Domowe krakersy

... do pieczenia i umieść w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C na około 20 minut. Po ostygnięciu krakersy możesz posmarować pastą, dodać do nich ser albo posolić. Możesz także w trakcie wyrabiania ciasta dodać do niego pieprz albo paprykę ...

dawno temu

Pierogi na pięć sposobów

... , którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, że częściej zdarza mi się korzystać z tych gotowych, kupionych w sklepie, to od czasu ...

dawno temu

Zakochałam się w bracie

... papugi. Robi pyszne grzanki z serem. Słucha Sade, ma pokaźną kolekcję płyt tej nigeryjskiej wokalistki. Jest bardzo sympatyczna, ale często zamyślona i smutna. Przeczytajcie dlaczego. ... papugi. Robi pyszne grzanki z serem. Słucha Sade, ma ...

dawno temu

Odżywka do włosów. Czy warto ją stosować?

... Odżywka do włosów to jeden z najpopularniejszych kosmetyków stosowanych w celu odżywienia i wzmocnienia kosmyków. Coraz częściej odżywkom towarzyszą różne maski, olejki, sera lub inne preparaty. Sprawdź, co warto wiedzieć o odżywkach do włosów i ...

dawno temu

Chronimy żywność przed zepsuciem

...   Żywność przeterminowana lub źle przechowywana, która już się nie nadaje do jedzenia jest zazwyczaj wyrzucana do kosza. Takie produkty świeże, jak sery, mięso czy mleko nie mogą długo stać i trzeba ... Żywność przeterminowana lub źle ...

dawno temu

Raz otworzone a szczelnie zamknięte

... Każdego roku marnujemy sporo pieniędzy z powodu wyrzucania żywności przeterminowanej lub źle przechowanej, która już się nie nadaje do jedzenia. Produkty świeże, takie jak sery, mięso czy mleko ... Każdego roku marnujemy sporo pieniędzy z powodu ...

dawno temu

Przepis na sernik

... występowania w ich składzie znacznej ilości białego sera. I tak często słyszy się o serniku wiedeńskim, serniku amerykańskim, a w końcu o serniku tradycyjnym. Serniki można zaklasyfikować do trzech grup ... . Ciekawą propozycją jest ...

dawno temu

Zupa serowa - przepis na pyszny obiad

... . Krok 2 Przygotowane w ten sposób składniki przysmaż na maśle. Krok 3 Zupa z grzankami już prawie gotowa. Zalej ją wywarem i dodaj serki. Krok 4 Zupa z serem topionym powinna się teraz chwilę pogotować. Krok 5 Przypraw zupę serową i podawaj z ...

dawno temu

Produkty typu light w mojej diecie

... W trosce o zdrowie i zgrabną sylwetkę często rezygnujemy z ulubionych przysmaków, stosujemy różne diety oraz sięgamy po jogurty, sery, parówki czy napoje typu light. Niestety, przekonane ... . Przede wszystkim pilnuję niskiej zawartości tłuszczu ...

dawno temu

Dania fast food

... . Każdy z nas zdaje sobie sprawę z wysokiej kaloryczności przekąsek typu fast food, jednak to nie przeszkadza nam sięgać po nie dość często. Wiele z nich ma w swoim składzie ciężkostrawny ser, czyli składnik podwyższający poziom cholesterolu i ...

dawno temu

Poczuj się jak u siebie!

... ma w sobie potencjał gospodarczy (wciąż jeszcze uśpiony), wspaniałe (rzadko spotykane w Europie) wina oraz kapitalne sery, wytwarzane tradycyjnymi metodami od setek lat. ... ma w sobie potencjał gospodarczy (wciąż jeszcze uśpiony), wspaniałe ...

dawno temu

25 najbardziej uzależniających produktów spożywczych

... , lody, cola, ciasta, żółte sery, smażone skrzydełka z kurczaka, steki oraz bekon, a także białe kajzerki, popcorn, płatki kukurydziane, żelki, muffiny, orzechy, jajka, smażone filety z kurczaka ...

dawno temu

Wykwintny francuski obiad dla twojej rodziny!

