Jak zrobić chłodnik pomidorowy?

... go z lodówki, dorzucasz oliwki, tosty i pierwsze danie gotowe. Jesz smacznie i pochłaniasz mnóstwo witamin, bo w zupie są nie tylko pomidory pełne błonnika witaminy B2 i żelaza, ale także naturalny antybiotyk – czosnek. ... antybiotyk – czosnek. ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... , a stragany zapełniły się warzywami i owocami na nowo. Trzeba więc zmienić swoje menu. Oto moje propozycje na wiosenny obiad. Rodem z Armenii.   Sałatka Ormiańska  4 pomidory,2 ogórki,2 papryki,1 cebula ... solą, pieprzem, posypujemy posiekaną ...

dawno temu

Właściwości cebuli

... , więc warto się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych sałatek czy pieczonych mięs.   ... do mięs. Tuż za nią plasuje się czerwona, która ma nieco łagodniejszy smak i jest często używana ...

dawno temu

Poznaj najgorętszy kolor tej wiosny!

... Kompletując wiosenno-letnią garderobę, warto zwrócić uwagę przede wszystkim na kolor. W tym sezonie jedną z najmodniejszych barw będzie żółty we wszystkich swoich odcieniach – musztardowym ... w tym żywym kolorze. Poniżej znajdziesz przegląd ...

dawno temu

Zielony groszek

... przed jej podaniem należy dodać do niej śmietanę. W zależności od indywidualnych gustów, można też ją nieco osłodzić cukrem. Przed podaniem zupę można posypać startym serem żółtym i koperkiem. Wyśmienicie będzie ... smakować serwowana wraz z ...

dawno temu

Rozgrzewająca zupa dla miłośniczek piwa!

... Piwo i ser to połączenie idealne, a zupa z nich stworzona z łatwością wkradnie się na listę twoich ulubionych dań. Doskonale rozgrzeje cię w zimowe popołudnie i pozostawi sytą. A do tego zachwyci ... oraz sera ementaler, chociaż można ...

dawno temu

Odżywka do rzęs. Jaką najlepiej wybrać i kiedy zauważymy pierwsze efekty?

... W dobie zabiegów upiększających oczy i rzęsy, warto poświęcić chwilę uwagi odżywkom oraz serom, które pozwolą na wzmocnienie włosków. Świetnie sprawdzą się, gdy nie jesteśmy posiadaczkami zbyt gęstych i grubych rzęs oraz w przypadku osłabionych ...

dawno temu

Najlepsza oliwa z oliwek

... Jest smacznym dodatkiem do sałatek czy warzywnych potraw, ale warto wiedzieć także, że oliwa z oliwek to składnik pokarmowy, który jest mile widziany w naszej diecie. Zawiera jednonasycone kwasy ... . Cechuje ją żółto-zielony kolor o słabym ...

dawno temu

Kreatywne kanapki -bo śniadanie nie musi być nudne!

... Twoje dziecko marudzi, że znów do szkoły dostało kanapkę z serem i nikt nie chciał się z nim wymienić? Sam nie możesz już patrzeć na serki topione udekorowane smętnym plasterkiem pomidora? A przecież śniadanie wcale nie musi być nudne! Można ...

dawno temu

Wielka wyprzedaż w Reserved!

... w tym sezonie na pastelowe odcienie szarości, zieleni, żółci, rozbielonego różu i brzoskwini. Zaś odważniejsze z Was znajdą dla siebie barwy ciepłego koralu, egzotycznego niebieskiego, słonecznej żółci i różu w odcieniu fuksji. ... na pastelowe ...

dawno temu

Serum rozświetlające Eau Thermale Avene

... 65087 Nowe serum rozświetlające Eau Thermale Avène o lekkiej konsystencji zawiera trzy składniki aktywne: ekstrakt z czerwonych owoców, działający jak zastrzyk energii w komórkach skóry ...

dawno temu

Makaron z warzywami w sosie serowym - jak go przyrządzić?

