Makaron z serem pleśniowym

... różnorodną pod względem wyglądu, smaku czy zapachu, jednakże uogólniając, można powiedzieć, że towarzyszy im intensywna woń i ostry, a także słony smak. W jaki sposób możemy wykorzystać te niezwykłe ... jako składnik zastępujący mięso bądź też ...

dawno temu

Gwyneth Paltrow na detoksie!

... po wstaniu – szklanka wody z cytryną 8:00 herbata ziołowa 10:00 owsianka na wodzie lub wodzie kokosowej 11:30 woda kokosowa 13:30 kurczak teriyaki i warzywa gotowane na parze 16:00 zupa miso ... z rukwią wodną 18:00 zupa groszkowa z bazylią ...

dawno temu

5 najlepszych źródeł białka dla wegan

... je na przykład do stworzenia pysznej zupy, a w postaci miękkiej i kremowej – dodać do sosu lub smoothie. Komosa ryżowa 54126 Zawiera ona wszelkie aminokwasy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania. Poza tym świetnie smakuje i można ją łatwo ...

dawno temu

Kurze tyłki na patyku!

... ” do „prawie kurczaka”. Smakują podobno jak połączenie jajka ze smakiem kurczakowego mięsa. Jadalne, ale o szał nie przyprawiają. Zupa z kurzych łapek 43140Kurze łapki pływają w zupie przypominającej rosół ...

dawno temu

Idealna kompozycja smaków - Tiramisu

... “Zuppa Inglese” (angielska zupa). Niech nikogo nie zmyli jednak nazwa, gdyż deser ten nie pochodzi z Anglii i nie jest zupą. Nazwę tą zawdzięcza Anglikom, którzy przebywali w XVII wieku we Florencji ...

dawno temu

Czy słyszałaś o diecie warzywnej?

... i rzodkiewkę. Obiad może składać się z zupy. Pamiętajmy, że zup nie trzeba gotować na wywarach mięsnych. Równie smaczne, a znacznie mniej kaloryczne są zupy gotowane na warzywach. Zupa ogórkowa będzie smaczna ...

dawno temu

Dobrodziejstwa roślin strączkowych

... niedoczynność tarczycy. Na pewno może mieć jednak taki wpływ na wegan. Soja może mieć szerokie zastosowanie w kuchni. Sporządzane są z niej pasztety, pasty, farsze do pierogów, gołąbków, zupy ... w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cukru we krwi, ...

dawno temu

Czy rezygnować z kaszy podczas odchudzania?

... krupniku oraz innych zup, np. pomidorowej, grzybowej; nadaje się do przygotowania kotletów, placków oraz sałatek; dobrze smakuje w połączeniu z sosami mięsnymi i grzybowymi. Kasza jaglana - smakuje ... się jako farsz do warzyw, składnik zup ...

dawno temu

7 zaskakujących sposobów na pozbycie się kaca

... , która wspomaga regenerację organizmu. Często także pije się „sok” pochodzący z kiszenia ogórków – jest uważany za najlepsze lekarstwo na kaca! Regeneracja pod postacią zupy Japończycy stawiają ... na rozgrzewającą zupę Miso, opartą zwykle na ...

dawno temu

Dieta bogata w błonnik

... więc warzywa do omletów, kanapek, zup czy nawet pizzy. Przyrządzaj sałatki warzywne oraz surówki. Suszone owoce Śliwki znane są z bardzo korzystnego wpływu na przewód pokarmowy. Niewielka porcja śliwek ... źródło błonnika i protein. Soczewicę ...

dawno temu

Poświąteczny detoks dla ciała

... z limonki. Miksuj wszystkie składniki za pomocą blendera lub robota kuchennego, dopóki nie uzyskasz upragnionej konsystencji. Zupa marchwiowo-imbirowa Ta smaczna zupa skutecznie usuwa toksyny ... , miód, tymianek i 1/2 łyżki pieprzu. Dokładnie ...

dawno temu

Zimowa dieta

... bardzo dużo witamin, mrożonki, produkty wzbogacone o błonnik oraz rozgrzewające zupy. Dlaczego chce nam się ciągle jeść? Zacznijmy jednak od zrozumienia, dlaczego chcemy jeść więcej. W zimowe dni nasz ... słonecznika, dyni, sezamu oraz soi. Z ...

