Oczyść organizm w 14 dni. Poczuj się lekka na wiosnę!

... postaciami, dzięki czemu potrawy są bardziej urozmaicone. Główną zasadą jest dostarczanie organizmowi około 2 litrów niegazowanej wody dziennie. Można pić także zieloną herbatę, koper włoski, miętę ...

dawno temu

Ogródek Michelle Obamy

... ogrodniczym i przesadzić je do większych doniczek. Wybór jest ogromny: bazylia, oregano, cząber, kolendra, kminek, lubczyk, koper, estragon, tymianek, melisa, majeranek, szałwia. Co kilka dni dobrze jest obrócić doniczki, aby rośliny były ...

dawno temu

Oliwa- płynne złoto

... mieszano ją z kwiatami i trawami, produkując w ten sposób kosmetyki i leki. Dodawano do niej także koper, płatki róży, miętę, czy sezam, aby wyprodukować maści. Dziś obecnie Włochy i Hiszpania są największymi producentami oliwy. W samej tylko ...

dawno temu

Jak NIE PRZYTYĆ po rzuceniu palenia. Kilka rad

... , moreli, chrzanu i imbiru, a także ziół, takich jak: pokrzywa, dziurawiec, mięta, mniszek lekarski, koper włoski. Oprócz tego należy pić ok. 8 szklanek niegazowanej wody dziennie, co pozwoli na szybsze wydalenie nikotyny z organizmu. Źródło: ...

dawno temu

Pożywne ryby na obiad

... aluminiowaPrzygotowanie: Folię aluminiową smarujemy z jednej strony oliwą. Na nią kładziemy pstrąga. Do środka ryby wkładamy kawałki cytryny, gałązkę kopru, solimy i pieprzymy. Zawijamy rybę ...

dawno temu

Apteczka dla dziecka

... brzucha - herbatka z kopru włoskiego działa rozkurczowo i poprawia trawienie. Bardzo przydatna podczas dziecięcych kolek.Na ukąszenia owadów - niezależnie od tego, czy mieszkasz w mieście czy na wsi ...

dawno temu

Wady i zalety mleka modyfikowanego

... trudności z wypróżnianiem się lub kolki u dzieci. Bywa ciężkostrawne i wymaga przepajania herbatkami np. z kopru włoskiego czy z rumianku. Ponadto sterylizacja narzędzi niezbędnych do podania posiłku może wydawać się męcząca dla rodziców. ...

dawno temu

Moc witamin – witamina A

... , masło, olej roślinny, szpinak, morele, sałata, dynia, botwinka, szczaw, marchew, groszek, pomidor, śmietana, mleko, jagody, mango, ser żółty, koper i natka pietruszki. Skutki awitaminozy: tzw. kurza ...

dawno temu

Na lato dobre na parze

... solą i pieprzą, lub jak kto woli przyprawą do ryb. Pod spód ryby połóż plastry cytryny, w środek kawałek masełka, a na wierzch koper. Idealnym dodatkiem będą ziemniaki i warzywa również przygotowane ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść warzywa strączkowe?

... to groch i fasola. W niektórych domach czasem pojawia się bób, soja oraz soczewica. A jest jeszcze tyle gatunków godnych polecenia np.: groch egipski, fasola peruwiańska, fasola mungo, groch cukrowy, fasola ...

dawno temu

Chcesz jeszcze przed wakacjami zgubić zbędne kilogramy?

