Czy mięso jest męskie?

... . Nie wykazano prostego przełożenia pomiędzy jedzeniem mięsa a zawałem czy udarem. Nie ma też stuprocentowych dowodów na to, że epizody kardiologiczne, częstsze u mężczyzn, wynikają właśnie z mięsnej diety ... . A jednak w pewnych kręgach mięso ...

dawno temu

Jakie afrodyzjaki znajdziesz we własnej w kuchni?

... Oprócz tak sztandarowych pozycji kulinarnych zaostrzających apetyt na seks jak ostrygi (przysmak Casanovy) szparagi, granaty czy homary uczucia kochanków rozgrzewają także przyprawy ... Oprócz tak sztandarowych pozycji kulinarnych zaostrzających ...

dawno temu

Świąteczny obiad dla wegetarian

... Jak powszechnie wiadomo, święta wiążą się z obżarstwem, jedzeniem, oraz folgowaniem swoim kulinarnym zachciankom. Tradycyjnie na świąteczny obiad, po całym tygodniu postu, jemy mięso ... i to w wielu formach i postaciach (u mnie na święta są ...

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... Zastanawiałaś się kiedyś, za co tak bardzo lubimy mięso kurczaka? Na pewno na pierwszym miejscu wskazać trzeba bardzo delikatną strukturę drobiu. Żadne inne mięso nie da nam tak delikatnych roladek ... z pieczarkami jak kurczak. Oprócz tego drób ...

dawno temu

Hinduskie potrawy na bollywood party!

... się w zgodzie z wierzeniami religijnymi. A tajemnicą kucharzy indyjskich są przede wszystkim przyprawy! Kojarzycie barwne filmy – musicale, które zawsze kończą się happy endem? To Bollywood – dziś przedstawię kilka przepisów idealnych na ...

dawno temu

Podładuj swoje potrawy

... Jedzenie jako wspaniały i niezbędny element życia może przysporzyć wiele radości i uciechy. Ale wyobrażacie sobie potrawy niedoprawione solą i pieprzem? Bo ja nie... Są to dwie podstawowe przyprawy, bez których w kuchni nie da się obejść. ... ...

dawno temu

Córeczka Magdaleny Różczki nie je mięsa. A Wy?

... Utalentowana i inteligentna aktorka Magdalena Różczka, jej partner oraz ich 15-miesięczna córeczka Wanda nie jedzą mięsa. Dieta jarska służyła doskonale rodzicom, którzy automatycznie uznali ... mięsa jest coraz popularniejsze: wielu ludzi ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kurczak w jesiennej odsłonie

... z pożywnym, pełnym wartości odżywczych mięsem, które da nam energię, aby przetrwać jesienne, chłodne dni. Najlepsze będzie delikatne mięso drobiowe. ... Skrzydełko czy nóżka? Mięso drobiowe to prawdziwa skarbnica walorów smakowych i ...

dawno temu

Jedzmy gęsinę

... Jedzenie gęsiny jest korzystne dla organizmu człowieka. W porównaniu do innych gatunków mięsa ma ona korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych – ocenili naukowcy z Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Tymczasem w Polsce gęsinę je się ...

dawno temu

Ocet a odchudzanie

... Ponoć stosowała go Kleopatra, by na długo zachować szczupłą sylwetkę. Jakie jest działanie tej spożywczej przyprawy na nasz organizm i przede wszystkim, czy mitem jest stwierdzenie, że ocet odchudza?   ... Ponoć stosowała go Kleopatra, by na ...

dawno temu

Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach

... W chudym mięsie kurczaka jest dużo pełnowartościowego białka, dużo więcej niż w wieprzowinie. Trzeba jednak wiedzieć, jak odpowiednio je wybrać. ... Jaka jest jakoś brojelerów, czyli kurczaków z dużych hodowli? Czy to prawda, że karmione są ...

dawno temu

Indyk z warzywami - smacznie i oryginalnie

... Indyk z warzywami to danie drobiowe smaczne i oryginalne. Mięso indycze jest bardzo delikatne i zapewne zadowolisz dzięki niemu niejednego smakosza. Jest przy tym obiedzie trochę pracy, ale czego się nie robi dla takiego efektu. Wyobraź sobie ...