dawno temu

Dieta wysokokaloryczna

... , szklanka mleka 3,2%. Obiad Zupa pieczarkowa z lanym ciastem(zabielić śmietanką 30%), Mintaj smażony w panierce, ryż (1/2 woreczka), surówka z marchwi, kapusty kiszonej, jabłka (1 łyżka oleju ... z serem żółtym, szynka i pomidorem, szklanka ...

dawno temu

Ta potrawa musi pojawić się na twoim stole w Wigilię! Jak wykonać pyszny, słodko-kwaśny barszcz czerwony?

... Świąteczny barszcz czerwony powinien cechować się lekko słodkim i jednocześnie lekko kwaśnym smakiem. Poza tym, zupa ta powinna mieć intensywny, fioletowo-czerwony kolor. Do jej przyrządzenia ...

dawno temu

Szkodliwe E!

... i samemu zastanowić się, czy chcemy, aby zarządzały one naszym organizmem. Kwas benzoesowy – E210 – konserwant otrzymywany syntetycznie, znajdziemy go w rybach i przetworach rybnych a także gotowych ...

dawno temu

Ranking kucharzy w "Newsweeku"

... w zwalczanie otyłości. Docenili Pascala Brodnickiego za to, że najczęściej korzysta ze świeżych warzył i ziół, prezentuje dania rybne, owoce morza, używa oliwy. Jury wybaczyło mu jego słynną kostkę Knorra ...

dawno temu

Jak uregulować okres?

... , smażonych potraw i pokarmów bogatych w białko.Przed okresem nie jedz bakłażanu, żółtej dyni i ziemniaków.Ogranicz spożycie mięsa i nabiału.Wzbogać dietę o potrawy rybne. Ryba zawiera kwasy tłuszczowe ...

dawno temu

Jak zdrowo grillować?

... w tym sezonie grillowym możesz zmienić rodzinne zwyczaje i przygotować kilka oryginalnych propozycji, dzięki którym czas spędzony na świeżym powietrzu będzie nie tylko miły, ale i zdrowy. Rybny ...

dawno temu

Kreatywne kanapki -bo śniadanie nie musi być nudne!

... do tego, że śniadanie trzeba zjeść, a pasta rybna wcale nie jest niesmaczna. Kolorowe kanapki, które wyglądają jak zwierzątka czy bohaterowie ulubionych kreskówek odwracają uwagę dziecka ...

dawno temu

Pielęgnacja biustu

... źródło antyutleniaczy zapobiegających rakowi piersi. Dieta bogata w warzywa powinna być uzupełniana o olej rybny i selen, których właściwości odgrywają istotną rolę w zapobieganiu nowotworowi piersi ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... (100 g) to, podobnie jak śledź, 2300 mg kwasów tłuszczowych omega-3. Łosoś ma 1100 mg cennego składnika, morszczuk i dorsz ponad 200, węgorz 150. Bardzo ważny jest także sposób przygotowania dań rybnych ...

dawno temu

Moje pierwsze amerykańskie Święta

... prawdopodobnie zasypie wszystko po pachy i dachy. Jednak wraz z upływem czasu dyskusje na temat wyjazdu pomiędzy moimi host-rodzicami robiły się coraz głośniejsze, ostrzejsze, tak że nie spodziewałam ... przygotowania do Wigilii au pairek od ...

dawno temu

Konserwanty. To dlatego czujesz się źle!

... wielu stosowanych aktualnie dodatków do żywności, najbardziej niebezpieczne to kwas benzoesowy i benzoesany (E-210-213). Występują w majonezach, keczupach, sosach, konserwach warzywnych i rybnych ...

dawno temu

Pijesz dużo wody? To może ci zaszkodzić! Jeszcze groźniejszy jest inny zwyczaj

... około 2 litrów płynów, przy czym nie musi to być tylko woda. Pamiętajmy, że zupy czy owoce także nawadniają organizm. Wielu z nas zna teorię, że kofeina odwadnia. Nic podobnego. Kawa nie zabiera wody ...

+ Pokaż więcej