"Opowieści o zwyczajnym szaleństwie", reż. Petr Zelenka

... intymnych praktyk. Ekscentryzm to najwyraźniej dziedziczna choroba w rodziniebohatera: matka Petera ma obsesję na punkcie dobroczynności i zalewa Trzeci Świat paczkami ze starą odzieżą. Ojciec, wysłużony ...

dawno temu

Sałatka z zielonych pomidorów

... w drobną kostkę czosnek i również dodajemy go do warzyw. Z soli, wody, cukru i octu tworzymy zalewę, którą gorącą przelewamy do słoików. Po zastygnięciu pomidorów wystarczy jeszcze pasteryzować je przez około 30 minut. Smacznego! ...

dawno temu

Przytulanie dziecka

... . Poza tym co roku rynek książkowy zalewa nowa fala poradników i broszurek, dotyczących metodwychowywania dzieci. Jak się w tym wszystkim odnaleźć? Nie bez powodu kobiety posiadają instynkt macierzyński ...

dawno temu

Kasza w diecie

... ziarnami. Gotuje się go na parze, a następnie zalewa wrzątkiem, aby masa stała się miękka i dobrze nasiąknęła wodą. Ten rodzaj kaszy świetnie komponuje się w zestawieniu z mięsem w sosie czy warzywami ...

dawno temu

Uzgadnianie charakterów

... . Teraz mija trzeci miesiąc po ślubie... i czuję się okropnie. Pojechaliśmy na parę „miodowych” dni. Miodowej nocy nie było, z paru dni zrobiło się półtora dnia wyjazdu. Wróciliśmy dlatego, że on ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... należy włożyć do słoików. Zalewę należy zrobić z pokrojonej w piórka i obgotowanej cebuli, gorczycy, cukru, soli wody oraz octu. Należy ją zagotować i zalać nią grzyby. Kolejnym etapem jest godzinne pasteryzowanie zakręconych słoików. ...

dawno temu

Dania greckie

... , a jeśli się rozpadają, związać nitką. Tak przyrządzone kuleczki mięsno-ryżowe układa się kolejno w garnku i zalewa bulionem. Na dno naczynia trzeba położyć kilka liści winogron, bo w przeciwnym razie gołąbki ...

dawno temu

Dania z brokułami

... -cebulową mieszankę łączy się z brokułami, posypuje startym serem żółtym, przyprósza koperkiem, a całość zalewa sosem pomidorowym. Wierzch jeszcze przed wstawieniem do piekarnika warto przykryć ...

dawno temu

Jak jeść szparagi?

... oraz pieprz. Cebulkę należy zeszklić na patelni w maśle, dodać do niej kawałki szparagów i całość podsmażyć. Na koniec taką mieszankę umieszcza się w garnku, zalewa bulionem i doprawia przyprawami według ...

dawno temu

Chili con carne

... kminkiem, a także solą oraz pieprzem. Kiedy składniki ładnie się połączą zalewa się je bulionem oraz dodajekoncentrat pomidorowy lub przyrządza sos meksykański, a całość dusi ok. 10 minut. Na sam koniec ...

dawno temu

Piękna w noc poślubną

... były w fazie spoczynku. Warto pomyśleć o depilacji nie tylko nóg, ale także pach oraz bikini i cieszyć się gładkim ciałem nie tylko podczas nocy poślubnej, ale i miodowego miesiąca. Ujędrnianie pośladków ...

dawno temu

Co powinnaś wiedzieć, zanim kupisz chleb?

... chlebapowinna być błyszcząca, o miodowej barwie, delikatnie popękana wprzypadku jasnego pieczywa. Ciemne pieczywo wyróżnia natomiast jejkasztanowy kolor. Zbyt jasna skórka to znak, że chleb będzie ...

dawno temu

Wyniki konkursu jejKuchni - Popisz się Przepisem!

... , a często o nich zapominamy.   Nagroda pocieszenia - Magdalena - Żebra miodowe - "...za rozweselający opis przygotowania potrawy, niecodzienny i bardzo intrygujący."   W kategorii PRZYSTAWKI ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kocham – jak to łatwo powiedzieć...

... wyjechali na miesiąc miodowy. Gdzieś tam, byle daleko i byle przed siebie. Odrapana, pierwotnie jasnożółta tapeta na ścianie w ich hotelu skrzyła się efektownie wszystkimi odcieniami brudnego brązu. Wesołe ...

dawno temu

Pielęgnacyjna alternatywa dla… strobingu

... Siarkowa lub malijski peeling miodowy Koulikoro Terractive z miodem, olejkiem z pestek winogron i łupinakami orzechów shea. 2. Regularne nawilżanie i odżywianie skóry Pamiętajmy, że nawilżanie ...

dawno temu

Wystrzałowo… piękna

... , nawadniaj się. Do formy pomoże wrócić woda z magnezem. Możesz ją uzyskać filtrując zwykłą kranówkę przez specjalny filtr Dafi wzbogacający wodę w ten cenny pierwiastek. A może od wznoszenia noworocznych toastów boli Cię gardło? W pogotowiu ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... jest przełożenie produktu do innego naczynia. Mrożenie W przypadku mrożenia warzyw zalewa się je wcześniej gorącą wodą, co także powoduje utratę części witamin i soli mineralnych. Po trzech miesiącach zawartość ...

dawno temu

Potrawy włoskie

... pieczarki, kawałki kurczaka i pokrojone suszone pomidory. Kiedy składniki lekko się podsmażą dorzuca się do nich ugotowany wcześniej ryż, zielony groszek, a całość zalewa bulionem, doprawia tymiankiem ...

dawno temu

Papryczki chili

... , a następnie zalać wrzątkiem. W tym czasie w słoiczkach umieszcza się takie przyprawy, takie jak czarny pieprz oraz liść laurowy, wkłada do środka papryczki, a całość zalewa podgrzaną wcześniej wodą z cukrem ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

5 kulinarnych pomysłów z bobem w roli głównej

... . Sałatka z bobem Bób świetnie komponuje się z innymi warzywami. Warto połączyć go z brokułami, pomidorami oraz serem feta i komosą ryżową. Taka lekka sałatka, polana miodowym dressingiem ...

dawno temu

Sos winegret - idealny dodatek do sałatek

... mieszamy wszystkie składniki. 3. Przyprawiamy solą i pieprzem i znów mieszamy. Gotowe. Smacznego! Jeśli chcecie przygotować inne wersje tego sosu, np. miodowo-musztardową, to miód i musztardę należy dodać na samym początku do octu. Oliwę zawsze ...

dawno temu

Lecznicze właściwości bursztynu

... , czyli świecący i rzymską - lyncurium, czyli mocz rysia. Naturalnym kolorem bursztynu jest jasnożółty lub miodowy, inne jego odcienie są wynikiem utlenienia. W skład bursztynu wchodzą węgiel (79 ...

dawno temu

„Życie to jest to”, Alex de la Iglesia

... : wszystko bez skutku. Po kolejnej nieudanej rozmowie upokorzony Roberto odwiedza hotel, w którym spędzili wraz z żoną (wciąż piękna Salma Hayek) miesiąc miodowy. Hotelu dawno już nie ma, w jego miejscu ...

dawno temu

Farbowanie włosów w domu. Jak najskuteczniej wykonać samodzielną koloryzację?

... włosów sprawdzą się popielaty albo platynowy blond, mahoń, a także czarny z odcieniem fioletu. Mając cieplejszy koloryt cery pomyśl o złocistym blondzie, miodowym, miedzianym lub złocistym brązie ...

+ Pokaż więcej