... żółtko.Składniki na kompot: ¾ szklanki czerwonego wytrawnego wina Bordeaux,1/3 szklanki cukru,¾ szklanki suszonych wiśni,1/3 szklanki sera mascarpone.Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni ...

dawno temu

Pyszne burgery

... z mięsa wołowego, ale Polacy chętnie decydują się również na inne wersje burgera – francuską (z serem camembert i rukolą), meksykańską lub wegetariańską. Duża dowolność w doborze składników sprawia ...

dawno temu

Jedzenie na piknik

... jest jedzenie, bowiem przebywanie na świeżym powietrzu wzmaga apetyt. Wiele osób stawia na lekkie i proste przekąski: kupuje bagietki, które podawać można z żółtym serem, przygotowuje sałatki lub surówki ... grzanek z pesto i kozim serem. ...

dawno temu

Porzeczkowe przepisy

... warto ich użyć do ciast albo przetworów a nawet do mięs i serów. Porzeczki są bogate w witaminy i minerały. Zawierają sporo fosforu, magnezu, wapnia, żelaza, potasu, siarki, cynku i manganu ... warto ich użyć do ciast albo przetworów a nawet do ...

dawno temu

Spaghetti z mascarpone

... nie tylko czegoś więcej na temat sera mascarpone, lecz również poznasz przepis na wyśmienite danie przyrządzane z jego udziałem. ... nie tylko czegoś więcej na temat sera mascarpone, lecz również poznasz przepis na wyśmienite danie przyrządzane ...

dawno temu

Domowa pizza

... Mało kto, będąc pod wypływem wielkiego głodu, potrafi oprzeć się zapachom dochodzącym z pizzerii. Aromat roztopionego sera, a także zapach świeżych ziół sprawiają, że na samą myśl o tym idealnym ... albo znacznie trudniejszy, w efekcie czego ...

dawno temu

Szybkie dania z makaronem

... dag makaronu (np. świderki czy wstążki), a następnie dodać do niego następujące składniki: poszatkowaną drobno, lekko podsmażoną szynkę (ok. 15 dag), starty ser żółty (w dowolnej ilości), 1 pomidor ... na ciepło. Można więc śmiało dodawać do ...

dawno temu

Przepisy na ślimaki

... Ślimak, ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi... – to powiedzenie, które towarzyszyło nam podczas każdego spotkania z mięczakiem. Niektórzy z nas nierzadko wybierali się na zbiór ...

dawno temu

Pasty do chleba i nie tylko

... , że na ser i szynkę nie możemy już patrzeć... Oczywiście, można pójść do sklepu i nabyć jedną z miliona sztucznie barwionych, chemicznie konserwowanych i o syntetycznie polepszonym smaku past ... , że na ser i szynkę nie możemy już patrzeć... ...

dawno temu

Galuski, knedle, kluseczki – tradycja w zupie

... kilka dodatków obiadowych, które powoli odchodzą w zapomnienie. A szkoda. Ja do dziś pamiętam knedle z serem, które robiła dla mnie babcia... Ech, rozmarzyłem się. ... kilka dodatków obiadowych, które powoli odchodzą w zapomnienie. A szkoda. Ja ...

dawno temu

"Podwodne życie ze Stevem Zissou", reż. Wes Anderson

... tego reżysera ma specyficzny i rozpoznawalny posmak. Lojalnie przestrzegam, jest to smak nie na każde podniebienie. Coś, a la niepowtarzalne potrawy regionalne; smażone w cukrze insekty, woniejące francuskie sery, albo angielskie ciastka z ...

dawno temu

Przystawki ekspresowe cz. III – z życia wzięte

... . W lodówce, oczywiście, nie było nic. No, tak po prawdzie to nic poza serem camembert, dopiero co otwartym mlekiem, śmietaną 18%, słoikiem czarnych oliwek, paroma marchewkami i kilkoma plasterkami szynki. Nie pozostało mi nic innego, jak wziąć ...

+ Pokaż więcej