
... dania w smaczne, pachnące potrawy. Oprócz niewątpliwych walorów smakowych i zapachowych wielu ziół należy docenić także te lecznicze. ... we flakach, żurkach, grochówce lub fasolowej – w ogóle w daniach z roślin strączkowych. W naszej kuchni ...
... się też dziczyzna. Polecam ponacinanie mięsa i włożenie w rowki kawałków cebulki oraz owinięcie całości plasterkiem boczku (żeby potrawa się nie rozpadła warto przypiąć mięso małymi wykałaczkami). Podajemy ...
... odcedzoną, dobrze wypłukaną fasolę i papryczki chili (ilość według uznania – ja daję 3) i zostawiamy potrawę na ogniu jeszcze jakieś 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru i dodajemy ...
... Wielu osobom jedzenie pałeczkami może sprawiać wiele kłopotu, szczególnie na początku. Trudności z posługiwaniem się pałeczkami stanowią przeszkodę do spożycia tradycyjnych potraw azjatyckich ... Jedzenie pałeczkami nie jest takie trudne, jak ...
... Afrodyzjaki dla mężczyzn? Najlepiej działają te, które najpierw pobudzą jego kubki smakowe, więc zacznij od kuchni. Święto zakochanych coraz bliżej i warto zastanowić się nad walentynkowym menu. Bądź przebiegła i umieść w potrawach wszystko, co ...
... Wielkiej BrytaniiAnglia to kraj w ostatnim czasie bardzo otwarty na wpływ obcych nacji, jednak nadal można wyczuć w nim nutę tradycjonalizmu, a nawet snobizmu. Angielskie potrawy nie kojarzą ... smaku? Przecież i do naszej tradycji kulinarnej ...
... Kiedy brak pomysłów na popołudniową przekąskę dla najmłodszych warto poszperać w Internecie. Poniżej znajdziecie przepis na potrawy z kaszy manny w dwóch odsłonach – na słodko i na słono. Dodatek warzywny i owocowy wzbogaca dania w niezbędne ...
... Tak jak domeną lata są pyszne lody, zimne desery oraz orzeźwiające napoje, tak wraz z jego przeminięciem na naszym stole zaczynają pojawiać się potrawy bardziej treściwe, sycące i gotowane wyłącznie ... tradycji kulinarnej bez zjedzenia potraw z ...
... Kto w dzisiejszym świecie ma czas na spędzanie długich godzin w kuchni i wymyślanie praco- i czasochłonnych potraw? Chyba tylko zawodowi kucharze... I może jeszcze garstka szczęśliwców. Reszcie ... pozostaje weekendowe gotowanie, a w ...
... : doboru składników, sposobu gotowania, włożonego w przygotowanie potrawy serca, zachowania równowagi składników, smaków i konsystencji. Kuchnia ta jest chyba jedyną, która zwraca uwagę na to ostatnie ... . Dla chińczyków każde danie ma sens ...
... na sylwetkę? Oczywiście, że tak! A oto przykłady. Kolby kukurydzy z grilla Przygotowanie tej potrawy z grilla nie wymaga wielu zabiegów kulinarnych. Wystarczy usunąć z kolb liście i włókna, dokładnie je ...
... aromatycznych ziół, które także nadadzą potrawie wyrazistszego smaku, a do tego poprawią trawienie. Dziś przepis na jajecznicę "ze szczyptą zdrowia". ... ziół, które także nadadzą potrawie wyrazistszego smaku, a do tego poprawią trawienie. Dziś ...
... i można go dodawać jako dodatek do niemal wszystkich potraw. Zobacz, z czego robi się makaron i jak proste jest jego samodzielne wykonanie w domu. ... i można go dodawać jako dodatek do niemal wszystkich potraw. Zobacz, z czego robi się makaron ...
... Jabłko? Dziesięciolatek dostaje dreszczy na sam dźwięk tego słowa. Za to chętnie sięga po słodkiego batonika. Zamiast ohydnej zupy woli zjeść po szkole w fast foodzie. Jak wiele niezdrowych potraw zjadają nasze dzieci i dlaczego na to ...
... Pokazujemy i uczymy jak gotować – to hasło reklamowe nowego serwisu kulinarnego Video-Kuchnia.pl. Jak wskazuje nazwa, pomysłodawcy strony postawili na materiały wideo i liczą na wsparcie ze strony użytkowników, których zachęcają do nagrania ...
... W ostatnich latach znacznie wzrosła liczba Polaków jadających większość posiłków poza domem. Kiedyś niedrogie i szybko podane potrawy serwowały bary mleczne, w których można było zjeść swojskie ... niedrogie i szybko podane potrawy serwowały ...
... Pytanie o to, ile robimy dla potrzebujących, ile dajemy z siebie, sam się narzuca się okazji finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Czy jest to jedyna okazja w roku, gdy nie potrafisz odmówić ... dla potrzebujących, ile dajemy z siebie, ...
... Po świątecznym kucharzeniu i robieniu domowych porządków, Twoje dłonie mogą domagać się wzmożonej troski. Delikatna skóra może wzywać pomocy, charakteryzując się nadmiernym wysuszeniem ... Po świątecznym kucharzeniu i robieniu domowych ...
... Zanim nadejdzie Wielkanoc, już teraz warto pomyśleć nad przepisami na pyszne przystawki, które powinny znaleźć się na świątecznym stole. Pozycja obowiązkowa to oczywiście jajka. Te tradycyjne ... Zanim nadejdzie Wielkanoc,już teraz warto ...
... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... tracimy. Podobnie wygląda użycie tłuszczu ...
... Zastanawiałaś się kiedyś, dlaczego niektóre potrawy cieszą się ogromną popularnością w niemalże każdym zakątku świata, podczas gdy przyrządzanie innych charakterystyczne jest tylko dla danego regionu ... ? Wydaje się, że wpływ na taką sytuację ...
... Pamiętacie artykuł „Faszerowanie bez fuszerki”? Podaliśmy wtedy Wam przepis na „nadzianego” pomidora, cukinię i bakłażana. Dziś kontynuacja tego tematu, jednak w nieco innej odsłonie. Wiadomo, że zimą najbardziej smakują nam potrawy „ciężkie”, ...