... kalorii, dozwolony w każdych ilościach, a jest sycący i słodki. Na obiad zamiast produktów mącznych wybierzmy kalafior, fasolkę szparagową lub bób. http://wp.tv/i,odchudzasz-sie-ale-nie-chudniesz-oto ...

dawno temu

Bob, czyli zdecydowane cięcie modne od lat

... z bobem nie mogą być zniszczone. Cięcia geometryczne wymagają lśniących, zdrowych włosów. W utrzymaniu tego efektu pomogą Ci lakiery nabłyszczające, jedwab w płynie i odżywki wygładzające. Po drugie bob ...

dawno temu

Dobry posiłek dla dziecka do szkoły

... , bowiem są ubogie w owoce, warzywa i błonnik. Dla dzieci między 9 a 12 rokiem życia idealny posiłek szkolny winien się składać z falafela, czyli smażonych kulek lub kotlecików z przyprawionego bobu ...

dawno temu

"Między słowami", reż. Sofia Coppola

... oryginalnego się tam nie dzieje. A jednak po pierwszym seansie nieodparcie nachodzi człowieka myśl o kolejnym spotkaniu z Bobem, Charlotte i Tokio - to się rzadko zdarza. ...

dawno temu

Na czym polega paleodieta?

... się w paleodiecie?rośliny strączkowe (bób, fasola, groch)zboża (i produkty zbożowe)ziemniakinabiał (wszelkie produkty mleczne, których uzyskanie w epoce kamienia nie było możliwe, bo nikt ni ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... dla bakterii probiotycznych. Są to kasze, makarony z mąki pełnoziarnistej, warzywa (brokuły, cebula, czosnek, ziemniaki, fasola, groch, bób i inne) oraz owoce (np. jagody, jabłka). Taka dieta korzystnie ...

dawno temu

Niestrawność

... z mięty pieprzowej i kopru; napary z lawendy i rumianku; czosnek, korzeń arcydzięgla, liść mięty pieprzowej, owoc kopru włoskiego, liść melisy, korzeń mniszka, zielona herbata; napary z korzenia goryczki ...

dawno temu

Co na zaparcia u niemowląt?

... , soczki lub herbatka z kopru włoskiego. Laktuloza w syropie U niemowląt z zaparciami stosuje się rozcieńczony syrop z laktulozą. Przed użyciem należy dokładnie zapoznać się z ulotką oraz skonsultować z lekarzem. ...

dawno temu

Świeży sok dobry na wszystko

... . Pomoże w walce z rakiem, wrzodami, anemią i artretyzmem. Sok korerkowy – sok z kopru włoskiego warto mieszać z sokiem z ogórków lub jabłkami i marchewką. To doskonała mikstura na bóle miesiączkowe i mdłości. Pomoże również w oczyszczeniu skóry ...

dawno temu

Zioła dla dzieci

... jest koper włoski. Przyrządzana z niego herbatka dla niemowląt przynosi ulgę, gdy dziecku dokuczają kolki. W przypadku biegunek dwulatkom pomoże kleik przyrządzony z siemienia lnianego. Herbatka z mięty ...

dawno temu

Paleodieta – co to takiego?

... rolniczych Jakie produkty eliminuje się w paleodiecie?rośliny strączkowe (bób, fasola, groch)zboża (i produkty zbożowe)ziemniakinabiał (wszelkie produkty mleczne, których uzyskanie w epoce kamienia ...

dawno temu

Nowa piramida żywieniowa a ciąża. Co obniża płodność?

... roślinnego w ogólnej puli białek dostarczanych wraz z pożywieniem. Znajdziemy je w roślinach strączkowych, bobie, ciecierzycy, grochu, fasoli, soi, soczewicy. Wykazano, że zamiana 5% energii ...

dawno temu

Fasola fava po egipsku

... pochodzi z rodziny grochu, a znana jest również jako bób, fasola gołąb czy fasola windsor. Używa się jej nie tylko w potrawach sezonowych, lecz można ją także ususzyć na zimę. Fasola fava ma wyraźny smak ...

dawno temu

Dieta bogata w błonnik

... są również bardzo smaczne. Jako przekąskę spróbuj suszonych fig, rodzynek i moreli. Błonnik w roślinach strączkowych Rośliny strączkowe, jak soczewica, ciecierzyca, bób i zielony groszek, stanowią bogate ...

+ Pokaż więcej