Maseczki pod oczy - wielka siła natury
TYNKA • dawno temuMaseczki pod oczy możesz przygotować z tego, co masz w kuchni. Takie preparaty nie mają sztucznych dodatków i są bardzo skuteczne. Dzięki nim znikną zaczerwienione oczy, zapomnisz o workach pod oczami czy cieniach. Naturalne kosmetyki sprawią, że będziesz wyglądała młodziej i piękniej. Sama się przekonaj.
Krok 1
Maseczka z ogórka jest chyba najbardziej znana. By ją przygotować zetrzyj pół warzywa na tarce o drobnych oczkach, a następnie wstaw do lodówki na 20 minut. Schłodzoną papkę nałóż pod oczy i na powieki. Unikaj kontaktu z gałkami, a jeśli do niego dojdzie, przemyj oczy wodą. Po 20 minutach pod maseczką ogórkową zniknie opuchlizna pod oczami, a twarz będzie wyglądała świeżo i młodo.
Krok 2
Worki pod oczami znikną także po maseczce z ziemniaków. Podobnie jak poprzednio, połowę warzywa należy zetrzeć i wstawić do lodówki na 20 minut. Papkę nakładamy na okolice oczu. Pomoże usunąć gromadzące się tam płyny, a tym samym usunie opuchliznę.
Krok 3
Jeśli cienie pod oczamito twój problem, powinnaś wypróbować maseczkę z mleka. Wymieszaj ¼ szklanki białego płynu z 4 łyżeczkami sody oczyszczonej. Papkę dokładnie wymieszaj i schładzaj w lodówce przez 20 minut. Rozprowadź ją wokół oczu i pozostaw na skórze przez kwadrans, następnie spłucz zimną wodą.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze