Przepisy z ravioli

... , dlatego warto zgłębić recepturę jej wykonania. Do tego świetnie smakuje sama w sobie, podana z pasującym do nadzienia sosem: pomidorowym, pieczarkowym, śmietankowym czy czosnkowym. Która wersja ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

... Szukasz pomysłu na szybki, syty i smaczny obiad? Istnieje ich mnóstwo, a wybór nie zawsze jest prosty. Część z nas przygotowuje pieczonego kurczaka, inni stawiają na makaron i sos spaghetti, podczas ... o temperaturze 200°C na około 1 godzinę. ...

dawno temu

Kluski śląskie

... głównych lub jako samodzielna potrawa. Kluski śląskie charakteryzują się posiadaniem dziurki, która nie tylko pełni walory estetyczne, lecz również jest miejscem, w jakim można umieścić sos. Oprócz ... tego kluski warto dodawać do różnego ...

dawno temu

Letnie desery

... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów skropiony, np. sosem brzoskwiniowym. ... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów ...

dawno temu

Dania z serem

... , czerwoną fasolą oraz krążkami cebuli, a całość doprawić sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Innym pomysłem może być przygotowanie z niego pysznego sosu do makaronu – wystarczy połączyć go z rozgrzaną ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... składnik wielu popularnych dań. Poczynając od przedstawicieli dań typu fast food, jakimi są hamburgery i zapiekane bułki, przez naleśniki zapiekane w sosie beszamelowym, skończywszy na bardziej ... jako składnik zastępujący mięso bądź też ...

dawno temu

Dania z grzybami

... gulasz z grzybami, sos grzybowy z kopytkami, świąteczny bigos wykorzystujący suszone borowiki lub łazanki. Ważne jest jednak, aby przed przyrządzaniem jakichkolwiek dań mieć pewność, że zebrane ...

dawno temu

Fondue i jego rodzaje

... rozpuszcza się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z przynajmniej 3 różnymi sosami do mięsa.   ... się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z ...

dawno temu

Zioła, magiczne mieszanki, sekretne mikstury

... Bazylia, czosnek, estragon, koper, oregano, mięta - te rośliny nikomu nie są obce, to tylko niektóre zioła, jakie znajdziemy w każdej kuchni. Niezastąpione do zup, sosów, dań mięsnych, surówek, ciast ... się bez nich obejść? Wyobrażacie sobie ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... natkę pietruszki oraz na koniec posypać całość serem żółtym. Do dekoracji przyda się natka. Jeśli chcemy „nafaszerować” ziemniaki, warto przygotować do nich sos np. majonezowy, czosnkowy, lub pieczarkowy, do pomidorów pasują natomiast oliwki i ...

dawno temu

Ryba bez duszy

... , tylko ofertą handlową. Taka współczesna martwa natura – upozowana i dekoracyjna, podkolorowana wielkoformatowa fotografia. I tak najgorzej ryby mają w święta, szczególnie wigilijne karpie ... i ich zaganianymi, zirytowanymi właścicielami), ...

dawno temu

Warzywne chili

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... dowolnością. Chyba jedną z najpopularniejszych potraw z pieczarkami jest zupa pieczarkowa, trochę bardziej delikatna i subtelna w smaku od grzybowej. Obok tego warto też wspomnieć o pysznym sosie ... pieczarkowym świetnie komponującym się z ...

dawno temu

Ryby w occie

... rybami. Zjeść i usmażyć można tylko ograniczoną ilość, a posiadana przez nas zamrażarka zazwyczaj jest już pełna. Otóż świeże ryby bardzo łatwo przyrządzić w sosie greckim albo w occie. Jeżeli lubisz ...

dawno temu

Makaron zapiekany - proste, smaczne, szybkie

... realny. Wysmaruj teraz masłem naczynie żaroodporne i ułóż w nim warstwami makaron i przygotowany sos serowy. Na samej górze powinny być świderki. 7. Jeszcze tylko pokrojone w plasterki pomidory ...

dawno temu

Pieprz to twój ostry przyjaciel

... , w tym do pieczeni, zimnych i ciepłych sosów oraz marynat. Przyprawa dodana do rosołu nie tylko wzbogaca jego smak, ale i czyni go bardziej lekkostrawnym. Ponadto, szczypta pieprzu nadaje wszelkim zupom ...

dawno temu

Smażony łosoś z fasolką szparagową

... cel. Włóż go na rozgrzany olej i zarumień z  obu stron. Następnie wlej 100 ml wina i szklankę wody. Gotuj 5 minut. Krok 5 Sos do łososia zacznij przygotowywać od roztopienia masła, ostudzenia ... go i przecedzenia. Krok 6 Teraz musisz ubić ...

dawno temu

Gorzej jest tylko w Rumunii. Dlaczego Polacy wynajmują mieszkania o bardzo niskim standardzie?

... 1995666 Dziennikarka TVN24 Biznes i Świat Katarzyna Karpa-Świderek wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN", że w Polsce wciąż brakuje kilku milionów mieszkań, a Warszawa na tle innych stolic nie wypada ...

dawno temu

Naleśniki z kurczakiem

... farszu albo sosu. Z tego powodu tak bardzo uwielbiają je nie tylko dzieci, lecz także dorośli, którzy z przyjemnością zaspokajają nimi głód. Często jednak zamiast dać się ponieść swoim emocjom, uparcie ... na niej obranych i drobno pokrojonych ...

dawno temu

Falafel rodem z Izraela

... przekąski i pokarm duszony przez wiele godzin w dogasającym piecu. Tego typu pokarm pojawia się także na stołach innych krajów, w tym także Polski. Do najpopularniejszych u nas potraw żydowskich należą karp ... się, że właśnie falafel jest ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... smakować będą polane śmietaną, lub jogurtem naturalnym z dodatkiem ziół i paletą świeżych warzyw oraz np. sosem pieczarkowym. Jajka w koszyczkach – przepis ten polega na umieszczeniu prostej warzywnej ...

+ Pokaż więcej