieni się jak burak, takie, których nie chcielibyśmy, aby kiedykolwiek wydostałysię na światło dzienne, a już na pewno ...

dawno temu

Żelazo w diecie

... , kapustę kiszoną, ziemniaki, buraki, dynię i brokuły. Jeżeli razem z żelazem występują fityniany, polifenole, wapń lub fosforany, wówczas żelazo może być słabiej przyswajalne. Żeby więc nie dopuścić ...

dawno temu

Naturalne oczyszczanie organizmu

... soki z warzyw są świetnym sposobem na oczyszczanie organizmu. Oczyszczanie wątrobyŻeby oczyścić wątrobę, należy przygotować sok z marchwi (300 g), świeżego ogórka (90 g) i buraka (90 g ...

dawno temu

Najlepszy przyjaciel kobiety?

... .  Was to nie przeraża? Nie pijemy soku z buraków, czerwonego wina, bo mamy nieskazitelnie białe zęby. Po zabiegu. Nie mrużymy oczu podczas romantycznych uniesień, bo mamy spraliżowane mięśnie. Możemy ...

+ Pokaż więcej