Świat się gotuje!

dawno temu

Deserki – zrobisz je sama

... tak jak w kisielu (patrz wyżej). Przelej do salaterki i polej owocowym sokiem. Pychotka dla maluszków. Gotowane owoce Chcesz przygotować sobie więcej porcji naraz, a może szkoda ci owoców ... mączki ziemniaczanej. Kiedy soczek w garnku się ...

dawno temu

Mięso przetworzone nie zawsze jest rakotwórcze. Od czego to zależy?

... W ostatnich latach wiele mówi się o negatywnym wpływie na zdrowie przetworzonych produktów mięsnych. Światowa Organizacja Zdrowia zaklasyfikowała przetworzone mięso jako produkty o działaniu ... Mięso przetworzone - co kryje się pod tym ...

dawno temu

#dziejesienazywo: Jak wybierać wołowinę?

... O sezonowaniu mięsa opowiedział w #dziejesienazywo najpopularniejszy rzeźnik w stolicy, Grzegorz Kwapniewski. ... 1875212 Wołowina to wciąz niedoceniane przez Polaków mięso. W przeciwieństwie do innych gatunków gości na naszych stołach ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

„PROSTA PASTA” – RESTAURACJA LUBELLI

... Nowa restauracja na warszawskiej Pradze to „Prosta Pasta”, której właścicielem jest Lubella. Została otworzona na jedną noc, aby zaszczepić we wszystkich chęć gotowania w domach, inspirując się restauracyjnymi daniami. ... . Gotujcie, ...

12 miesięcy temu

Makaronowe ABC – jak gotować i łączyć makaron z sosami?

... można opakowania pełne suchego, gotowego do wrzucenia we wrzątek makaronu. Ale czy znamy wszystkie jego rodzaje i podstawowe, często nierespektowane, zasady gotowania? Oto praktyczny poradnik. ... , aby utrzymać kawałki mięsa. Zbrodnią będzie ...

dawno temu

Czy mięso jest męskie?

... : konnych pogoniach za lisem kobiet nie brakowało nigdy. Czemu więc dziś postrzega się panie jako kruche istoty, które z powodzeniem zadowolą się listkiem sałaty i gotowaną marchewką? Co by ... . Nie wykazano prostego przełożenia pomiędzy ...

dawno temu

Gotowanie na parze

... 68674 Produkty gotowane na parze zachowują posiadane witaminy i składniki mineralne.Żywność nie jest zanurzana w wodzie, więc nie dochodzi do wypłukiwania składników odżywczych. Poza tym posiłki ... gotowane na parze nie wymagają używania ...

dawno temu

Kolacja Charytatywna „Przyjaciele Gotują” z Ewą Wachowicz

... Już 4 czerwca 2016 roku w hotelu andel’s w Łodzi odbędzie się VIII edycja Kolacji Charytatywnej „Przyjaciele Gotują” ze specjalnym udziałem Ewy Wachowicz. ... Już 4 czerwca 2016 roku  w hotelu andel’s w Łodzi odbędzie się VIII edycja Kolacji ...

dawno temu

Jakiej jakości mięso serwują nam sklepy? Zobacz, zanim kupisz

... Za mięso i wędliny dostępne w sklepach płacimy  wysoką cenę. Nie tylko przy kasie, ale także cenę zdrowia. Mało kto zdaje sobie sprawę, że produkty mięsne pochodzą z najgorszej kategorii ... hodowli – chowu klatkowego. Zwierzęta mają dostęp ...

dawno temu

Jakie błędy popełniasz podczas gotowania jajek? Wyeliminuj je przed Wielkanocą!

