Chroni przed osteoporozą i KOBIECYMI nowotworami. Jednak wciąż jemy jej za mało

... 50 g ziarna sojowego zastępuje półtorej szklanki mleka krowiego lub 150 g wołowiny. ... wołowiny. Dodatkow białko to, w przeciwieństwie do zwierzęcego, nie zawiera szkodliwych puryn, które utrudniają przyswajanie wapnia. Jedynym problemem jest ...

dawno temu

Ekspresowa pielęgnacja twarzy! Koreańskie maski płachtowe i złote płatki pod oczy od Eveline Cosmetics

... Sekretem oryginalnych koreańskich masek płachtowych Eveline Cosmetics jest zastosowanie odpowiedniego serum, którym nawilżone są płaty tkaniny. Rewolucyjne azjatyckie receptury, bogate w składniki ... . W zaledwie 15-20 min. cera staje się ...

dawno temu

Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak

... Gotowany na wołowinie i kurczaku rosołowym, najlepiej z młodymi warzywami, paloną cebulą i dodatkiem imbiru. Niedzielny rosół to dla niektórych rodzin już tradycja. Zrobienie tej zupy ...

dawno temu

Zupa gyros - jak ją zrobić?

... do gyrosa1 opakowanie zupy cebulowej1 cebulę1 czerwoną, zieloną i żółtą paprykę1 puszkę kukurydzypół butelki sosu cygańskiegopół butelki sosu chilipół litra śmietany 30%oliwę Krok 1 To danie z wołowiną ... lub wieprzowiną. Mięso i cebulę pokrój ...

dawno temu

Szparagi, aby nie mieć kaca

... szparagów. Koreańscy naukowcy odkryli, że szparagi intensyfikują działanie enzymu odpowiedzialnego za rozkład alkoholu. W efekcie, porcja szparagów przed imprezą pozwala na szybszy i bardziej efektywny rozkład alkoholu, a kac jest przez to ...

dawno temu

Ramka z kamerą - nie tylko wyświetla, ale i robi zdjęcia

... Koreańska firma mintpass nie jest już tak anonimowa w Polsce, jak jeszcze jakiś czas temu. Ostatnio pracowali nad MID-em - Mintpad 2.0. Nie było to jednak ich jedyny projekt. Pracowali też nad nową ...

dawno temu

Gorący pilaw na zimny dzień

... z wołowiną powinno się teraz gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż do momentu, kiedy ryż spęcznieje. Krok 7 Kiedy pilaw się ugotuje, a ryż będzie miękki należy odstawić rozgrzewające daniekuchni wschodniej w ciepłe miejsce na 15 minut. ...

dawno temu

Zupa strogonow

... także śmietanę. Na podstawie tej potrawy powstała zupa gulaszowa strogonow. Masz ochotę na zrobienie rozgrzewającej zupy strogonow z wołowiny? Nie trać okazji i już teraz zapoznaj się z poniższym przepisem na zupę strogonow. ... także śmietanę. ...

dawno temu

Kuchnia australijska: Anzac Biscuits

... Australijscy osadnicy przywieźli swoje poczucie smaku z osiemnastowiecznej Wielkiej Brytanii. Początkowo najpopularniejszymi przepisami były pieczona wołowina, irlandzki gulasz i pudding Yorkshire, jednak surowy klimat praktycznie uniemożliwiał ...

dawno temu

Sosy do mięs

... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy wieprzowinę na patelni zostaje sok, który wydzielił się z mięsa i częściowo przywarł do dna. Można z niego szybko przyrządzić doskonały sos. ... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy ...

dawno temu

Zupa mięsna - jak ją zrobić?

