Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami.

Jedzenie grejpfrutów poleca się osobom na diecie oraz chorym na cukrzycę, ponieważ owoc dostarcza niewiele cukru i zawiera około 100 kalorii. Ponadto jest bogaty w błonnik – najwięcej jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok.

Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ponieważ mogą wolniej się wchłaniać.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Te badania mogą uratować życie płodu. Dyskusyjna metoda coraz bardziej popularna Urszula Radwańska bez bielizny na uroczystej gali Wimbledonu! Idealne ciastka na deszczowe wieczory. 4 składniki i gotowe Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni Pracodawca musi być na to gotowy. Nawet 60 dni w roku WOLNYCH OD PRACY dla rodziców Nastolatka ZABIJA ZWIERZĘTA i chwali się tym na Facebooku Jak było naprawdę? HISTORIE KOBIET kontra rzeczywistość Zaczyna się NIEŚWIADOMIE i trwa tylko 6 miesięcy! Oto naukowa prawda o "zakochaniu" Co piąty turysta wraca z egzotyczną chorobą. "To personel przenosi choroby" Poranne ćwiczenia na czczo to błąd. KONRAD GACA obala mity Jak szybko nauczyć się JĘZYKÓW OBCYCH? Szkolne metody są nieskuteczne Abstrachuje szczerze o FACEBOOKU i INSTAGRAMIE!