Gramy w żółte!

... gotowane w (nieosolonej!) wodzie, podane z masłem to pochwała prostoty. Papryka poprawia krążenie i ma dużo witaminy C. Nie każdy lubi surową, ale z grilla albo podpieczona w piekarniku, z usuniętą ...

dawno temu

Kurczak w sosie - pysznym sosie

... w kostkę pozostaw na 40 minut w marynacie z wódki i niewielkiej ilości soli. 2. Przygotujesz także panierkę do kurczaka. Musisz tylko zmieszać jajka i mąkę i zrobić z nich ciasto. Obtocz ...

dawno temu

Największy burger na świecie – dałbyś mu radę?

... hamburger na świecie? Ponad84 kilogramy Z takim hamburgerem mógłby nie dać rady nawet Pudzianowski! Rekord Guinessa za największego hamburgera świata należy do restauracji Mallie’s Sports Grill & Bar ... w Southgate w stanie Michigan w USA. ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... – to świetna propozycja np. na grilla. Po wydrążeniu środków wkładamy do ziemniaka masę z fetą. Jaką? Np. drobno posiekany wędzony boczek, ser feta i szczypiorek łączymy z masą ziemniaczaną i dodajemy ... majonezu, aby masa się nie rozpadała. ...

dawno temu

Mikrofalówka dla kuchni z charakterem

... - specyfikacja: - pojemność 20L, - sterowanie  elektroniczne (przyciski Typu Tact), - moc: mikrofal 750W, grilla 950W, - 6 poziomów mocy mikrofali, grill, 3 poziomy trybu kombinowanego, - TDS ...

dawno temu

Kurczak masala

... tikka masala będziesz potrzebowała: 1,5 kg piersi z kurczaka;do marynaty: 250 ml jogurtu naturalnego,2 łyżek soku z cytryny,2 łyżeczek tartego kminku,2 łyżeczek słodkiej papryki,2 łyżeczek mielonego ... składników, przygotowujemy marynatę. ...

dawno temu

Zupa z cukinii

... to znakomicie sprawdza się jako lekka potrawa z grilla. Wystarczy, że pokroisz cukinię w paski, natrzesz je solą i po kilku minutach odciśniesz z wody. Następnie należy dodać wybrane przyprawy i ułożyć ... cukinię na grillu. W ten sposób ...

dawno temu

Farsz do tortilli

... żółtego, zioła prowansalskie, majonez oraz przyprawy (sól i pieprz). Przystępując do działania, należy w pierwszej kolejności usmażyć lub upiec na grillu krewetki. Następnie trzeba je wymieszać ... , posiekaną natkę pietruszki, a następnie ...

dawno temu

Mięso gyros

... , popularna sałatka gyros często składa się z kurczaka i w takiej wersji smakuje najlepiej. Musi być jednak spełniony jeden warunek, mięso powinno być wcześniej upieczone, np. w piekarniku lub na grillu ... . Przygotowując ją na grilla z ...

dawno temu

Rodzaje kiełbas

... wykorzystać np. jako dodatek do żurku czy podawać z chrzanem. Kiełbasa wiejska– to kiełbasa wieprzowa, lekko wędzona. Najlepiej smakuje serwowana z podsmażaną cebulką. Idealna na grilla. Kiełbasa drobiowa ...

dawno temu

TOP 10: 10 angielskich słów na lato

... – plastikowy latający dysk do gry #2: Marshmallow – pianka cukrowa 51266 Pierwsze pianki wyprodukowano w USA w 1948 r. #3: Dandelion – mniszek lekarski, mlecz, dmuchawiec #4: Barbecue – grill #5: Dog ...

dawno temu

Fartuch kucharza ze ściągawką

... jest chyba znacznie szybszy i bardziej wygodny.   A tym, którzy świetnie gotują, a chcą rozbawić znajomych podczas grilla czy wspólnego gotowania, proponuję krwawy fartuszek rzeźnika. źródło:chipchick.com ...

dawno temu

Fast-foodowe odstępstwo od diety - mięciutkie hamburgery „made in home”

... można też zastąpić tym mielowym i zrobić hamburgera „domowego”- Mniamniam Możemy go przygotować np. na grillu podczas spotkań z przyjaciółmi – Polskie South Beach Być może przypadną Wam do gustu ...

dawno temu

Jakim pieprzem najlepiej przyprawiać potrawy?

... konserwowane w solankach lub occie i używane do różnych marynat. Suche ziarna nie mogą czekać zbyt długo i muszą zostać szybko użyte. Spotykane są w kuchni tajskiej oraz w potrawach pochodzących ...

dawno temu

Deska serów

... wędzony. Najlepiej smakuje z grilla. Ze względu na intensywnie słony smak najlepiej spożywać go w małych porcjach np. pokrojony w małe plasterki.   Brie – cechuje go miękka konsystencja, biało-żółte ...

dawno temu

Domowe sposoby na biegunkę

... czy w formie nalewki. Krok 5: Odpowiednia dieta Zadbaj o dietę. Kiedy dopadnie cię biegunka, zrezygnuj z ciężkostrawnych, smażonych i pieczonych (także na grillu) potraw, zimnych i gazowanych napojów oraz surowych owoców. Krok 6: Woda Pij dużo ...

dawno temu

Mięta - dlaczego warto po nią sięgnąć?

... napoje z miętą, przetwory z miętą, sałatki i sosy z miętą. Mięta świetnie komponuje się także z daniami z grilla, zapiekankami i grzankami.   ...

dawno temu

Cadillac Escalade dla Twojego dziecka

... , która pozwala rozwijać dwie prędkości – 4 km/hi maksymalną, czyli 8 km/h. Gadżetposiada prawdziwe radio (sic!), chromowane koła, chromowany grill, otwierane drzwi, blokadę maksymalnej prędkości ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... . Jest także wygodną bazą do marynat – w połączeniu z miodem tworzy teriyaki, które zaakcentuje smak grillowanych grzybów, marchewek i roślin psiankowatych – szczególnie bakłażana i cukinii - tłumaczy Grzegorz Łapanowski, popularny kucharz, ...

dawno temu

Lampka lawa - nowocześnie

... jest dość standardowa – możemy nabyć lampkę fioletową, błękitną, różową lub zieloną. Światło jest jednak wystarczająco jasne, by umilić wieczór na tarasie, lub grilla. Podobny patent ma szanse na sukces ...

dawno temu

Kanapka z wołowiną nie tylko jako fast food!

... się zarówno do duszenia, grillowania, pieczenia jak i gotowania. Najbardziej znane nam rodzaje wołowiny to: antrykot, karkówka, udziec, żeberka, polędwica, łopatka a także goleń. Dobre są również podroby tj ...

dawno temu

Witaminy w gruszkach

... z kurczaka) z owocami w białym lub czerwonym winie. Gruszki będą także wyśmienicie się komponować z karkówką. Innym rozwiązaniem jest dodanie tego owocu do włoskiego carpaccio czy zapieczenie ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

... wykorzystuje się wieprzową karkówkę albo łopatkę. Większość sklepów umożliwia klientowi wybranie kawałka mięsa i na jego życzenie zmielenie go. Jednakże równie dobrze możemy kupić drobiowe mięso mielone ...

dawno temu

Mięso wieprzowe

... . Co nieco mówią nam także terminy łopatka, mostek, karkówka, żeberka czy golonka. Skąd jednak pochodzi schab? Ten rodzaj mięsa wieprzowego to nic innego jak część mieszcząca się między żeberkami ...

+ Pokaż więcej