Potrawy z serem feta

... feta po przekrojeniu musi mieć niewielkie otworki. Najczęściej podawana jest jako dodatek do sałatek czy potraw ze szpinakiem, ale także w połączeniu z innymi serami. Ser ten stosuje się także do pizzy wegetariańskiej i zapiekanek. ... feta po ...

dawno temu

Ciasto brzoskwiniowe

... o tym wyśmienitym połączeniu sprawia, że cieknie nam ślinka. Skorzystaj z tego, że karnawał trwa na dobre i poznaj przepis na ciasto brzoskwiniowe. ... o tym wyśmienitym połączeniu sprawia, że cieknie nam ślinka. Skorzystaj z tego, że karnawał ...

dawno temu

Ciasto zebra

... dowiadywać się więcej o sztuce zdobienia ciast, wystarczy, że zapoznasz się z przepisem na ciasto zebra, które nie tylko świetnie smakuje, lecz również pięknie wygląda. ... dowiadywać się więcej o sztuce zdobienia ciast, wystarczy, że zapoznasz ...

dawno temu

Zupa makowa

... drugich niestety jakby zapomnieliśmy. Warto zatem sięgnąć po starodawne przepisy kulinarne i dowiedzieć się czegoś więcej na temat kutii lub też zupy makowej. Nie ulega wątpliwości, że takie działanie ... niecodziennymi zestawieniami osoby, ...

dawno temu

Gorąca czekolada postawi cię na nogi!

... włoskimi lub migdałami. Smacznego! Po takim zastrzyku energii warto wybrać się na spacer dotlenić organizm i spalić przy okazji zbędne kalorie. ...

dawno temu

Czy znieczulenie porodu jest refundowane przez NFZ?

... Czy usłyszałaś podczas porodu, że za znieczulenie pobierana jest dodatkowa opłata? Jeśli tak, osoba prowadząca poród postąpiła niezgodnie z obowiązującymi przepisami. ... Czy usłyszałaś podczas porodu, że za znieczulenie pobierana jest dodatkowa ...

dawno temu

Pora na ciasto marchewkowe

... podbiło serca Amerykanów, stając się jednym z popularniejszych deserów dostępnych w większości kafejek i restauracji w USA.   Wypróbujcie ponadczasowy przepis! ...

dawno temu

Sałatka z wędzonej ryby

... w tygodniu, pod różną postacią. Dziś pomysł na sałatkę z ryby wędzonej. Przepis na sałatkęSkładniki: 2 wędzone makrele,6 listków selera naciowego,czerwona cebula,15 dag papryki konserwowej,duże jabłko ... cebulą i natką. Przepis na sos: do ...

dawno temu

Do grzybobrania marsz!

... się także z parówkami! Zapiekanka z pieczarkami – podobnie jak w przyrządzaniu pizzy, możemy puścić wodze fantazji. Grzyby najlepiej smakują w połączeniu z warzywami i mięsem. Można też dodać ... się o dodanie włoszczyzny i makaronu, choć zupa ...

dawno temu

Smaki Jamajki

... owoców, jednak najbardziej lubianym jest tzw. Ackee. Ten tropikalny owoc ma miąższ podobny do awokado, jednak smakiem przypomina orzech włoski. Ackee należy zebrać dopiero, gdy dojrzeje, czyli stanie ... . Na uwagę zasługuje także homar. ...

dawno temu

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

... Tradycyjnie podczas Wigilii zupę tę spożywamy z uszkami. Tak jest niezmiennie od lat i większość z nas jest wierna takiemu sposobowi przyrządzenia barszczu. Dla chcących trochę poeksperymentować, można wypróbować kilku innych przepisów na ...

dawno temu

Jak wyregulować brwi?

... Depilacja brwi to nie taka prosta sparawa, jakby się mogło wydawać. Natomiast oszpecić się podczas wyrywania tych malutkich włosków można bardzo łatwo. Dlatego zanim się za to zabierzesz, sprawdź ...

dawno temu

Naleśniki z twarożkiem

... Tradycyjne placki z dżemem są nudne. Jest przecież tyle ciekawszych składników, które warto wykorzystać jako farsz do naleśników. Dziś kilka ciekawych przepisów z zastosowaniem twarożku. Co ciekawe, można używać go jako nadzienie zarówno w ...

dawno temu

Potrawy z soją

... Obniża cholesterol, zapobiega nowotworom i pomaga utrzymać zgrabną sylwetkę. Zalet soi jest wiele, dlatego warto poznać przepisy na dania z jej dodatkiem i przełamać nudę naszych tradycyjnych posiłków. Jakie potrawy z soi możemy przyrządzić? ... ...

dawno temu

Smaczna sałatka Beatki

... Niedziela, spokój, cisza, odprężenie, odpoczynek i... smaczna sałatka Beatki. Ten przepis pochodzi od koleżanki, która naprawdę zna się na tym, co gotuje i na pewno nie wzięłaby do ust czegoś ... łyżki majonezusólewentualnie ostra papryka lub ...

+ Pokaż więcej