... jest pożywana i syta, dzięki niej będziesz miała mnóstwo energii do popołudniowych eskapad. Mężczyźni za nią przepadają. Przygotuj: pół kilograma wołowiny lub wieprzowiny1 czerwoną i 1 zielona ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... odżywczymi. A może czasem warto pomyśleć, co ten idealnie komponujący się z wołowiną majeranek daje naszemu zdrowiu? Albo czosnek? Dziś bohaterem, a raczej bohaterką artykułu, będzie typowo włoska przyprawa – szałwia. ... odżywczymi. A może ...

dawno temu

Węgierskie specjały

... . Tym, co my nazywamy gulaszem jest Porkolt. Jednakże wiele węgierskich potraw jest przyrządzane na „gulaszowy” sposób – chociażby siedmiogrodzka wołowina, w obu wariantach – na ostro i na kwaśno ... . Tym, co my nazywamy gulaszem jest Porkolt. ...

dawno temu

Portugalska zupa Caldo Verde

... , a u nas raczej pochmurno. Oni mają ocean, my Bałtyk. Oni jedzą owoce morza, my ciężkostrawną wołowinę. A skoro mowa o jedzeniu – może właśnie w kuchni znajdziemy jakieś podobieństwo? Faktycznie ich klimat zmusza do nieco odmiennej niż nasza ...

dawno temu

Dermo odnowa – sekrety zdrowej cery

... opracowany, codzienny rytuał. Sekrety zdrowej skóry są przekazywane wśród koreańskich kobiet z pokolenia na pokolenie. Poznanie azjatyckiego elementarza „naturalnego piękna” jest gwarancją rewelacyjnych ... – regularne złuszczanie nagromadzonego ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Żel do mycia twarzy czy pianka – co będzie lepsze?

... Koreańskie oczyszczanie twarzy nauczyło nas korzystać z więcej niż jednego produktu podczas demakijażu. Dzięki temu wiele osób zauważyło pozytywne zmiany związane ze stanem skóry. Poprawne usuwanie ...

dawno temu

PRRETI Honey Berry lip sleeping mask – miód dla twoich ust

... Koreańskie maseczki podbiły świat urody, jednak nie są to jedyne kosmetyki, po które powinnyśmy sięgnąć w codziennej pielęgnacji. Koreańska marka PRRETI proponuje nam innowacyjną maseczkę do… ust ...

dawno temu

Urodowy cud miód

... Trend na k-beauty czyli koreańską pielęgnację opanował cały świat! Choć pochodzi z bardzo daleka, wykorzystuje naturalny składnik, który jest szczególnie bliski Polkom. Miód! Ten naturalnie słodki ... nektar zapewnia doskonałe nawilżenie cery ...

dawno temu

Poranek po arabsku, czyli jak wygląda śniadanie na wschodzie

...   Śniadanie na wschodzie, przynajmniej na co dzień, zapewne nie różni się za bardzo od naszego (no, poza wołowiną, oczywiście). Jednakże wraz z nadejściem piątku (który w tamtejszej kulturze ... Śniadanie na wschodzie, przynajmniej na co dzień, ...

dawno temu

Pora na rozgrzewkę - zupy idealne na jesień i zimę

... od naszej inwencji twórczej. Można ją także wzbogacić np. kurczakiem i zabielić śmietaną. Zupa na wołowinie - oparta na warzywach i sporej ilości mięsa. Jeden z typów zup, które zwykło nazywać ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... mięsa, a zwłaszcza wołowina i wieprzowina. Gdyby tak zamiast flagi pokazać światu naszą najbardziej znaną potrawę, to co by to było? Schabowe z bigosem? Pierogi z mięsem? Czy może góralskie oscypki ...

dawno temu

Zupa po wietnamsku z kaczką

... Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ...

dawno temu

Czyszczenie sztućców

... się pieczoną wołowiną z dodatkiem świeżych warzyw, kiedy do zjedzenia zaserwowanego posiłku otrzymamy pozostawiające dużo do życzenia sztućce. Każdy, kto choć raz został tak niemiło zaskoczony (mimo ...

+ Pokaż więcej