Banalna recepta na zachowanie MŁODOŚCI. Kolory na talerzu

Najwięcej antyoksydantów zawierają kolorowe warzywa i owoce.

Antyoksydanty są sprzymierzeńcami kobiet. Chronią przed destrukcyjnym działaniem wolnych rodników i sprawiają, że skóra jest świeża i zdrowa. By zachować młodość na dłużej, warto jeść warzywa i owoce o intensywnych kolorach, między innymi pomarańczowe, czerwone czy zielone.

Bardzo popularnym antyoksydantem jest witamina C, obecna prawie we wszystkich cytrusach i wielu innych owocach, ale też w ziemniakach. Antyoksydant to także witamina E, zawarta w tłuszczach roślinnych oraz awokado – mówi specjalista w dziedzinie dietetyki Filip Kowalczyk.

Niestety, jeśli nie będziemy dbać o zdrowie, samym jedzeniem się nie odmłodzimy. Wolnych rodników przybywa, gdy palimy papierosy czy pijemy alkohol. Zbyt intensywne uprawianie sportu również sprzyja powstawaniu tych cząsteczek, dlatego należy zachowywać umiar.

Źródło:InfoWire,pl

Żródło zdjęć: Shutterstock

 

 

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

8-latka z Kazachstanu podbija sieć. Pokazała, jak trenuje boks! Ile naprawdę ZARABIAJĄ polscy KSIĘŻA? KSIĄŻKIEWICZ o macierzyństwie: "Nie jest łatwo" Zatrważające dane: w ciągu pięciu lat połowa osób wraca do nałogu Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników Rozpaczliwy singiel ROBINA THICKE. Śpiewa dla żony Polacy 7. NAJBARDZIEJ OTYŁYM narodem Europy. Nie potrafimy się odchudzać? Aby udowodnić swą moc, przewidziała PRZYSZŁOŚĆ ROSJI I PUTINA STUDENTKI, SAMOTNE MATKI, mężczyźni. Zarabiają tysiące na nagości w internecie NAJGROŹNIEJSZA choroba przyszłości? Zachoruje 1 na 3 osoby Kastracja pomoże UNIKNĄĆ RAKA. Skutki są jednak bardzo poważne DWA tygodnie wystarczą, by OCZYŚCIĆ ORGANIZM. Warto zrobić to jeszcze przed wiosną