Tarta grzechu warta

... czekoladą Do przygotowania słodkiej tarty owocowej potrzebujesz: 250 g mąki pszennej, śmietanę 18%, 2 żółtka, 200 g białej czekolady, 4 łyżki lodowatej wody, 300 g żurawiny (lub sezonowe ...

dawno temu

Dieta grupy krwi AB

... . W witaminy i mikroelementy naszą dietę powinny wzbogacać różnego rodzaju kiełki, jarmuż, pietruszka bądź buraki. Z owoców natomiast należy sięgać po wiśnie, winogrona, żurawinę i figi. Jak na bazie ...

dawno temu

Sos do mięsa

... z cytryny i żurawinę, a następnie doprawić solą, cukrem i wytrawnym winem. Sos pieczeniowy robimy natomiast na bazie soku z mięsa, jaki został wydobyty w trakcie procesu pieczenia. Następnie dodajemy do niego mąkę, śmietanę, a w razie potrzeby ...

dawno temu

Jak poprawić przemianę materii?

... (bez dodatku cukru), jogurty naturalne z dodatkiem świeżych owoców, ziarnka słonecznika, ziarnka dyni, suszone owoce (morele, śliwki, żurawina), gotowane warzywa. Wprowadź do swojej diety naturalne ...

dawno temu

Szybkie i lekkie przekąski z jabłkiem!

... go na pół lub wydrążenia środka owocu. Podkręć piekarnik do 170° C, a następnie przez 20 minut duś jabłko. W zależności od twojego nastroju, przysmak możesz doprawić orzechami, miodem lub syropem klonowym, żurawiną, lub wiśniami. Cynamon, gałka ...

dawno temu

Trochę bekonu na naszych talerzach

... śniadaniowy może i nie jest najzdrowszy, ale z pewnością oryginalny. Na kruchym, francuskim cieście połóż kawałek boczku, przykryj serem i jajkiem. Wierzch możesz też posmarować żurawiną. Pycha! Składniki ...

dawno temu

Dieta OXY – zasady, efekty i przeciwwskazania

... się z maślanki, kefiru lub wody, żurawiny i owsianych otrębów. Jego zadaniem jest neutralizacja wszystkich skutków ubocznych diety proteinowej przykładowo usuwając wszystkie toksyny z organizmu. 2. Dieta OXY ...

dawno temu

Wygraj balsamy do ciała Cztery Pory Roku Ecodermine!

... , żurawina oraz olej kokosowy – dla jędrnej skóry Na wygląd naszego ciała wielki wpływ ma jego… jędrność. Aby zapewnić skórze wspaniały wygląd warto sięgnąć po drugą nowość marki Cztery Pory Roku ... i elastyczność. Wzmocnienie i wygładzenie ...

dawno temu

Markowe życie

... tu jest niewolnikiem? Ile razy odkładałam na półkę dżem tylko dlatego, że nieco dalej zobaczyłam taki sam, za to w ładniejszym słoiczku i z francuskim napisem. Dżinsy bez metki to nie dżinsy. Nieznanej ...

dawno temu

Jagodowe szaleństwo

... : Do wyboru - jagody, - dżem, - twaróg pomieszany z żółtkiem i cukrem waniliowym, - budyń Sposób przyrządzenia: Na stolnicy przesiać mąkę, rozkruszyć drożdże, dodać posiekany tłuszcz, śmietanę i żółtka ...

dawno temu

Śniadaniowe propozycje z różnych stron świata

... francuskie – mięciutkie rogaliki croissant podawane wraz z masłem i dżemem, lub opcjonalnie bagietka. Do tego kawa lub herbata. Tak jadają Francuzi. Spotyka się też tosty z owocami i bitą śmietaną. Generalnie „ na słodko”. ...

dawno temu

Niezawodny przepis na domowe bułki

... do domowych bułek Kajzerka jest idealną propozycją na rodzinne śniadanie. Można ją zjeść z masłem, wędliną, serem, dżemem… tak właściwie ze wszystkim. Chrupiące bułeczkiprzyrządzone według poniższego ...

dawno temu

Jak długo przechowywać żywność?

