Szarlotka w wersji nowoczesnej – pięć praktycznych przepisów w pigułce

... dla tradycyjnych jabłeczników, stanowi szarlotka z orzechami i polewą z toffi – Kuchnia Agaty Nie wiem jak Wy, ale ja mam ochotę wypróbować wszystkie te przepisy, więc już zabieram się do roboty! ...

dawno temu

Żurek wcale nie musi być nudny!

... – Kuchnia Monsai Bardzo ciekawą opcją jest żurek z twarożkiem – Z pierwszego tłoczenia A może macie chęć na żurek w wersji wegańskiej z włoszczyzną i wędzonym tofu? – Wegetarianka Równie smaczny jest żurek ...

dawno temu

Sałatka z serem żółtym

... serem i dodajemy kilka kropli oleju słonecznikowego oraz odrobinę musztardy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.   Propozycje pożywnych dań obiadowych można mnożyć. Zatem życzę kreatywności w kuchni! ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Odkryj zalety robota planetarnego - plusy i minusy robota z misą

... aspektami, którym za moment przyjrzymy się bliżej. Jednak, jeśli chodzi o ogólny zarys jego wykorzystania w kuchni, właśnie do miksera możemy go przyrównać. Klasyczny model robota planetarnego pomoże ... gabarytach i producenci wiedzą, że często ...

dawno temu

Polędwiczki cielęce

... w naszej kuchni nie wiało nudą. Wspomnieć należy, że także w obrębie mięsa cielęcego można wskazać różne jego rodzaje. Spowodowane jest to różnym wiekiem zwierząt, a także produktami, którymi są one ... karmione. Co można zrobić z cielęciny, ...

dawno temu

Sos do mięsa

... mamy do czynienia. Nawet najmniej doświadczona osoba, która stawia w kuchni pierwsze kroki, doskonale zdaje sobie z sprawę z tego, że mięso z kurczaka różni się nie tylko w smaku ... spowoduje, że z mięsa zostaną wydobyte najlepsze walory ...

dawno temu

Ciastka gniazdka

... , jednakże nie jest to miejsce i czas na tego typu rozważania. Nawet jeżeli decydujemy się na spędzenie kilkudziesięciu minut w kuchni, to przede wszystkim szukamy przepisów prostych i łatwych ... w wykonaniu. Jest to naturalna kolej rzeczy, ...

dawno temu

Smażone grzyby

... pomysłów na grzyby. Grzyby w kuchniGrzyby to produkty bardzo głęboko zakorzenione w tradycji polskiej kuchni – stanowiły jeden z podstawowych składników w kuchni naszych przodków, zanim dotarły ...

dawno temu

Pieczony kurczak

... kurczaka. Potrawy z kurczakaMięso kurczaka to chyba jedno z najpopularniejszych składników potraw kuchni całego świata. Rozpoczęcie hodowli kur, początkowo zamieszkujących wyłącznie Azję, dało ... początek wielkiej tradycji kulinarnej rozmaitych ...

dawno temu

Właściwości sałaty

... w postaci soli i pierzu zastąpić garścią aromatycznych ziół.Rodzaje sałaty i ich zastosowanie w kuchni Jakie odmiany sałaty można stosować? Wybór jest naprawdę duży, więc wachlarz rodzajów daje sporo ... możliwości w kuchni. Lodowa świetnie ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść soję?