dawno temu

Zastąp antybiotyki czarnym pieprzem! Zobacz 4 niezwykłe możliwości wykorzystania tej przyprawy do celów zdrowotnych

... Czarny pieprz stanowi nieodłączny element większości potraw, ale nie tylko! Przyprawę tę możesz z powodzeniem wykorzystać do celów zdrowotnych. Od wielu lat jest ona klasyfikowana jako środek ... czy biegunki. Pieprz na kaszel 57760 Ta ostra ...

dawno temu

2 pomysły na zdrową pierś z kurczaka

... Pierś z kurczaka powinna jak najczęściej gościć na twoim stole. Stanowi ona bowiem źródło pełnowartościowego białka, a jednocześnie jest produktem o niskiej zawartości tłuszczu. Co więcej, możesz ją przyrządzić na wiele różnych sposobów. Dzięki ...

dawno temu

Liść laurowy

... Liść laurowy to chyba jedna z najbardziej popularnych przypraw, jakie stosuje się na całym świecie. Możemy znaleźć ją w pysznej i kolorowej pomidorówce, świątecznym bigosie czy w dopiero zebranych ... się komponuje, a jakie do niego zupełnie nie ...

dawno temu

Naturalnie Smaczne - weź udział w teście!

... produkty, których używamy, są w stu procentach naturalne a ich smak nie jest wynikiem dodatku sztucznych wzmacniaczy. Szefowie kuchni Knorr doskonale zdają sobie z tego sprawę i w odpowiedzi na nasze potrzeby przygotowali nowe mieszanki warzyw, ...

dawno temu

Jedzenie SZYBKO PSUJE SIĘ w lodówce? Zmień sposób przechowywania

... O tym jak przechowywać jajka, ser, mięso, wędliny i konserwy opowiedziała specjalistka od żywienia, Agnieszka Piskała. ...

dawno temu

Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

... Mięso z rosołu – tak często przyprawia nas o ból głowy. Jest bardzo smaczne, ale domownicy raczej nie mają ochoty jeść go bez żadnych dodatków. Koniec z tymi problemami. Co zrobić z kurczakiem z rosołu? Masz wiele możliwości. Możesz przygotować ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... Zapomnijcie o standardowej panierce do mięs w postaci tartej bułki. Takie danie wieje nudą i z czasem może się przejeść, a do tego nie dostarcza naszemu organizmowi wielu korzyści. Jakie inne zdrowe i pełne wytwornego smaku panierki do mięs ...

dawno temu

Mięso i ziemniaki wciąż podstawą polskiego obiadu

... Niemal 50 proc. Polaków na obiad je mięso, a 42 proc. ziemniaki. Po kasze sięga zaledwie około 2 proc. z nas, zaś po rybę wciąż niecałe 4 proc. Na śniadanie ponad 84 proc. wybiera pieczywo, a tylko 4 proc. zupę mleczną - wynika z badania ...

dawno temu

Paella z kurczakiem

... Ta hiszpańska potrawa pozwala miłośnikom na wiele kreatywności w kwestii przygotowania jej. Możemy więc użyć warzyw, mięs czy owoców morza. Taka kolorowa mieszanka składników, doprawiona aromatycznymi przyprawami, to istna uczta dla ...

dawno temu

Zupa gyros - jak ją zrobić?

... i pożywna, dzięki czemu nie będziesz już musiała przygotowywać drugiego dania. Tę zupę polubią z pewnością wszyscy mięsożercy. Przygotuj: 1 kg mięsa wieprzowego lub wołowego1 opakowanie przyprawy ... lub wieprzowiną. Mięso i cebulę pokrój w ...

dawno temu

Przyprawniki jak szachy

... Pomysłowych gadżetów kuchennych ciąg dalszy. Dziś chcę Wam pokazać bardzo nietypowe pojemniki na przyprawy, a tych jak pewnie zauważyliście produkuje się coraz więcej. Nie wiem dokładnie na czym ...

dawno temu

Kuchnia afrykańska

... jest bigos, kotlet schabowy i ziemniaki, tak np. chili znane jest jako podstawa kuchni nigeryjskiej, a kminek jest znakiem rozpoznawczym potraw egipskich. Generalizując, kuchnia afrykańska to przede wszystkim przyprawy i zioła. ... to przede ...

+ Pokaż więcej