Marchewkowa moc

... składników pochodzenia roślinnego i ziołowego. Olejki koją skórę, dodają jej blasku, świeżości, miękkości i jędrności. Potrafią skutecznie uporać się nawet z najbardziej uporczywymi urodowymi problemami. ... : oliwkowy, migdałowy, krokoszowy, ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora zacząć działać zdecydowanie. Niech pierwszym krokiem będzie zamiana wieprzowiny na zdrowe ryby. ... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora ...

dawno temu

Jak walczyć z otyłością u dziecka?

... Otyłość u dzieci staje się coraz poważniejszym problemem. Śmieciowe jedzenie, siedzący tryb życia, przekarmianie - to tylko niektóre powody nadwagi u najmłodszych. Winni są przede wszystkim rodzice ...

dawno temu

Herbatki dla niemowląt

... maluszki mogą pić herbatki owocowe i ziołowe. Nie tylko gaszą pragnienie, ale także są źródłem wielu witamin i minerałów, niezbędnych do prawidłowego rozwoju dziecka. Co więcej, działają pomocniczo przy leczeniu różnych dziecięcych dolegliwości. ...

dawno temu

Dziurawiec zwyczajny

... . Jakie właściwości ma dziurawiec i jak przyrządzić ziołowy napar i nalewkę dowiecie się z artykułu poniżej. ... . Jakie właściwości ma dziurawiec i jak przyrządzić ziołowy napar i nalewkę dowiecie się z artykułu poniżej. Dziurawiec - ...

dawno temu

Żeberka w kapuście

... . Popularność jedzenia typu fast food i wszechobecny drób przyrządzany w rozmaity sposób wypchnęły trochę naszą wieprzowinę na drugi plan. Pora zatem się otrząsnąć i włożyć trochę trudu w przygotowanie obiadu ... odrobinę świeżości. Istnieje ...

dawno temu

Bez sentymentów

... Kobiety często piszą, że mężczyźni ich nie szanują, są bezrobotni, leniwi, oszukują. Upokarza je to, czują się winne. Uważam, że każdy człowiek, bez względu na płeć, jest sam i odpowiada ... , są bezrobotni, leniwi, oszukują. Upokarza je to, na ...

dawno temu

Pokrzywa w kosmetyce

... korzystające z dobrze znanych składników. Wskazać tu trzeba przede wszystkim dodatki ziołowe, które doskonale znały i wykorzystywały nasze babki. Niestety dziś, nie wiedząc już, jakie rośliny po odpowiednim ... kosmetyki ziołowe wybierać, a ...

dawno temu

Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami - jedzenie na ostro

... znakomity. Sama się przekonaj. Przygotuj: Do chrzanu z jabłkami: słoik chrzanu2 winne jabłkamały słoik majonezu2 łyżki śmietanycukierDo chrzanu z jajkami: 2-3 korzenie chrzanu2 jajkapół szklanki ...

dawno temu

Chińszczyzna z kurczakiem

... posiłku także nie jest zastraszająca, więc nie masz nic do stracenia. Sama spróbuj. Przygotuj: podwójną pierś z kurczakaryż lub makaronopakowanie mrożonki chińskiejcebulęporłyżkę ciemnego sosu ... i dodaj do mięsa. 4. Po 10 minutach wrzuć ...

dawno temu

Jak zrobić spaghetti?

... seraświeże lub suszone bazylię i oreganopaprykę słodką i ostrąoliwę z oliwek Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krok 2 Kiedy makaron będzie w garnku, zabierz się za sos do spaghetti ... . Krok 7 Możesz podusić pomidory ...

dawno temu

Mistrzostwa w jedzeniu poutine- kanadyjskiego przysmaku

... Czy wiecie co to jest Poutine? Do dziś ja też nie słyszałam o tym dość dziwacznym przysmaku rodem z Kanady. Poutine to po prostu zwykłe frytki polane brązowym sosem pieczeniowym i posypane żółtym ... startym serem. O ile jeszcze mogę zrozumieć ...

dawno temu

Jak zrobić pesto?