... fermentacji ziaren soi, pszenicy, wody i soli jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy! Bez niego kuchnia chińska nie miałaby tak wyrazistego smaku. Doprawia się nim ryż, ale stosuje się go także do mięs ... , czy ryb. To najpopularniejsza ...

dawno temu

Pomysły na smakowe herbatki

... mnie zaciekawił to ten na herbatę ajurwedyjską – Łasuch w kuchni Sezon zimowy jeszcze trwa, więc możecie skorzystać z pomysłów na herbatki na przeziębienie? – Herbaciane fusy A jakie smakowe herbatki Wy pijecie najchętniej? ...

dawno temu

Ostry dip

... i wstaw go do lodówki, by się przeżarł. 3. I gotowe. Kosztowało cię to zaledwie 10 minut pracy w kuchni, a powstał pyszny dodatek do potraw, który przyniesie ci wiele kulinarnych doznań. Smacznego!   ...

dawno temu

Właściwości ryżu

... Ryż jest nieodzownym składnikiem kuchni azjatyckiej. Gości również w kuchni hiszpańskiej czy francuskiej. Znakomicie komponuje się w zestawieniu z rybą. Może być podawany na słodko, słono ...

dawno temu

Przyprawa kurkuma

... , przyspiesza gojenie się ran i podrażnień oraz działa bakteriobójczo. Kurkuma zastosowanie W kuchni nadaje potrawom piękny, soczyście żółty kolor i wyjątkowy smak. Jest dodawana do ryżu, makaronów, ryb, omletów, sałatek lub sosów. ...

dawno temu

Jak temperatura w lodówce jest najlepsza?

... wilgoci. Krok 3 Przechowując jabłka, sałatę czy marchew pamiętaj, by umieścić je w torbie z otworami. Muszą mieć dostęp powietrza. Krok 4 Nie możesz znieść tłuszczu pryskającego na całą kuchnię? Zanim ...

dawno temu

Kolorowe i pożywne - wiosenne sałatki

... papryki, owoców i kminu rzymskiego – Sto Kolorów Kuchni Osobom na diecie polecałabym sałatkę prawie nicejską, która idealnie nadaje się na obiad, bo pozostawia uczucie sytości na długo – Niebo ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne ciasteczka

... też wypróbować kurebiedes, czyli greckich ciasteczek wielkanocnych – Simple Cooking Pleasures Dla poszukujących nieco bardziej świeżych, owocowych smaków polecałabym cytrynowe ciasteczka wielkanocne – Kuchnia ...

dawno temu

Ser z ludzkiego mleka – okropność czy kulinarna ciekawostka?

... Angerer, szef kuchni restauracji Klee Brasserie w Nowym Jorku, ale do menu wprowadził Mummy’s Milk Cheese do menu. Ser dostępny w ofercie będzie tak długo, jak wystarczy zapasów mleka, które zgromadziła ...

dawno temu

Hummus jest libański? No niekoniecznie...

... . Hummus zapełnił talerz o średnicy 20 metrów. Hummus przygotowało zaledwie 50 kucharzy – szefów kuchni zlokalizowanych w Abu-Gosh restauracji. Rekord pobito po to, aby „utrzeć nosa” Libańczykom ...

dawno temu

Właściwości dyni

... jest kilka. Dynia bowiem to istne źródło witamin. Dynia właściwości Niedoceniana w polskiej kuchni, skrywa w sobie całe bogactwo składników odżywczych, jakich nasz organizm potrzebuje ...

dawno temu

Rodzaje patelni

... , jeśli naszą ambicją jest bycie domowym mistrzem kuchni. Po udanym zakupie pamiętajmy jednak o właściwym czyszczeniu tego kuchennego przyrządu. Powierzchnię patelni uszkadza mycie szorstką gąbką ...

dawno temu

Ogródek Michelle Obamy

... swoje rodziny, a rodziny społeczeństwo". Michelle Obama jest bowiem zaangażowana w promowanie zdrowej żywności i lokalnych produktów. Ponieważ para prezydencka lubi kuchnię meksykańska posadzono zielone ...

dawno temu

Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem bez pieczenia – Wodzisław

... Torcik wiśniowy z chrupiącym spodem Wodzisław to sposób na szybki i łatwy deser, z którego wykonaniem poradzi sobie nawet debiutant w kuchni. Niemal wszystkie składniki znajdziemy w opakowaniu ...

+ Pokaż więcej