"Podwodne życie ze Stevem Zissou", reż. Wes Anderson

... tego reżysera ma specyficzny i rozpoznawalny posmak. Lojalnie przestrzegam, jest to smak nie na każde podniebienie. Coś, a la niepowtarzalne potrawy regionalne; smażone w cukrze insekty, woniejące francuskie sery, albo angielskie ciastka z ...

dawno temu

Pizza serce na walentynki

... manualnych. 6. Możesz już włączyć piekarnik i ustawić go na 230 stopni. 7. Zrób teraz sos do pizzy. Wymieszaj przecier z czosnkiem, ziołami i solą. Posmaruj nim ciasto. 8. Ułóż posiekaną cebule ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

... do nich trzeba zarówno spaghetti bolognese, pierogi z mięsem, kotlety mielone, jak i pizzę, barszcz biały z klopsami czy gołąbki. Jednak szybko i smacznie zjesz, przyrządzając zapiekankę z mięsem ... potrzebowała następujących składników: 1 ...

dawno temu

Proste i zdrowe leczo

... , których potrzebujesz: 2 cebule,3 średnie papryki,2 pomidory, kilka pieczarek,2 niewielkie cukinie,5 łyżek oliwy,sól,sos pomidorowy,ewentualnie mały filet z indykaJak to wykonać? Krok 1: Jeśli nie rezygnujesz ... powinny puścić sok i stworzyć ...

dawno temu

Pasty do chleba i nie tylko

...   Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić kilka przekąsek. Pomysłów na obiad mamy też bez liku. Przerobiliśmy już nawet sosy i dressingi. Czas więc na kilka smarowideł. Na każdego przychodzi taki czas ... Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... : Miękki ser żółty Kawałki kurczaka Ananas w puszce Sos salsa Do płatów ciasta wkładamy ser żółty, kawałki kurczaka i drobno pokrojone ananasy. Możemy lekko zawinąć rogi, aby nadzienie nie wypadło ... wkładamy do tortilli i zapiekamy. Ten rodzaj ...

dawno temu

O mój rozmarynie...

... Używany głównie w potrawach kuchni bałkańskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej, ale także u nas - do mięs, wędlin i sosów. Nadaje im niepowtarzalny zapach i smak. Rozmaryn wykorzystywany ...

dawno temu

Sezon na grzyby trwa! Dowiedz się, w jaki sposób prawidłowo je suszyć

... Jestem przekonana, że jesteś miłośniczką grzybów i wcale mnie to nie dziwi. Grzyby mają niezwykły smak i fantastyczny aromat. Stanowią one idealny dodatek do sosów, mięs oraz zup. Za ich pomocą ...

dawno temu

Kruchy i soczysty indyk z piekarnika? To możliwe!

... , to na pewno wiesz, że nie trudno doprowadzić go do wysuszenia. Wtedy nie pomoże nawet najlepszy sos stanowiący dodatek do tego dania. Dowiedz się, w jaki sposób przyrządzić perfekcyjnego w smaku indyka! ...

dawno temu

Zabierz przyjaciół w kulinarną podróż

... specjalnie przygotowaną na takie właśnie spotkanie. Rozgrzejemy się węgierską Borleves (zupą z wina), zjemy armeńskiego Chaszac hawe czirow (kurczaka w sosie owocowym), a w ramach deseru delektować się będziemy libijskimi Ka'ak sukri (słodkimi ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak uratować przypalone danie? Kulinarne triki

... wypróbować zwłaszcza w przypadku sosów czy zup. Cukier i miód pomogą złagodzić nieprzyjemny smak, natomiast kwasowość cytryny działa podobnie jak odświeżenie smaku wina w daniach mięsnych lub warzywnych ... i smaczne. Przypalone mięso? Spróbuj ...

2 miesiące temu

Co jeść w pracy?

... wykorzystać i przygotować obiad w domu. Świetnym pomysłem jest: schab z warzywami (schab usmażony z przyprawami z warzywami ugotowanymi na parze), spaghetti z sosem pomidorowym (makaron razowy i pierś ... z kurczaka pokrojona i przysmażona, sos ...

dawno temu

Indyk w żurawinie

... w sosie będzie upieczony, wyjmij go z rękawa i pokrój w plastry. Na każdym kawałku połóż dżem z żurawiny. Krok 5 Indyk w żurawinie gotowy. Smacznego!   ...

dawno temu

Kluski śląskie

... głównych lub jako samodzielna potrawa. Kluski śląskie charakteryzują się posiadaniem dziurki, która nie tylko pełni walory estetyczne, lecz również jest miejscem, w jakim można umieścić sos. Oprócz ... tego kluski warto dodawać do różnego ...

dawno temu

Letnie desery

... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów skropiony, np. sosem brzoskwiniowym. ... i grejpfruta przybranej, np. czarnymi oliwkami. A po obiedzie – przychodzi ochota na pucharek lodów ...

dawno temu

Dania z serem

... , czerwoną fasolą oraz krążkami cebuli, a całość doprawić sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Innym pomysłem może być przygotowanie z niego pysznego sosu do makaronu – wystarczy połączyć go z rozgrzaną ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... składnik wielu popularnych dań. Poczynając od przedstawicieli dań typu fast food, jakimi są hamburgery i zapiekane bułki, przez naleśniki zapiekane w sosie beszamelowym, skończywszy na bardziej ... jako składnik zastępujący mięso bądź też ...

dawno temu

Dania z grzybami

... gulasz z grzybami, sos grzybowy z kopytkami, świąteczny bigos wykorzystujący suszone borowiki lub łazanki. Ważne jest jednak, aby przed przyrządzaniem jakichkolwiek dań mieć pewność, że zebrane ...

dawno temu

Rodzaje makaronu

... , wykorzystywane do dań zapiekanych. Kawałki cienkiego ciasta przekłada się mięsnym farszem i zapieka z wybranym rodzajem sosu np. śmietanowym czy pomidorowym. Lasagne to tradycyjna potrawa włoska.   ... świetnie sprawdzają się jako dodatek do ...

dawno temu

Fondue i jego rodzaje

... rozpuszcza się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z przynajmniej 3 różnymi sosami do mięsa.   ... się tłuszcz, a kawałki mięsa w tym tłuszczu smaży. Każdy uczestnik uczty ma własny talerzyk z ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... muszle nadziewany szpinakiem i fetą z dodatkiem sosu pomidorowego. Przepis na makaron nadziewanyDo przygotowania makaronu muszelki nadziewanego będziesz potrzebowała: 1 opakowania makaronu muszle,2 ... dodajemy rozdrobniony ser feta. Makaron ...

dawno temu

Zioła, magiczne mieszanki, sekretne mikstury

... Bazylia, czosnek, estragon, koper, oregano, mięta - te rośliny nikomu nie są obce, to tylko niektóre zioła, jakie znajdziemy w każdej kuchni. Niezastąpione do zup, sosów, dań mięsnych, surówek, ciast ... się bez nich obejść? Wyobrażacie sobie ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... (podobnie jak zawija się gołąbki). Kolejnym krokiem jest obtoczenie ich w bułce tartej i podsmażenie na oleju. Smacznego! ... z pieczarkami, szybko przypomnimy sobie o istnieniu zupy pieczarkowej, domowej pizzy z pieczarkami albo pysznych zrazów ...

+ Pokaż więcej