Rodzaje i gatunki żółtego sera – który z nich wybrać?

... . Można go zapiekać, wędzić, podawać na desce serów, choć najpopularniejszą formą podania jest kanapka z żółtym serem serwowana na śniadanie lub pakowana jako przekąska do szkoły lub pracy. Z czego powstaje ser ... . To gouda dojrzewająca ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... ). Jest słodkie, chrupiące i nadaje się świetnie jako przekąska do porannej kawy. Bryndza – ser o dużej wartości odżywczej Podczas wizyty w Czechach należy koniecznie spróbować potraw wykorzystujących bryndzę ...

dawno temu

Nadciśnienie - choroba cywilizacyjna

... bez soli nie ma smaku. Nie jest to do końca prawdą. Jeśli przetrzyma się dwa tygodnie bez niej to później potrawy mocno słone wydadzą się niesmaczne. Należy zdawać sobie z tego sprawę ... z tego, że niektóre produkty gotowe zawierają dużo soli, ...

dawno temu

Walka z nadwagą i otyłością

... pięciu posiłków dziennie, zastępując je wysokokalorycznymi przekąskami, pijemy zdecydowanie za mało wody i prowadzimy siedzący tryb życia – mówi Beata Prusińska z sieci Centrów Dietetycznych ...

dawno temu

Muffinki z bananem i czekoladą

... i dobre samopoczucie. Przygotowanie muffinków Do przyrządzenia słodkiej przekąski będziesz potrzebować: 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1 szklanki maki uniwersalnej, 1 i 1/2 łyżeczki ...

dawno temu

Jak nie przytyć zimą?

... udasz się na rodzinne spotkanie, uracz się bogatym w błonnik owocem, warzywem lub pełnoziarnistą przekąską. W ten sposób nie siądziesz przy stole głodna jak wilk i nie przejesz się świątecznymi ...

dawno temu

Ciasto drożdżowe ze śliwkami w wersji light

... kalorycznych przekąsek, jednak po zastąpieniu kilku składników wykorzystywanych przez nasze babcie do przygotowaniatradycjnego placka drożdżowego, uzyskasz jego lżejszą wersję. Biały cukier zamień ...

dawno temu

Szybka i smaczna surówka z ogórka

... składników, uzyskasz wyjątkową, orzeźwiającą surówkę, która świetnie nada się do wszelkiego rodzaju mięs. Sama w sobie stanowi doskonałą, lekką przekąskę. Przygotowanie surówki z ogórka Aby sporządzić ...

dawno temu

Mięsne chipsy, czyli brytyjski sposób walki z otyłością

... , czy nie zadziała. W końcu ludzie traktują szynkę parmeńską jak przekąskę.” W celu stworzenia mięsnych chipsów najpierw surowe mięso jest suszone i proszkowane, po czym dodawana jest substancja wiążąca ...

dawno temu

Pięć sposobów na płaski brzuch dla leniwych

... za gromadzenie się tłuszczu w tkankach. Ogromną rolę w odchudzaniu odgrywa również białko – jajo na śniadanie, zdrowa kanapka z indykiem na lunch, przekąska złożona z jogurtu lub innych produktów mlecznych ...

dawno temu

Jak odtłuścić swoje posiłki?

... ! Stosuj odtłuszczone zamienniki niektórych przekąsek. Zamiast popularnych chipsów ziemniaczanych, wybierz te owocowe. Jeśli nie potrafisz odmówić sobie pieczonych potraw, postaraj się je przygotowywać ...

dawno temu

Dieta niełączenia

... przekąski między posiłkami);odstępy między poszczególnymi posiłkami mają wynosić 2-3 godziny;w codziennym menu musi znaleźć się 1 posiłek oparty na węglowodanach, 1 na białkach i 1 ...

dawno temu

Dieta na przytycie

... , czereśnie, winogrona czy suszone owoce. Pomiędzy posiłkami można sięgać po kaloryczne przekąski. Doskonałe będą orzechy, pestki dyni, słonecznika czy sezamu. ...

dawno temu

Niedobór witaminy A – jak tego uniknąć?

... , w których jest sporo witaminy A. Spożywaj je na śniadanie lub gdy masz ochotę na zdrową przekąskę. Niedobór witaminy A jest groźny dla zdrowia, podobnie jak niedobór innych witamin. Dlatego dostarczajmy organizmowi codzienną dawkę witamin.  ...

dawno temu

Oto 7 niezwykłych zawodów, które każda doświadczona mama może wpisać do swojego CV

... pokarmu – każdego dnia w każdym tygodniu. Nie zapominajmy także o przekąskach i drugich śniadaniach. Terapeuta 57909 Na początku negocjujesz z kilkulatkiem, a potem próbujesz dojść do porozumienia ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... myślenie o tej lekkiej przekąsce i wypróbować pomysły na sałatkę właśnie ze szpinakiem. Jeśli chodzi o składniki to proponowałabym wykorzystać pomidorki koktajlowe, zielony ogórek i ser feta. Całość ...

dawno temu

Dieta po 50. roku życia – tych błędów nie popełniaj

... po menopauzie. Zalecana dawka wynosi około 2 l dzienne. Woda jest niezwykle ważna do prawidłowej przemiany materii. Jeśli zatem zlekceważysz ten aspekt diety, najprawdopodobniej uzupełnisz braki sięgając po przekąski, czego skutki są łatwe do ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zadbać o mikrobiom w jelitach?

... w dobrej kondycji, ograniczmy je, a najlepiej w ogóle zrezygnujmy z używek i słodkich przekąsek, dosładzanych jogurtów i słodzonych napojów, w tym soków. Nauczmy się też radzić sobie ze stresem ...

dawno temu

Zadbaj o włosy po lecie!

... eksperymentów, zaoferuj im domowe SPA, dzięki któremu odzyskają piękny, zdrowy wygląd. Pielęgnacja zniszczonych włosów Uwielbiasz opalać się na plaży i kąpać w słonym morzu? Niestety podobne ...

dawno temu

Warzywa z ryżem

... . Na jej historię składają się dzieje wielu grup etnicznych, czasami bardzo różniących się kulinarnymi upodobaniami. Znaleźć tu można potrawy bardzo słodkie, słone, kwaśne, ale także niezwykle subtelne i łagodne ...

dawno temu

Sery żółte

... serów żółtych mających słodki, ostry, łagodny albo słony smak, urozmaicany ciekawymi dodatkami, jak na przykład zioła, przyprawy i podkreślany różnymi sposobami przetwarzania. Nadal jednak pozostaje ...

dawno temu

Przepis na rogaliki

... może być nadzienie znajdujące się w środku ciasta. Mamy do dyspozycji bardzo wiele farszów zarówno tych słonych, jak i słodkich. Z jednej strony możemy jeść rogala z serem, pieczarkami, mięsem, kapustą ...

dawno temu

Przepis na knedle ze śliwkami

... . Rozmaity może być także dodawany do środka farsz, bowiem knedle spożywa się z twarogiem, mięsem i owocami. Mogą być serwowane raz na słodko raz na słono, co przez długi czas nie pozwoli nam na znudzenie ...

dawno temu

Przyprawy z całego świata

... , a jej składniki z powodzeniem zadomowiły się w naszych kuchniach. Sos sojowy, będący główną przyprawą Dalekiego Wschodu, wzbogaca wiele dań. Jest bardzo słony, toteż często używamy go po prostu ...

+ Pokaż więcej