Makaronów ciąg dalszy

... białego, wytrawnego wina,40ml śmietanki 30%,20g cukinii,20g czerwonej papryki,1 ząbek czosnku,sól, pieprz,oliwa z oliwek   Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Oliwę bardo dobrze rozgrzewamy ... zacznie się szklić dodajemy pokrojone w ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

...   200ml jogurtu naturalnego, 100ml śmietany 12%, 2 duże cukinie, sól, pieprz   Obie cukinie kroimy na półplasterki i gotujemy w 300ml wody przez około 20 – 25 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać ...

dawno temu

Jak zdrowo zacząć tydzień?

... nie powinnaś zapomnieć o zaletach płynących z jedzenia warzyw. Marchewkę czy kabaczki możesz wrzucić do piekarnika, a potem dodawać do sałatek, czy całych dań w ciągu tygodnia. Jesienią z łatwością napełnisz ...

dawno temu

Jak to robią górale- czyli potrawy z samiuśkich Tatr

... lizać! Bigos - o sposobie jego przyrządzenia pisaliśmy już wcześniej. Zainteresowanych odsyłam więc do artykułu. Gwoli przypomnienia: wybór mięsa zależy tutaj od nas i naszych indywidualnych gustów ...

dawno temu

Z miłości do spaghetti!

... polecam przepis na spaghetti z łososiem w sosie śmiatanowo-koperkowym – Kalejdoskop Kulinarny Dla wegetarian pomysłem jest spaghetti a la bolognese z cukinią - Passionfruit Mnie najbardziej przypadł ...

dawno temu

Kuchnia polska mieszanką wpływów

... to potrawa pierwotnie litewsko-białoruska, podobnie jak barszcz czerwony, czy bigos zaadaptowane został z kuchni litewskiej. Żurek, kasza gryczana ze skwarkami, czy kapusta kiszona występują ...

dawno temu

Tradycyjne potrawy kuchni greckiej

... zamiast bakłażana występuje cukinia lub ryż. Saganaki natomiast to smażony ser. Samo słowo oznacza zaś małą patelnię. Używa się także go, aby powiedzieć, że coś jest smażone. Sałatka greckaw Grecji znana ...

dawno temu

Lekka dieta na dobry nastrój w upalny dzień

... jogurtu naturalnego, 100ml śmietany 12%, 2 duże cukinie, sól, pieprzObie cukinie kroimy na półplasterki i gotujemy w 300ml wody przez około 20 – 25 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać i utworzy ...

dawno temu

Lekkie dania na czerwcowe upały

... makaron, dokładnie mieszamy i podajemy.   Chłodnik cukiniowy  200ml jogurtu naturalnego,100ml śmietany 12%,2 duże cukinie,sól, pieprz   Obie cukinie kroimy na półplasterki i gotujemy w 300ml wody ...

dawno temu

Na grillowanie czas!

... wzloty i coś jeszcze Nie zapomniałam też o wegetarianach. Dla nich proponowałabym grillowane cukinie – Moja mała kuchnia   Dla miłośników ryb polecam przyrządzenie norweskiego łososia z grilla ...

dawno temu

Przepis na ratatuj

... mielonego drobiowego, 5 jajek, 2 cebule, 2 bakłażany, 2 cukinie, 5 pomidorów, 4 papryki oraz oliwę z oliwek, koperek, sól i pieprz oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Mięso mielone należy wcześnie ... lub pokrojoną w cienkie krążki cebulkę i ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kurczak w jesiennej odsłonie

... kulinarnej z mięsa drobiowego możesz użyć swojej wyobraźni tak, aby każdy posiłek był unikalny i oryginalny. Doskonale z soczystym mięsem skomponują się: żurawina, buraczki, brokuły, bakłażan, cukinia ... właściwości antynowotworowe, cukinia ...

dawno temu

Piekielny śledzik

... , że koniecznie musimy mieć firmowego śledzika. W mojej firmie pomysł nie spotkał się ze zbyt wielkim entuzjazmem, ale i tak lala zamówiła dwa garnki bigosu, wyciągnęła z piwnicy kilka zakurzonych butelek ... pieniądze). Trzeba było uśmiechać ...

dawno temu

Figura jabłko - jak się ubrać?

