Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... sałatki i jajka na cieście w formie placków z lekko wywiniętymi ku górze brzegami. Dobór warzyw zależy od nas. Możemy więc wykorzystać połączenie marchewki z groszkiem, pietruszkę, seler, pora ...

dawno temu

Myślisz o jajku na śniadanie? Poznaj 5 różnych sposobów na jego przyrządzenie!

... . Jajka na twardo 57479 Gotowane jajko na twardo stanowi doskonały dodatek do kanapek oraz sałatek. Czy kiedykolwiek próbowałaś przyrządzić je w wersji wstrząśniętej? Jajko wstrząśnięte i zmieszane ...

dawno temu

Muesli - kompozycja otwarta

... utkwił Adamowi w gardle, dzięki czemu zyskał wystającą grdykę, zwaną jabłkiem Adama. Od niepamiętnych czasów jabłko spożywane jest nie tylko jako sam owoc, ale jako składnik surówek, sałatek ...

dawno temu

Zadbaj o swoją odporność na zimę - naturalnie!

... kwiatów mogą posłużyć jako dodatek do surówek i sałatek, możemy je dodać do ryżu, potraw z sera czy jajek. Imbir Imbir brzmi egzotycznie – jednak dziś bez problemu dostaniemy go w każdym dużym ...

dawno temu

Jakie błędy popełniasz podczas gotowania jajek? Wyeliminuj je przed Wielkanocą!

... Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, dlatego każda gospodyni stara się uzbroić swój dom w ich najbardziej popularny symbol - jajka. Robimy z nich pisanki, dodajemy do sałatek, wkładamy ...

dawno temu

Jak zatrzymać opaleniznę?

... rodnikami, a więc przed starzeniem. Odżywiona i nawilżona od środa skóra jest bardziej elastyczna i jędrna. Idealnie byłoby dodawać jedną łyżeczkę dziennie do sałatki z pomidorów i papryki. Podobne składniki znajdziesz też w oliwkach. 28103 ...

dawno temu

Jak przyrządzić aromatyczną marchew?

... na marchew z piekarnika Upieczone warzywo wspaniale komponuje się z sałatkami, daniami obiadowymi i jako przekąska. Aby je przyrządzić, będziesz potrzebować: 4 średnich, rozdrobnionych ząbków czosnku ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa z przyprawami Kamis Specialite

... I smacznego. Do tarty możemy zrobić sałatkę, sprawdzi się jednak doskonale jako samodzielne danie. Jest smaczna na świeżo, na zimno i po podgrzaniu. Nie przechowujcie jej dłużej niż parę dni! 38466 ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... sezamu. Na zimowe przeziębienia warto przygotować ten w wersji ostro-kwaśnej. Przepis na jego wykonanie znaleźć możecie np. na blogu My cuisine. Sałatka z krewetek i papai - prosta w przygotowaniu ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa

... sałatkę, sprawdzi się jednak doskonale jako samodzielne danie. Jest smaczna na świeżo, na zimno i po podgrzaniu. Nie przechowujcie jej dłużej niż pare dni! 38466 ...

dawno temu

500 kalorii dziennie, których możesz uniknąć!

... do konsumpcji lekkostrawnej sałatki z zielonym ogórkiem. Szkoda tylko, że podawana jest z pieczywem czosnkowym, które tak uwielbiasz. Na koniec podkradasz koleżance kilka frytek ociekających keczupem ...

dawno temu

Dieta kopenhaska - jadłospis

... Dzień 4, 11 Śniadanie: kawa z kostką cukru Lunch: tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny Obiad: sałatka owocowa, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego Dzień 5, 12 Śniadanie: duża tarta ...

dawno temu

Dieta dla urody

... w tygodniu, do sałatki dodaj łyżkę oleju słonecznikowego, sięgnij po pieczywo z pełnego ziarna i nie zapomnij o 3 porcjach produktów mlecznych każdego dnia. Dzięki nim skóra i włosy znów nabiorą blasku ...

dawno temu

Odkryj brokuły na nowo! Sprawdź, jak smacznie przyrządzić to zdrowe warzywo!

... jest w wielu miejscach świata i ceniony za smak oraz wartości odżywcze. Brokuł jest idealnym dodatkiem do wielu dań. Można go spożywać na surowo, jako dodatek do sałatek, makaronów i zapiekanek, a także w postaci ...

dawno temu

Kawa w zawieszeniu

... biletów” na spektakle. Kawa to zatem tylko przykład, bo „zawiesić” można zupę, sałatkę, ciastko – cokolwiek, czym chcemy się podzielić. W niektórych miejscach można również zostawić list lub dedykację ...

dawno temu

Ochotę na słodycze mamy w genach?

... jako słodzik, środek antyseptyczny w medycynie oraz jako przyprawa. Świeże liście mogą być dodawane do sałatek, suszone można traktować jako słodzik do napojów. 25207 Dla zachowania zdrowia warto mieć ...

dawno temu

Naturalny młody jęczmień. Jest zdrowy?

... się w formie sałatek czy surówek, jest on dostępny w wersji sproszkowanego soku oraz rozdrobnionej trawy jęczmiennej. Proszek uzyskuje się przez wyciśnięcie soku, który następnie suszy się za pomocą ...

dawno temu

Kilka trików, aby zgubić zbędne kilogramy

... tłuszczowe omega-3 pomogą spalić dodatkowe kalorie i pobudzą hormony w żołądku, które są odpowiedzialne za poczucie sytości, twierdzi australijskie badanie. - zjedz sałatkę z portulaki - posyp jogurt ...

dawno temu

Proste sztuczki na zgubienie zbędnych kilogramów

... hormony w żołądku, które są odpowiedzialne za poczucie sytości, twierdzi australijskie badanie. - zjedz sałatkę z portulaki - posyp jogurt czy płatki śniadaniowe siemieniem lnianym - ugotuj ...

dawno temu

Sześć urządzeń, które ułatwią ci zdrowe odżywianie

... tłuszczu używanego do przygotowywania potraw. Zamiast polewać sałatkę kalorycznym olejem, możesz delikatnie spryskać jej powierzchnię lekką mgiełką. Dzięki temu odchudzającemu gadżetowi na pewno ...

dawno temu

5 sposobów na czystą kuchnię

... warzywa na sałatkę z zielonym ogórkiem. Zdrowe gotowanie to podstawa! Jak sprzątać, aby przy okazji nie nabrudzić?Po sporządzeniu posiłku zawsze wycierasz dokładnie blat? Pamiętaj, że resztki pokarmów ...

dawno temu

Co jeść aby się nie przeziębić

... one niemal niewyczuwalne. Cebulę możesz spożywać w podobny sposób, lub też dodając ją do sałatki. Pamiętaj jednak, że aby zachować właściwości warzyw, trzeba jeść je na surowo.   Owoce i warzywa ...

dawno temu

Łączenie pokarmów

... pełnoziarnistych.Jak łączyć produkty?Surowe warzywa i oliwa z oliwek - oliwa zapobiega utracie witamin i minerałów zawartych w warzywach i owocach. Dlatego, gdy tylko posiekasz składniki do sałatki, skrop ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść warzywa strączkowe?

... do sałatek, do pieczonych mięs. Podpowiedzi kulinarne. Gotowanie fasoli i nie tylko Przygotowując warzywa strączkowe warto je wcześniej namoczyć w wodzie. Jeśli nie masz czasu na tego typu zabiegi możesz ...

+ Pokaż więcej