...   Ten niezwykle aromatyczny, a do tego bardzo zdrowy, sos na bazie ziół to jeden z kulinarnych specjałów, które warto wpisać sobie do naszego domowego notatnika kulinarnego. Jak brzmi zatem przepis na pesto? ... Ten niezwykle aromatyczny, a do ...

dawno temu

SOS dla włosów

dawno temu

Coś na „ząb” po włosku - pomysły na mięsne (i nie tylko) lasagne

... ? Jak najbardziej! Ale jak oprzeć się smakowi tego kulinarnego specjału? Roztapiający się ser, pyszny sos i miękka, uginająca się pod każdym ruchem widelca masa tej włoskiej potrawy należy też do moich ... serowe z dynią – My best food Kolejną ...

dawno temu

Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... . Sos winno – majonezowy 1 duża cebula,3 ząbki czosnku,100ml białego, wytrawnego wina,300ml majonezuCebulę kroimy w piórka i podprażamy na mocno rozgrzanej patelni. Gdy cebula zacznie łapać kolor ... i świeżo zmielony czarny pieprz. Doskonały do ...

dawno temu

Stek wołowy

... chyba najczęściej jedzonymi gatunkami mięsa są drób i wieprzowina, bo i tradycja przyrządzania polskich potraw jest z nimi bezpośrednio związana. Warto jednak nieco przybliżyć mniej znane i rzadziej ... i dodać do nich pół szklanki wina oraz 2 ...

dawno temu

Co minutę rodzi się nowy frajer

... Horoskop, z jednej strony jak jakieś fatum, a z drugiej jak gigantyczne usprawiedliwienie za wszelkie możliwe winy, wisiał nad moją szefową. Kto był winien, że nie pilnowała swojego kapowniczka? On ... , horoskop! Kto był winien, że nakrzyczała ...

dawno temu

Kebab - przysmak, który przygotujesz w domu

... cebulekoperekchlebki pita800 g wieprzowiny lub cielęcinyjogurt naturalnyostry ketchup,olejczosnekzioła prowansalskiepapryczkę chiliprzyprawę do kebaba Krok 1 Pokrój mięso na kebaba w cienkie paseczki. Dodaj do niego 3 ... łyżki oliwy i wsyp ...

dawno temu

Zioła na włosy

dawno temu

Sposoby na nadmierne pocenie się

... . Skrajne przypadki nadpotliwości zwalczane są botoksem, jednak metoda ta nie jest długotrwała. Nasze babcie stosowały często napary ziołowe, aby zapobiec nadmiernej potliwości. Przyrządzały herbatki ...

dawno temu

Jak zrobić sałatkę wiosenną?

... w panierce i podsmaż. Krok trzeci Pomieszaj wszystko. Dodaj sos czosnkowy lub koperkowy i przypraw do smaku. Sałatka wiosenna numer 2 pół główki kapusty pekińskiej,garść rukoli,150 g szynki,1 ... posiekaj, a z rzodkiewki, jajek, szynki i ogórka ...

dawno temu

Spaghetti z tuńczykiem - pyszny obiad na rozpoczęcie roku szkolnego

... w sosie własnym lub w sosie pomidorowym3 duże pomidory2 cebule3 ząbki czosnku3 łyżki masła4 łyżki olejubazyliaoreganosól, pieprz Krok 1 Ugotuj makaron al dente. Krok 2 Obierz cebulę, pokrój ją ... czosnek przeciśnij przez praskę i dorzuć do ...

dawno temu

Węgierskie specjały

... . Węgrzy nie uznają mięsa bez sosu, a my powinniśmy się od nich uczyć. Szczególnie zimą. Zapraszam więc do wypróbowania poniższych przepisów i zastanowienia się: Co jest lepsze? Kawał mięsa, czy pyszny gulasz? ... nie uznają mięsa bez sosu, a my ...

+ Pokaż więcej