Koktajle warzywne

... , od tych przyrządzanych na bazie owoców, to jednak warto się do nich przekonać. Dziś kilka pomysłów na to, jak zrobić koktajle z warzyw. Orzeźwiający drink ogórkowy Do sporządzenia takiej mikstury ... uzyskać pyszny shake ogórkowy. Serwując go ...

dawno temu

Zupa groszkowa - obiad dla dzieci

... go na rozgrzanym oleju, potem wyrzuć. Na czosnkowym oleju obsmaż pokrojony w kostkę chleb. Krok 5 Wlej zupę z groszku na talerz. Włóż do niej grzanki czosnkowe i ozdób wszystko pozostawionymi zielonymi kuleczkami oraz śmietaną.   ...

dawno temu

Maseczki do cery tłustej

... Maseczka ogórkowa Maseczka z ogórka, to chyba jedna z najbardziej popularnych domowych maseczek. Ogórek ma doskonałe właściwości wybielające i wzmacniające, dlatego panie go uwielbiają. Prosta ...

dawno temu

Sałatka z makaronem

... pokrój w plasterki lub przekroić na pół. Możesz je pozostawić również w całości.  5. Jak przygotować oliwę czosnkową? Ząbki czosnku obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Zetrzyj na tarce do miseczki ... . Zalej oliwą z oliwek. Dodaj sól i pieprz i ...

dawno temu

Maseczki pod oczy - wielka siła natury

... minutach pod maseczką ogórkową zniknie opuchlizna pod oczami, a twarz będzie wyglądała świeżo i młodo. Krok 2 Worki pod oczami znikną także po maseczce z ziemniaków. Podobnie jak poprzednio, połowę ...

dawno temu

Czas na czosnek

... czosnku, może wybrać gotowe przyprawy czosnkowe i dodawać do każdej potrawy, sałatki. W sklepach dostępna jest także sól czosnkowa, mająca podwójne zastosowanie. Można także kupić czosnek w kapsułkach ... przypraw (trochę pieprzu, czubrycy ...

dawno temu

Naturalny sposób na zwiększenie POTENCJI SEKSUALNEJ

... Korzeń Maca rośnie w Andach na wysokości 3800-4200 m n.p.m. Należy do rodzin czosnkowych. Jest źródłem dobrze przyswajalnych witamin i minerałów, odbudowuje siły witalne, dlatego tak chętnie ...

dawno temu

Tym sosem wzbudzisz zachwyt każdego smakosza. Zrobisz go w pięć minut

... Sos aioli to tradycyjny prowansalski sos czosnkowy. Można powiedzieć, że stanowi jeden z elementów fundamentu kuchni śródziemnomorskiej. I choć bliżej mu konsystencją do majonezu, to niektórzy ...

dawno temu

Jak pozbyć się piegów?

... . Można go po prostu pokroić i nałożyć na piegi na 20 minut lub też zetrzeć 2 ogórki, zmieszać je z łyżeczką soku cytrynowego i nałożyć tak powstałą maseczkę ogórkową na 15 minut. Krok 4 Kolejnym sposobem ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... jest chłodnik zwany ajoblanko czyli białe gazpacho z dodatkiem czosnku i migdałów, podawany z białymi winogronami, kawałkami jabłek lub figami. W Maroku popularna jest wołowina z dodatkiem płatków ...

dawno temu

Zupa buraczkowa - leczy, krzepi i rozgrzewa

... dla prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastki takie jak: magnez, potas, czy wapń. Latem zwykle jadamy ją pod postacią chłodnika, a w zimie? Dodając do niej kilka dodatkowych składników, możemy ...

dawno temu

Letnie Wrapy

... ,50g sałaty lodowej,20g kukurydzy z puszki,6 czarnych oliwek,½ pomidora,sos czosnkowy,sól, pieprz   Tuńczyka mieszamy z pociętą na bardzo cienkie plastry sałatą i sosem czosnkowym. Tą pastą smarujemy ...

dawno temu

Doskwierają ci jesienne chłody? Poznaj rewelacyjne przepisy na rozgrzewające zupy!