... , dżemy, musztardy, itp. Niżej powinny znajdować się produkty nabiałowe takie jak mleko, sery, jajka i jogurty. A na samym dole powinniśmy przechowywać mięso i wędliny. Czystość również sprzyja ...

dawno temu

Zabawy rozwijające zmysły

... także różnych smaków dżemów, kremów itp. Zmysł dotyku                Usiądź za dzieckiem i opuszkiem palca rysuj na jego plecach proste kształty. Zadaniem dziecka jest odgadniecie, co to za kształt. Inna ...

dawno temu

Glony na talerzu

... Do najbardziej popularnych glonów należą algi morskie. Są powszechnie obecne w naszej diecie pod postacią substancji zagęszczających lub żelujących dodawanych do jogurtów, sosów, dżemów ...

dawno temu

Konserwanty. To dlatego czujesz się źle!

... , w napojach gazowanych, dżemach, marynatach. Głównym zadaniem benzoesanów jest zabijanie bakterii powodujących psucie żywności. Niestety nie potrafią działać wybiórczo i są zabójcze ...

dawno temu

Produkty, które pozbawią cię energii

... hamują produkcję odpowiedzialnych za koncentrację związków chemicznych w mózgu. Zapomnij o pączku z dżemem i postaw na zdrowe śniadanie z dużą ilością białka. Pamiętaj, że produkty tłuste i mrożone ...

dawno temu

Kilka faktów o truskawkach

... . Jak wiele o nich wiemy, kiedy najlepiej je jeść i jakie profity mają dla naszego organizmu? Na te inne pytania już Wam ochoczo odpowiadam. A zatem: Truskawki świetnie nadają się do ciast, dżemów, galaretek ...

dawno temu

Jak powiedzieć "kocham". 8 sposobów!

... nie hałasować i mnie nie budzić. To się nazywa miłość. – Ewa, 25. Przy każdej ciąży miałam okropne poranne mdłości. Jedyne co mogłam wtedy jeść i nie zwrócić tego od razu, to były kanapki z dżemem ...

dawno temu

Figa - najsłodszy i najzdrowszy kwiat świata

... . Są doskonałym dodatkiem do sałatek, sosów, ciast.  Smakują w towarzystwie mięsa, warzyw, owoców. Figi przetwarza się na konfitury, dżemy. Nalewka z liści figi zalecana jest dla osób mających astmę, gdyż ...

dawno temu

Jakie produkty i w jaki sposób najlepiej przechowywać w lodówce?

... tam produkty, które nie wymagają bardzo niskiej temperatury, lub są szczelnie zamknięte. Będzie to dobre miejsce na dżemy, powidła, kefiry, jogurt, mleko, gotowe ciasta. Na półkach środkowych jest nieco ...

dawno temu

Co na odporność?

... ciałek krwi. Poza tym uszczelnia naczynka krwionośne. Pomaga odzyskać drożność dróg oddechowych. Witaminę C można znaleźć w owocach cytrusowych, żurawinie, aronii, brokułach, natce pietruszki, rzepie ...

dawno temu

Co jeść, aby mieć piękną cerę?

... , ponieważ wówczas jest lepiej przyswajalna niż ta z apteki. Warto wzbogacić dietę o natkę pietruszki, czarne porzeczki, żurawinę, aronię oraz dziką różę, które są znacznie bogatsze w witaminę C ...

dawno temu

RE9 ADVANCED® PREPWORK: PIELĘGNACJA SKÓRY TO DOBRA ZABAWA

... się do poprawy jej wyglądu pod względem drobnych zmarszczek i nadając jej naturalnie wyglądający i młodzieńczy blask. Wyciągi z truskawki, jeżyny, maliny, jagody acai, żurawiny i jagody są źródłem ...

+ Pokaż więcej