... , to wiadomo już, że były za długo gotowane. Żeby otrzymać idealne jajka na twardo, powinnyśmy je gotować od 8 do 11 minut. Później wstawiamy je do zimnej wody i chłodzimy w lodówce przez 2-3 minuty. 28899 ... do święconki… Jajka w trakcie świąt ...

dawno temu

Przepis na żeberka na parze

... . Przeciśnij czosnek przez praskę, a następnie wymieszaj go z sosem teriyaki, solą ziołową, curry i pieprzem. 2. Potnij teraz mięso na pojedyncze żeberka i polej je przygotowaną marynatą. Pozwól mięsu ... wchłaniać pyszny smak przez 2-3 godziny. ...

dawno temu

Mięso i ziemniaki wciąż podstawą polskiego obiadu

... Niemal 50 proc. Polaków na obiad je mięso, a 42 proc. ziemniaki. Po kasze sięga zaledwie około 2 proc. z nas, zaś po rybę wciąż niecałe 4 proc. Na śniadanie ponad 84 proc. wybiera pieczywo, a tylko 4 proc. zupę mleczną - wynika z badania ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

...   Jeśli ktoś z Was miał okazję spróbować mięsa z dziczyzny, na pewno dobrze wie, że walory smakowe tego mięsa są nie do opisania i zdecydowanie wygrywają z tradycyjnym mięsem drobiowym, czy wołowym ... . Dobrą wiadomością dla wszystkich osób ...

dawno temu

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

... Jedzenie mięsa wieprzowego ma chyba tyle samo przeciwników, jak i zwolenników. W naszej kuchni to właśnie ono obok drobiu cieszy się największym powodzeniem. Z tego też względu w kuchni polskiej ... można odnaleźć wiele ciekawych przepisów na ...

dawno temu

Córeczka Magdaleny Różczki nie je mięsa. A Wy?

... Utalentowana i inteligentna aktorka Magdalena Różczka, jej partner oraz ich 15-miesięczna córeczka Wanda nie jedzą mięsa. Dieta jarska służyła doskonale rodzicom, którzy automatycznie uznali ... mięsa jest coraz popularniejsze: wielu ludzi ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kurczak w jesiennej odsłonie

... z pożywnym, pełnym wartości odżywczych mięsem, które da nam energię, aby przetrwać jesienne, chłodne dni. Najlepsze będzie delikatne mięso drobiowe. ... Skrzydełko czy nóżka? Mięso drobiowe to prawdziwa skarbnica walorów smakowych i ...

dawno temu

Przepis na pulpety

... Przepis na pulpety pochodzi ze starej książki kucharskiej babci. Pamiętam ten smak z dzieciństwa i przyznam, że wtedy za takimi daniami nie przepadałam. Teraz jest zupełnie inaczej. Pulpety mięsne doskonale komponują się z ziemniakami z wody i ...

dawno temu

Jedzmy gęsinę

... Jedzenie gęsiny jest korzystne dla organizmu człowieka. W porównaniu do innych gatunków mięsa ma ona korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych – ocenili naukowcy z Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Tymczasem w Polsce gęsinę je się ...

dawno temu

Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?

... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na parze nie przypadnie do gustu? ... , ale nie oszukujmy się, urządzenie ma także wady. Kto nie powinien z niego korzystać, komu gotowanie na ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... Każdy z nas ma odrobinę inne upodobania smakowe. Jedni z nas nie wyobrażają sobie dnia bez zjedzenia choćby odrobiny warzyw, podczas gdy inni nie uznają obiadu bez mięsa. Istnieje jednak pewna grupa ... , przyrządzając je z owocami, szpinakiem, ...

dawno temu

Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach

... W chudym mięsie kurczaka jest dużo pełnowartościowego białka, dużo więcej niż w wieprzowinie. Trzeba jednak wiedzieć, jak odpowiednio je wybrać. ... Jaka jest jakoś brojelerów, czyli kurczaków z dużych hodowli? Czy to prawda, że karmione są ...

dawno temu

5 filmów, które każdy miłośnik kuchni musi zobaczyć

... Gotowanie to prawdziwa sztuka. Jedzenie, czysta przyjemność. Nic więc dziwnego, że wokół tematu kuchni i gotowania powstało wiele filmów. Każdy miłośnik jedzenia oraz kuchni (a także kinematografii ... nadal gotuje różne frykasy dla swojej ...

+ Pokaż więcej