Na dziś – kuchnia francuska

... część),100g kapusty,½ główki zielonej sałaty,1 cebula,100g masła,sól, pieprz, cukier, tymianek   Kapustę kroimy w bardzo cienkie paski, po czym gotujemy w bulionie przez około 25 minut. Marchewkę ... ), oprószamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... bułki, sałatę i ulubiony sos. Każdego burgera wsadź do bułki, przykryj sałatą, polej sosem i podawaj natychmiast! Palce lizać! ...

dawno temu

Potrawy z kurczaka

... , 200 g mieszanej sałaty, mango i awokado. Piersi kurczaka myjemy i kroimy w drobne paski, następnie podsmażamy na oleju do 8 minut. Dodajemy curry, sos chili i trochę wody. Gotujemy ok. 2 minuty, a potem ... doprawiamy miodem, musztardą, octem ...

dawno temu

Jedzenie na piknik

... sałat, 350 g obranych i ugotowanych krewetek. Zanim zaczniemy tworzyć sałatkę, zróbmy sos. Potrzebujemy: 1 szalotkę, 125 ml tłustej śmietany, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę octu jabłkowego, szczyptę ... co melona. Na liściach sałat układamy ...

dawno temu

Magiczny olej arganowy

... się go do sałat, kuskusu, dań warzywnych - pod koniec procesu ich przygotowania, gdyż nie nadaje się do stosowania w wysokich temperaturach. Olej kosmetyczny jest dużo jaśniejszy i praktycznie bezzapachowy ...

dawno temu

Tego nie wiesz o czosnku!

... podkreśla walory przyrządzanych dań. Idealnie pasuje do dań mięsnych, sosów, zup czy sałat. Doskonale komponuje się z innymi ziołami i przyprawami. W zasadzie pasuje prawie do każdej potrawy. Dodajemy ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Warzywa i owoce, które możemy uprawiać na balkonie

... papryczki w przeróżnych odmianach: Piri Piri, Habanero, Jalapeno czy Cayenne. Przykładami zielonych roślin jadalnych są m.in.: groszek cukrowy, sałata, rukola oraz jarmuż. Sadzonki tych warzyw wysiewa ...

dawno temu

Kreatywne kanapki -bo śniadanie nie musi być nudne!

... . Do jego wykonania potrzeba ogórków odrobiny szynki, marynowanej papryki i żółtego sera. Hello Kitty – szynka, papryka, odrobina szczypiorku i sałata. Aby Hello Kityy nie była zbyt sucha radzę posmarować ją ...

dawno temu

W trosce o nasienie! Czym karmić mężczyznę?

... twierdzi, że nie będzie jak królik żywił się wyłącznie sałatą, możemy podawać mu warzywa strączkowe. Mają jeszcze jedną zaletę – pomagają utrzymać prawidłową wagę. witamina E – chipsy i popcorn podczas ...

dawno temu

Dieta protal, czyli jak schudnąć jedząc białka

... , w które je się tylko proteiny. Dozwolone są: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zielona fasola, kapusta, grzyby, seler, fenkuł, wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwina ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... ze szpinakiem i...krewetkami!   Sałatka– kto powiedział, że jedynym zielonym elementem składowym sałatki na być sałata, czy dodatki w postaci szczypiorku, czy bazylii? Ja proponuję Wam przełamać to stereotypowe ...

dawno temu

„Zielono mi” szepce sałatka

... ją do sałatki warto jako składnik główny wykorzystać pomidory, które z bazylią stanowią bardzo smaczny duet. Przyda się też drobno posiekana sałata, ogórek, wędzony ser żółty, lub ser feta. Szpinak ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... z dodatkiem aromatycznego koperku.   Sałatka z fetą – najsłynniejsza jest ta grecka przygotowana z pomidorów, ogórka zielonego i sałaty lodowej połączonej z serem feta. Jeśli taka kompozycję chcemy odrobinę ...

dawno temu

Dieta dla zestresowanych

... posmarowane margaryną, 2 plasterki wędzonego łososia, listki sałaty. Jabłko Woda mineralna z cytryną lub limonką.Kolacja Sałatka z tuńczykiem - 3 łyżki ugotowanego brązowego ryżu, 1/2 puszki tuńczyka ... . Dodać pokrojone pomidory i dusić. ...

dawno temu

Dieta, ach to ty!

... diety kopenhaskiej, która przynosi pojemniki ze szpinakiem, kurczakiem, jajkami i sałatą. W porze lunchu zjada tę sałatę z pojemnika, a potem cały dzień siedzi ze zbolałą miną i rzuca tęskne ...

dawno temu

Jeść zdrowo w restauracjach

... sałatka z krewetkami, małże, koktajl mleczny). Sałaty zielone i inne surowe warzywa są najlepszą niskokaloryczną przekąską. Wyjątek stanowią warzywa z majonezem, śmietaną i sosami na bazie oleju ... oraz ziemniaki. Do przyprawiania przekąsek, ...

dawno temu

Kochanego ciałka...

... to, jednak. Chwilowo ślepi i głusi na zalecenia ascezy („listek sałaty na śniadanie, surówka z jabłka i selera na obiad, marchewka na kolację”) siadamy do stołu i nozdrza nasze drażnią cudowne zapachy ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... odpowiednich składników, dlatego tak ważne jest, aby w odstępstwach czasowych mu je zapewnić. Warzywa i owoce należące do 5 grup kolorystycznych: zielona - szpinak, sałata, brukselka, brokuły, kiwi ...

dawno temu

Niedoceniana witamina K

... . Odpowiednią dawkę witaminy K dostarczymy sobie, gdy w naszej diecie występują produkty takie jak: warzywa o zielonej barwie i liściaste, czyli szpinak, brokuły, sałata, ogórki, kapusta;mleko ...

dawno temu

Jedzenie, które wpływa na szczęście

... warzywach np. w brokułach, sałacie, kapuście czy brukselce.     Papryczki chili   Papryczki chili dostarczają sporej dawki endorfin, czyli hormonu odpowiedzialnego za łagodzenie bólu ...

dawno temu

Otyłość - ciężki problem. 42% kobiet w Polsce ma kłopot z dodatkowymi kilogramami

... sałaty, a na obiad dwie marchewki,  to nie może się udać. Zbilansowana dieta musi dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych mu składników mineralnych oraz witamin. Głodówka być może pozwoli ...

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... , problemami ze skórą i włosami. Tu również może przyjść z pomocą dieta. Rozkoszujmy się czystym smakiem warzyw, jedzmy sałatę, szpinak, czosnek, chrupmy marchewkę. Nie sposób też wspomnieć o natce pietruszki ...

dawno temu

Jadłospis dla rocznego dziecka

... znajdować się w codziennym menu. Rozszerzanie diety dzieckaW 12 miesiącu życia do diety dziecka wprowadzamy: owoce: cytryny, pomarańcze, mandarynki, grejpfruty, limonki;warzywa: sałata, rzodkiewka ...

dawno temu

Nadmierna ilość gazów

... wzdymających (duże ilości mięsa, węglowodanów, nadmiar sałat liściastych i roślin strączkowych).ogranicz jedzenie słodyczy.unikaj produktów konserwowanych.jedz świeże produkty regionalne oraz głęboko ...

+ Pokaż więcej