Surówka z marchewki - królowa wśród dodatków

... Surówka z marchewki to uniwersalny dodatek do obiadu. Można ją podać z każdym rodzajem mięsa, w dowolnej postaci: pieczonym, smażonym lub gotowanym. Jest lekka, łatwa w przygotowaniu i bardzo zdrowa. Jak ją przygotować? Czym przyprawić, aby ...

dawno temu

Sercowa patelnia vol.2

... na niej smażyła, będą "sercowate". Może czas zacząć przyrządzać rodzince różnorakie kotlety w kształcie serca? Na pewno byliby mile zaskoczeni. Patelnia do kupienia w sklepie internetowym za 49 zł. ...

dawno temu

Brzoskwinie w cieście - gorący deser na zimny dzień

... przygotowywania pysznego deseru. Wyjmuj brzoskwinie łyżką cedzakową i osącz olej kładąc je na pergaminie lub sicie. 6. Posyp smażone owoce cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego!   ...

dawno temu

W ruinach meczetów

... soko (rynku) mieszkańcy, odświętnie ubrani, wspólnie celebrują ten dzień. Dzieciaki biegają od jednego sklepiku do drugiego, kupują kolorowe okulary, ciasteczka imbirowe i smażony maniok. ... soko (rynku) mieszkańcy, odświętnie ubrani, wspólnie ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

... . Można go smażyć, grillować, dusić, piec... możliwości są niemal nieskończone. Dlatego właśnie serwujemy Wam dwa przepisy „na zachętę”, abyście poznali zalety tej wspaniałej rybki i odkryli mnogość sposobów, na jakie możemy ją przyrządzić. ... ...

dawno temu

Krewetki

... i chcielibyście odtworzyć ich smak we własnej kuchni? Krewetki to rarytas, który pasuje do zup, sałatek, makaronów, ryżu. Można je smażyć, grillować, gotować. Albo jeść bez dodatków. No, nie zaszkodzi kieliszek ...

dawno temu

Skąd naprawdę wzięła się pizza?

... , rodzynki, miód, czy orzechy. Tak naprawdę pizza we Włoszech była określeniem na każdy typ chleba, czy ciasta, które było smażone lub pieczone. Mimo tego, że w całym rejonie Morza Śródziemnego ...

dawno temu

Narzędzia kuchenne

... smażyć na niej mały kawałek mięsa czy ryby. Od każdej reguły są jednak wyjątki, np. makaron zawsze gotujemy w dużej ilości wody, a duża patelnia najlepiej nadaje się do rumienienia mięsa, gdyż na małej ... kawałki mięsa będą zbyt blisko siebie i ...

dawno temu

ChefStack wyręczy cię w robieniu naleśników

... Jeśli kiedykolwiek przygotowywaliście naleśniki dla kilku lub kilkunastu osób, wiecie jak uciążliwe jest ich smażenie. Trzeba uważać, żeby wlać na patelnię odpowiednią ilość oleju oraz ciasta ...

dawno temu

Naleśniki bez mleka

... tu przede wszystkim o to, że naleśniki są dość proste w wykonaniu, lecz także trafiają w gusta niemalże wszystkich z nas. Co więcej, smażenie tych niezwykle smacznych placków zajmuje niewiele czasu ... jest już gotowe do smażenia. Wystarczy ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... polecałabym kawałki kiełbasy, bo świetnie komponują się z delikatnym smakiem brukselek.   Smażony kalafior z curry, szpinakiem i ziemniakami – potrawa niezbyt różnorodna, ale idealna, jako szybki ...

dawno temu

Potrawy z woka

... obiad w niesamowicie krótkim czasie. Wok to bardzo stare i przemyślane narzędzie do gotowania (a także smażenia, duszenia, prażenia i o wielu innych zastosowaniach). Ze względu na swoją konstrukcję ... i wrzucamy do niego wieprzowinę. Dokładnie ...

dawno temu

Kotlety schabowe inaczej

... tylko smażenie kotletów schabowych. Włóż je na rozgrzany olej i smaż 8 minut z każdej strony. Następnie przykryj je i pozwól się dosmażać jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Krok 6 Kotlety schabowe inaczej, pyszniej, lepiej - już zrobine. ...

dawno temu

Naleśniki amerykańskie - przepis na pyszne śniadanie

... Smażenie naleśników rozpocznij po 30 minutach od ich przygotowania. Rozgrzej olej i smaż ciasto na naleśniki przez minutę z każdej strony. Krok 6 Naleśniki amerykańskienajlepiej smakują na gorąco z syropem klonowym.   ...

dawno temu

"Podwodne życie ze Stevem Zissou", reż. Wes Anderson

... tego reżysera ma specyficzny i rozpoznawalny posmak. Lojalnie przestrzegam, jest to smak nie na każde podniebienie. Coś, a la niepowtarzalne potrawy regionalne; smażone w cukrze insekty, woniejące francuskie sery, albo angielskie ciastka z ...

dawno temu

Lekka kolacja

... nie uznaje się z pewnością produktów smażonych i ciężkostrawnych. Polecane są za to niskokaloryczne produkty, które wypełnią żołądek i pozostawią uczucie sytości. Ważnym składnikiem pokarmów jest błonnik ...

dawno temu

Sos do łososia

... do łososia smażonego. W tym przypadku należy wziąć pod uwagę przede wszystkim możliwość zatuszowania nieprzyjemnego zapachu smażonej ryby. Idealną zatem propozycją jest tutaj sos cytrynowy do łososia ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami

... nadają się smażone jabłka. Jeżeli jesteś ciekawa, jak zrobić naleśniki z jabłkami, przeczytaj poniższy przepis. Przepis na naleśniki z jabłkamiDo zrealizowania przepisu na naleśniki z jabłkamibędziesz ... . Kiedy stanie się gorąca, wlewamy na ...

dawno temu

Co jeść w święta, a czego unikać

... makowca znajduje się aż 350 kcal. A 100 gram to zaledwie niewielki kawałek. Karp smażony w panierce – w 100 gramach mieści się ponad 160 kcal. Pierogi – jedna sztuka to od 30 do 50 kcal (w zależności ...

dawno temu

Szybkie pączki

... po pół łyżeczki marmolady. Zlep brzegi ciasta w jednym punkcie. 5. I najważniejsze – smażenie pączków. Wrzuć je na gorący tłuszcz i poczekaj aż nabiorą złotego koloru. 6. Kiedy pączki z marmoladą będą gotowe, posyp je cukrem pudrem. Smacznego!   ...

dawno temu

Kurczak w winie - delikatny, soczysty, pyszny

... dag oliwek nadziewanych paprykączosnekmąkęczarne oliwkisólpieprz1. Najpierw smażenie kurczaka. Umyj filety, osusz je, pokrój na kawałki. Posyp piersi solą, pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) i obtocz ...

dawno temu

Ryby w occie

... jest uzależniona od danego gatunku, miejsca występowania, a także stopnia skażenia danego środowiska. Marynowanie ryb jest jednym ze sposobów ich konserwacji. Obok smażenia, gotowania, smażenia lub pieczenia ... , ale także takie, które zostało ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety z kalafiora?

... jajka5 dag żółtego serasól, pieprzolej do smażenia Krok 1 Warzywa podziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 15-20 minut. Krok 2 Teraz odcedź i ostudź kalafior i brokuł i przeciśnij je przez praskę ...

dawno temu
+ Pokaż więcej