Banalna recepta na zachowanie MŁODOŚCI. Kolory na talerzu

Najwięcej antyoksydantów zawierają kolorowe warzywa i owoce.

Antyoksydanty są sprzymierzeńcami kobiet. Chronią przed destrukcyjnym działaniem wolnych rodników i sprawiają, że skóra jest świeża i zdrowa. By zachować młodość na dłużej, warto jeść warzywa i owoce o intensywnych kolorach, między innymi pomarańczowe, czerwone czy zielone.

Bardzo popularnym antyoksydantem jest witamina C, obecna prawie we wszystkich cytrusach i wielu innych owocach, ale też w ziemniakach. Antyoksydant to także witamina E, zawarta w tłuszczach roślinnych oraz awokado – mówi specjalista w dziedzinie dietetyki Filip Kowalczyk.

Niestety, jeśli nie będziemy dbać o zdrowie, samym jedzeniem się nie odmłodzimy. Wolnych rodników przybywa, gdy palimy papierosy czy pijemy alkohol. Zbyt intensywne uprawianie sportu również sprzyja powstawaniu tych cząsteczek, dlatego należy zachowywać umiar.

Źródło:InfoWire,pl

Żródło zdjęć: Shutterstock

 

 

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

DOMOWY MAJONEZ o obniżonej kaloryczności. Aż w dwóch wersjach! Naturalny lek. Łagodzi kaszel, wzmacnia odporność, leczy wrzody Opalasz się TOPLESS? Krytyka to nie jedyne, na co się narażasz... Papież przechwycił pizzę jadąc papamobile! Idealne ciastka na deszczowe wieczory. 4 składniki i gotowe To nie są zdjęcia! REALISTYCZNE OBRAZY zostały wykonane długopisem Rosjanie nabijają się z AMERYKAŃSKIEJ GWIAZDKI. Przesadzili? Sexy bielizna dla katoliczek? "Trzeba podobać się duchowo i po ludzku" Polki wciąż za mało wiedzą o ANTYKONCEPCJI! Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada NAJGROŹNIEJSZA choroba przyszłości? Zachoruje 1 na 3 osoby Ich problemem jest ZBYT MAŁA WAGA. Wszystko przez choroby cywilizacyjne