... , fasolka szparagową, marchewką, cukinią, jabłkami. Warto też sięgać po duże ilości świeżych ziół i zastępować nimi sól.   ...

dawno temu

Świąteczne potrawy, dzięki którym schudniesz!

... . Kapusta z grzybami (postny bigos) jest doskonałym źródłem witaminy C i potasu. Po dodaniu do potrawy kopru włoskiego można w prosty sposób zapobiec wzdęciom. Kapusta wzmocni odporność i zadba ...

dawno temu

Europejczycy lubią Polaków

... tylko te, o których mówi się najczęściej, a mam nadzieję, że każdy obcokrajowiec dozna w naszym kraju osobistych wrażeń i zachwyci się czym innym. Bigos z żubrówką Mamy w kuchni takie swoje polskie smaczki ... wyśmienicie wszystkim. W rozmowach ...

dawno temu

Jesienne przeziębienia? Nie daj się im!

... na kondycję skóry, włosów i paznokci. Warto sięgnąć także po selera, patisony, kabaczki, pietruszkę, czosnek czy cebulę. Warzywa można jeść na różne sposoby, dzięki czemu posiłki staną się bardziej ...

dawno temu

Paella z kurczakiem

... go jednak na samym końcu, po tym, jak przygotujemy resztę dania. Na początek na rozgrzanej oliwie podsmażamy na złocisto kurczaka, dodajemy do niego duszone pomidory, cukinię, paprykę, zeszkloną cebulkę ...

dawno temu

Zupa minestrone - przepis na słoneczne Włochy w twoim domu

... minestrone jest już prawie gotowa. 10 minut przed końcem gotowania dodaj do niej fasolę, pokrojoną cukinię i makaron. Krok 6 Teraz wystarczy doprawić pyszne danie solą i pieprzem. Smacznego!   ...

dawno temu

Krewetki z grilla - jak je przygotować?

... grilla już prawie gotowe. Rozłóż je na gorącym ruszcie i podgrzewaj około 10 minut. Powinnaś je często przewracać. Krok 4 I proszę, pieczone krewetki lądują na twoim talerzu. Świetnie pasują do nich grillowane warzywa, na przykład cukinia lub ...

dawno temu

Dieta na dobry nastrój

...   Śniadanie I 2 kromki chleba pumpernikla 2 plasterki szynki z indyka Pomidor cały Śniadanie II Garść suszonych owoców (morele/śliwki) – ok. 5 sztuk Obiad Zupa z cukinii z groszkami ptysiowymi ... opakowania jogurtu naturalnego, szczypta ...

dawno temu

Jak nie dać się grypie

...   fitonutrientów, witaminy C i karetonoidów, które są korzystne dla naszego systemu odpornościowego. Warzywa takie jak brokuły, brukselki, kabaczki, kiełki są bogatym źródłem beta-karotenu ...

dawno temu

Przyprawy - must have w kuchni

... . Ta wyjątkowa moc sprawia, że natrafiwszy na całą kulkę w bigosie czy żurku, staramy się jej nie rozgryźć, aby nie uwolnić intensywnego smaku. Te małe kulki dodane do potrawy i wraz z nią gotowane ... , potrafią oddać sporą część mocy. Często z ...

dawno temu

Piersi z kurczaka z pieczarkami

... . Co więcej, to idealne rozwiązanie dla osób, które wolą delikatniejsze jedzenie niż bigos z suszonymi grzybami bądź intensywnie pachnącą lasem zupę grzybową. Poza tym potrawy z pieczareknie są trudne ...

+ Pokaż więcej