Banalna recepta na zachowanie MŁODOŚCI. Kolory na talerzu

Najwięcej antyoksydantów zawierają kolorowe warzywa i owoce.

Antyoksydanty są sprzymierzeńcami kobiet. Chronią przed destrukcyjnym działaniem wolnych rodników i sprawiają, że skóra jest świeża i zdrowa. By zachować młodość na dłużej, warto jeść warzywa i owoce o intensywnych kolorach, między innymi pomarańczowe, czerwone czy zielone.

Bardzo popularnym antyoksydantem jest witamina C, obecna prawie we wszystkich cytrusach i wielu innych owocach, ale też w ziemniakach. Antyoksydant to także witamina E, zawarta w tłuszczach roślinnych oraz awokado – mówi specjalista w dziedzinie dietetyki Filip Kowalczyk.

Niestety, jeśli nie będziemy dbać o zdrowie, samym jedzeniem się nie odmłodzimy. Wolnych rodników przybywa, gdy palimy papierosy czy pijemy alkohol. Zbyt intensywne uprawianie sportu również sprzyja powstawaniu tych cząsteczek, dlatego należy zachowywać umiar.

Źródło:InfoWire,pl

Żródło zdjęć: Shutterstock

 

 

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach UCIĄŻLIWA DOLEGLIWOŚĆ dotyka aż 80. procent społeczeństwa! Można jej zapobiec W jego składzie znajdziesz nawet WODOROSTY. Tak oszukują nas producenci Co piąty turysta wraca z egzotyczną chorobą. "To personel przenosi choroby" Zrobił to z miłości do syna. Dziecko WYTATUOWAŁO mu własny rysunek Jak radzić sobie z bólem pleców W CIĄŻY? Proste ćwiczenia przyniosą ulgę Aby udowodnić swą moc, przewidziała PRZYSZŁOŚĆ ROSJI I PUTINA Anna Komorowska: "Na trudne sytuacje nasza rodzina jest idealna!" RESTRYKCYJNA USTAWA usunie słodycze ze szkolnych sklepików Jest prekursorką artystycznego SELFIE. Jej zdjęcie konkuruje z kultowymi fotografiami świata Przyczyny braku ochoty na seks po porodzie Sposób na grzywkę BEZ SKRACANIA włosów!