Pupusa - tortilla z Salwadoru

... , takich jak cuchitos, czy nachos. Kukurydzę można spożywać w wielu postaciach, między innymi gotowaną, smażoną, pieczoną i grillowaną (często w połączeniu z limonką). Co ciekawe, w regionie ... w wielu postaciach – grillowane, gotowane, ...

dawno temu

Dietetyczny obiad

... , wystarczy zjeść mniejszą porcję, bo tylko ciągła dieta ma jakikolwiek sens. Chcesz zrobić dietetyczny obiad? Koniecznie zacznij używać grillowanej patelni. To właśnie ona pomoże ci przygotować ... grillowanego kurczaka, rybę, a nawet warzywa ...

dawno temu

„Zabierz mnie na koniec świata!…”, Blaise Cendrars

... również Prezeski, kobiety urodzonej bez nóg, lecz olśniewająco pięknej, której nasza bohaterka pomogła kiedyś uciec z haremu marokańskiego paszy, ani Papayanis, dublerki Teresy o posągowej urodzie ...

dawno temu

Witamina B2

... i produkty mleczne, ryby (łosoś, makrela, pstrąg), szpinak, wołowina, grzyby. W codziennej diecie warto w najmniej przetworzonej formie przygotowywać zdrowe i pożywne posiłki. Wówczas ma się pewność ...

dawno temu

Źródła magnezu

... można znaleźć w kaszy gryczanej, ciecierzycy, soi, warzywach strączkowych, płatkach owsianych i orzechach laskowych, jak i pestkach dyni. Ponadto w rybach typu dorsz, łosoś, pstrąg, makrela można znaleźć ...

dawno temu

2 pomysły na zdrową pierś z kurczaka

... Grillowana pierś z kurczaka 53176 Umyj pierś z kurczaka pod bieżącą wodą i oczyść ją z wszelkich błonek. Następnie przekrój ją na pół i delikatnie rozbij tłuczkiem. Dzięki temu mięso po przyrządzeniu ...

dawno temu

Przenośna kawiarnia dla kawoszy

... , ale z drugiej strony, byłaby ona znakomitą atrakcją podczas jesiennego grillowania w ogródku. Zamontowane kółka jedynie ułatwiałyby jej przemieszczanie. Powstaje ona jednak z myślą o głównie ...

dawno temu

Ryba bez duszy

... , natką pietruszki. Podpis głosi: „Pstrąg świeży cały” plus cena. Czy świeży – tego nie widać, ale że cały – to na pewno: głowa, płetwy, ogon. No tak, one z pewnością nie mają duszy, już nie są rybami ...

dawno temu

Zdrowe objadanie

... pracę serca i układu krwionośnego. Chroni przed rakiem, chorobami skóry i mózgu. Pstrąg w galarecie ma masę nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wzmacnia napięcie skóry i dodaje jej blasku. Chroni mózg ...

dawno temu

Witamina B5

... żywności, tj. biała mąka, ryż, zbyt długo mrożonej, a częstsze sięganie po ryby typu pstrąg, śledź, wątróbkę lub mięso kurczaka, pełnoziarniste mąki, makarony, ryż, chleb, ale także owoce, tj. banany, melony, pomarańcze. ...

dawno temu

Przepis na promienną skórę jesienią!

... . Szczególnie bogate w ten składnik są produkty tj. tuńczyk, łosoś i pstrąg. Włącz te ryby do jadłospisu, a zauważysz znaczną poprawę kondycji swojej cery, która stanie się bardziej miękka. Kwasy omega ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... , takich jak jajecznica czy omlet. Koper świetnie wydobywa także głębię smaku ryb (zwłaszcza łososia, karpia, pstrąga, węgorza oraz śledzia) oraz duszonych grzybów, a także doskonale komponuje ...

dawno temu

Jak nie przytyć podczas świąt?

... usmażymy lub upieczemy zamiast topić w gęstym zawiesistym sosie. Zdrowe i niskokaloryczne są też dorsz, pstrąg, ryby w galarecie, sałatki z jogurtem lub oliwą zamiast majonezu, indyk zamiast kaczki ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchenka mikrofalowa - jak wybrać najlepszy model?

... lepiej sprawdza się gotowanie raz na kilka dni i odgrzewanie posiłków w mikrofali. Wiele urządzeń tego rodzaju posiada dodatkowe funkcje, takie jak odmrażanie, gotowanie na parze czy grillowanie ... trendy w postaci ogrzewania jedzenia z wielu ...

dawno temu

2 aromatyczne dania z tymiankiem

... , a poznasz 2 ciekawe przepisy na dania z tymiankiem. Danie z tymiankiem na śniadanie Grillowany chleb z tymiankowym pesto to idealna propozycja na weekendowe śniadanie dla całej rodziny ... i grilluj z obu stron przez 1-2 minuty. Gdy staną się ...

dawno temu

Sprawdź, co powinnaś zabrać na majówkę!

... ze sobą również torbę termiczną i lodówkę turystyczną. Miłośnicy grillowania nie powinni zapomnieć o niewielkim grillu turystycznym! Na koniec, pomyśl o rozrywce dla najmłodszych. Zamiast wręczać ...

dawno temu

Pyszne burgery

... , skrop rybę cytryną i wstaw do lodówki na godzinę. Następnie usmaż łososia na patelni lub grilluj przez kilka minut. Przekrój bułki na pół i podgrzej je w rozgrzanym piekarniku. Wewnętrzną część ...

dawno temu

Coś po grecku – dietetyczne tzatziki

... , aby składniki się „przegryzły”.   Z czym go łączyć?   Sos tzatziki świetnie sprawdza się jako dodatek do szaszłyków, grillowanych mięs i warzyw, ale także do ziemniaków w mundurkach, czy śniadaniowych ...

dawno temu

Jak dbać o krawat

... nawet męża, który dzięki temu nie przypala już wody na herbatę, a grillowany kurczak w sezamie to jego popisowe danie. Chociaż nie ogląda Perfekcyjnej Pani Domu, to znajomi mówią, że niewiele ...

dawno temu

Czyszczenie parasola

... , a grillowany kurczak w sezamie to jego popisowe danie. Chociaż nie ogląda Perfekcyjnej Pani Domu, to znajomi mówią, że niewiele jej do tego tytułu brakuje. Boją się jej wszystkie plamy, a kurz znika ...

dawno temu

"Ultimatum Bourne'a", reż. Paul Greengrass

... – których kulminacją są scenki w ciasnych zaułkach marokańskiego miasta, gdzie Bourne uprawia coś w rodzaju modnego w arabskich dzielnicach Paryża "parcour" – czyli biegu z przeszkodami po dachach i mieszkaniach ...

dawno temu

Kilka słów o lataniu

... w marokańskim Agadirze konkurują ze wspomnieniem lotniska krytego palmowymi liśćmi na którymś z indonezyjskich lotnisk. Wielkie azjatyckie lotniska takie jak pełne storczyków terminale w Singapurze, wysadzane ...

dawno temu

„Yves Saint Laurent”, Jalil Lespert

... , marokańskie plenery; będziecie podglądać celebrytów z epoki (zwraca uwagę grający Karla Lagerfelda syn Klausa Kinski’ego, Nikolai) itd. Jak zwykle przy modowych produkcjach po ekranie spacerują tłumy ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... . Jest także wygodną bazą do marynat – w połączeniu z miodem tworzy teriyaki, które zaakcentuje smak grillowanych grzybów, marchewek i roślin psiankowatych – szczególnie bakłażana i cukinii - tłumaczy Grzegorz Łapanowski, popularny kucharz, ...

+ Pokaż więcej