... czosnkowa 55088 Czosnek będzie stanowić rozgrzewający składnik zupy, a jednocześnie czynnik wzmacniający odporność organizmu przed chorobami. Do 1 litra bulionu dodaj 5 małych ziemniaków pokrojonych w kostkę ... się miękka. Wszystkie składniki ...

dawno temu

Alternatywa dla naleśników – tortilla

... na patelni i gotowe. A teraz coś o farszu. Potrzebować będziemy: 2 cebule sałata lodowa 3 pomidory cebula i szczypiorek kawałki kurcyaka szklanka kwaśnej śmietany ser żółty olej sos czosnkowy przyprawy ... przygotowane wcześniej tortille ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... majonezu, aby masa się nie rozpadała. Tak przygotowane ziemniaki układamy na grillu (najlepiej owinąć je folia aluminiową) lub pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu podawać z sosem czosnkowym ... bardziej aromatycznych mieszanek warzyw ...

dawno temu

Makaron w sosie śmietanowym

... poprzez ubicie śmietany kremówki. Natomiast zimowa zupa ogórkowa najlepiej smakuje z dodatkiem kwaśnej śmietany. Trzeba także zwrócić uwagę na to, że śmietany różnią się między sobą nie tylko sposobem ...

dawno temu

Kreatywne kanapki -bo śniadanie nie musi być nudne!

... i chipsów Fortepian– kanapka 3D – wystarczy jednak zjeść ogórkowe nóżki i zamknąć fortepian, aby mieć pyszną kanapeczkę. Myszka – kanapka myszka świetnie nadaje się na lunch dla dziecka. Wkładając ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... . Karp świetnie smakuje smażony z dodatkiem masła czosnkowego. Jeśli podtrzymujecie tradycje związane z dawnymi wierzeniami, nie zapomnijcie zachować łuski karpia i schować jej do portfela. Mawiano ...

dawno temu

Nietypowa lodziarnia

... w Wenezueli i oprócz tych tradycyjnych, jakimi zwykliśmy się delektować, oferuje także lody cebulowe, pomidorowe, grzybowe, czosnkowe, czy nawet....o smaku sardynki w brandy Trzeba przyznać ...

dawno temu

Sosy owocowe do mięs

... nam odpowiadać. Sos ten jest doskonałym dodatkiem do drobiu, oraz do dziczyzny.   Sos czosnkowo – śliwkowy  100g suszonych śliwek,150ml śmietanki 30%,50ml cherry,3 ząbki czosnku,sól, cukier,oliwa z oliwek ... zgęstnieje. Sos czosnkowo – śliwkowy ...

dawno temu

Lodówka za oknem?!

... – ten kuchenny sprzęt wyposażony jest w specjalny panel słoneczny, który zbiera energię i przetwarza ją w chłodnicy lodówki, puszczając w obieg zimne powietrze. Ciekawe – czy to oznacza, że w lecie ...

dawno temu

Przetwory z agrestu

... na ciepło, bądź serwować jako letni chłodnik.  Jeśli chodzi o inne rarytasy kulinarne, z agrestu można także wykonać orzeźwiający sok na upalne dni, wykorzystać owoce do deserów z galaretką ...

dawno temu

Dieta jogurtowa

... Obiad: Filet z ryby ugotowany na parze wraz z warzywami, chłodnik litewski. Kolacja: Musli ze świeżym bananem i z dodatkiem jogurtu.   ...

dawno temu

Zielona zupa? Bo z groszkiem!

... przygotowujesz chłodnik wcześniej, przed podaniem przechowuj puree z groszku bez śmietany, a dopiero podając, zmiksuj je ponownie ze śmietaną. Krok 4Rozlej zupę do filiżanek lub miseczek i posyp posiekanymi listkami mięty. Smacznego! ...

+ Pokaż więcej