... – niejadki. Zwłaszcza, że wszystko będzie zatopione w gorącym, ciągnącym i rozpuszczającym się w ustach serze. Nie jest to może najbardziej dietetyczny obiad na świecie, ale witamin nie zabraknie. ... z puszkisólA do sosu beszamelowego: szklankę ...

dawno temu

Walcz z grypą w naturalny sposób

... traganka trzy–cztery razy dziennie. Czosnek– obfituje w liczne substancje antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i antywirusowe. Aby chronił przed chorobami, należy używać go jako dodatek do różnych ... potraw, a gdy pojawią się jakieś objawy ...

dawno temu

Przystawki z bakłażana

... ,3 ząbki czosnku,2 łyżeczki soku z cytryny,świeża mięta,sól, pieprz,oliwa z oliwek   Bakłażany myjemy, kroimy na plasterki, po czym zanurzamy na około pół godziny w wodzie z łyżką soli, aby utraciły ... . Bakłażany odcedzamy i odsączamy z ...

dawno temu

Kmin i kminek

... oraz palący smak kminku wykorzystywany jest m.in. do mięs, kapusty, pieczywa czy serów. Ich wspólne cechy to lecznicze właściwości oraz zastosowanie w przemyśle spożywczym. ... w gołębnikach ciasto kminkowe. Charakterystyczny zapach oraz palący ...

dawno temu

Sos śmietanowy rodem z Rosji

... Sos śmietanowy jest świetnym dodatkiem do sałatek, jajek, śledzi oraz wędlin. Jeśli więc planujesz dzisiaj małe przyjęcie, to na pewno się przyda. Ten przysmak to wyjątkowa mieszanka warzyw, owoców i ziół. Oryginalny smak stanie się hitem całej ...

dawno temu

Pieczony boczek na zimny dzień

... Warto przygotować pieczony boczek. Doskonale smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu, na przykład do pieczonych ziemniaków, ale także na zimno z chrzanem. Takie mięso pachnie pięknie i rozgrzewająco, a to za sprawą czosnku, cebuli, świeżutkiego ...

dawno temu

Kotlet ziemniaczany

... składników: 1 kg ziemniaków, 20 dag twarogu, 2 jajka, bułka tarta, świeży koper, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, olej. Sposób przygotowania: Ziemniaki należy ... obrać i ugotować. Kolejnym krokiem jest ich zmielenie razem ...

dawno temu

Trochę o wybielaniu zębów

...   Jeśli chcemy cieszyć się śnieżnobiałym uśmiechem, warto wybrać się do dentysty, bo takiego efektu nie zagwarantuje nam żadna pasta. A rezultat najbardziej widoczny będzie na zębach żółtych. ... Jeśli chcemy cieszyć się śnieżnobiałym uśmiechem, ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kolagen i protinol. Czym są te składniki w kosmetyce i jakie korzyści mogą Ci przynieść?

... liftingujące oraz sera z protinolem. Już siedmiodniowa kuracja tą innowacyjną formułą sprawi, że skóra będzie wyraźnie odmłodzona. Serum z protinolem wpłynie na poprawę balansu kolagenu, co zredukuje ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... , ale jednym z najsmaczniejszych są naleśniki z parówkami i serem. Ten uwielbiany przez nas wyrób świetnie komponuje się z ciastem naleśnikowym, a dodatek żółtego sera sprawia, że chcemy jeszcze więcej ... gotujemy parówki i podsmażamy drobno ...

dawno temu

Sos sezamowy

... w kuchni, a to wielka szkoda. Sos przyrządzony na bazie ziaren sezamu nadaje się bowiem zarówno jako dodatek do mięs, jak i świetnie się spełnia w przypadku nadania aromatycznego smaku warzywnym sałatkom. Jak go wykonać? Oto krótki przepis. ... ...

dawno temu

5 białych produktów, które powinnaś jeść częściej

... Często słyszymy, jak ważne jest spożywanie kolorowych produktów. Jednak ich barwa jest tylko jednym z wyznaczników składników odżywczych. Białe jedzenie może być tak korzystne dla organizmu jak żółte, zielone czy czerwone. Dowiedz się, dlaczego ...

dawno temu

Nadchodzi jesień, a wraz z nią jabłka!

... mogą być bardziej lub mniej słodkie albo kwaśne. Miąższ jabłka jest sztywny, chrupki i pełny przezroczystego soku. Kolor skórki jabłka występuje w odcieniach zieleni, a gdy dojrzeje również w kolorze żółci ... . Znane w polskiej kuchni potrawy z ...

+ Pokaż więcej