Chrom w diecie

... bogatymi w ten cenny pierwiastek. Na talerzu powinny więc zagościć produkty, takie jak: pełnoziarnisty chleb, brokuły, owoce morza, kiełki pszenicy, nieprzetworzone kasze i płatki, chude mięso, a także sery i jaja. Zdrowa dieta to podstawa w ...

dawno temu

Jak zmniejszyć cholesterol?

... albo ziołowe herbatki. Kolorowe napoje gazowane są stanowczo zabronione! Produktami całkowicie zakazanymi są tłuste wędliny i mięsa, a także pełnotłuste sery żółte i topione. Z lodówki powinny ...

dawno temu

Witaminy w gruszkach

... z orzechami włoskimi oraz serami pleśniowymi. Jeśli chcemy przygotować wytworną kolację z mięsa i z dodatkiem gruszek, możemy np. przygotować z nich nadzienie do kaczki, czy udusić kawałki drobiu (np. piersi ...

dawno temu

Czerwone wino a zdrowie

... wina może także znacząco odwodnić skórę. Istnieje duża róźnorodność gatunków czerwonego wina, więc jest w czym wybierać. Pamiętajmy, że jeśli nie mamy pomysłu na przyrządzenie konkretnego posiłku, zawsze można przygotować deskę serów, które ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... i połączyć go z surowym poszatkowanym kalafiorem i startym serem żółtym. Do całości można też dodać kawałki ananasa czy pokruszone orzechy. Innym ciekawym rozwiązaniem jest użycie rozdrobnionych ziaren ...

dawno temu

Naturalne spalacze tłuszczu

... , kaszach, ziarnach zbóż, sałacie, brokułach i zielonym groszku.Wapń. Już wiesz, dlaczego w dietach odchudzających pojawiają się białe sery i jogurty naturalne. Bogate w wapń przyspieszają spalanie ...

dawno temu

Wiersze Jana Brzechwy dla dzieci

... -dziwaczka, Lecz zamiast trzymać się rzeczki Robiła piesze wycieczki. Raz poszła więc do fryzjera: "Poproszę o kilo sera!" Tuż obok była apteka: "Poproszę mleka pięć deka." Z apteki poszła ...

dawno temu

CLA -sprzężony kwas linolowy i jego właściwości nie tylko odchudzające

... tego związku posiadają też bakterie z rodzaju BIfidobacterium wykorzystywane w produkcji serów dojrzewających. CLA jest jedynym kwasem tłuszczowym naturalnie występującym w przyrodzie, posiadającym ...

dawno temu

Pielęgnacja skóry twarzy

... skoncentrowane składniki aktywne. Skóra pod oczami także robi się bardziej wymagająca, dlatego nie zwlekaj ze stosowaniem kremów i serów opóźniających procesy starzenia. Raz lub dwa razy w tygodniu ...

dawno temu

Fast food

... kilokalorii, ale z dodatkiem plasterka sera żółtego wartość ta wzrośnie o około 50 kilokalorii. Jeśli wybierzemy większą kanapkę z innymi dodatkami to wartość energetyczna może się nawet podwoić ...

dawno temu

Polubiłam siebie

... jest miejsce tylko na cztery rodzaje zup. Nie będę ich wymieniała, wszystkie matki wiedzą, o jakie zupy chodzi. Ulubionym drugim daniem są naleśniki z serem. Na okrągło mogłyby jeść kluski, kopytka ... zawsze jest świeże pieczywo, masło, ...

dawno temu

Nakrycie stołu: jak ułożyć sztućce, zastawę, kieliszki

... . ARV lub TYDLIGT. Kremowe lub orientalne zupy dobrze prezentować się będą w głębszych miseczkach. W tym wypadku wszelkie dodatki w postaci grzanek serwujemy w osobnym naczyniu. Klasyczny talerz głęboki ...

dawno temu

Jedyna i niepowtarzalna numer cztery, wystąp!

... . Pozdrawiam, Elle *** Droga Elle, Ustalmy jedno: jeśli ktoś je w łóżku grzanki na kolację, to potem całą noc uwierają go okruszki. Kogóż winić w tej sytuacji? Stare polskie przysłowie twierdzi ...

dawno temu

Dieta obniżająca ciśnienie

... . – potwierdza prof. Januszewicz.   Produkty z dużą ilością cholesterolu - masło, tłuste mięsa, sery, tłusty twaróg oraz mleko. W przypadku nadciśnienia niewskazany jest zwłaszcza tłuszcz pochodzenia ...

dawno temu

Co jest prawdą, a co kłamstwem o zdrowym odżywianiu?

... nie jest. Spotkamy go wszędzie, także w pozornie zdrowych i dietetycznych jogurtach. Dobrym przykładem ilustrującym prawdziwość tej teorii są Francuzi – uwielbiają tłuste sery i jedzą stosunkowo sporo ...

dawno temu

Mam duży brzuch. List do Dietetyka

... spożycie produktów bogatych w tłuszcz (podroby, wieprzowina, smalec, tłuste sosy i sery) i niewielkie spożycie węglowodanów. Efekt był następujący: osoby traciły na wadze, ale stan ich zdrowia nie był ...

dawno temu

Jak powinien odżywiać się biegacz amator?

... i wieku. Białko w diecie biegacza-amatora powinno pochodzić z różnych źródeł. Włącz zatem do jadłospisu chudsze gatunki czerwonych mięs, drób i ryby. Nie zapominaj o nabiale, zwłaszcza o mleku, serach ...

dawno temu

Pasta z makreli

... trudna w przyprawianiu. Jeżeli jednak nie chcesz eksperymentować, spróbuj przygotować pastę rybną z makreli. To bardzo szybki sposób na pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki albo sera. Nie trać zatem czasu i zobacz, jak zrobić ...

dawno temu

Przepisy na szybki obiad

... , kilka ząbków czosnku i zioła. Całość przed podaniem dopraw solą i pieprzem, a wierzch posyp tartym serem. Oprócz tego dość szybko możesz zrobić dania z ziemniaków. Obok ziemniaków zapiekanych z twarogiem ...

dawno temu

Tanie potrawy

... na zrobienie spodu składającego się z mąki, drożdży, wody i tłuszczu. Możesz położyć na niej dowolne warzywa, mięso, sery, a nawet owoce. Innym mało kosztownym pomysłem są placki ziemniaczane. Kupując ...

dawno temu

Dieta po ciąży

... dłużej utrzymują uczucie sytości. Należą do nich: warzywa, nabiał (jogurty naturalne, nietłuste sery), chude mięso. Pokarmy mające wysoki indeks glikemiczny szybciej wyzwalają uczucie głodu. Unikaj ...

dawno temu

Dieta przed ciążą

... niezbędny składnik zdrowej diety. Kobiety w ciąży potrzebują wapnia dwa razy więcej, niż dotychczas. Dużo wapnia zawierają produkty mleczne: mleko, kefir, maślanki, jogurty naturalne, chude sery twarogowe ...

dawno temu

Jak zachować młodość?

... . Źródła wapnia to: jogurty, sery, zielony groszek, brokuły, szprotki, sardynki. W wieku dwudziestu paru lat kobiety zachodzą w ciążę. Żeby dziecko rozwijało się bezproblemowo, należy spożywać kwas ...

dawno temu

Jak wprowadzić więcej warzyw do diety?

... to z białym serem. A następnie polać mieszankę odrobiną oliwy z oliwek i dosypać troszeczkę soli do smaku. Podczas obiadu także nie uciekaj od roślinnych produktów – pomogą ci lepiej strawić to, co zjadłaś ...

+ Pokaż więcej