Paprykarz z kurczaka - na chłodne jesienne wieczory

... tak się stało musisz posiekać cebulę i czosnek i zeszklić je na oleju, który pozostał po smażeniu fileta. Krok 3 Rozgrzewające danie jest pełne warzyw. Pokrój cebulę w dużą kostkę, a ziemniaki w ćwiartki ...

dawno temu

Czym jest dieta tybetańska?

... wody (2,5 litra) i gotuj przez godzinę. Osobno ugotuj w litrze wody 1 kg umytych ziemniaków. Pod koniec gotowania połącz wywary w jeden rosół. ...

dawno temu

Jak ugotować grochówkę?

... Zupa powinna się powoli gotować około godzinę. Grochówka z grochu łuskanego będzie prawie gotowa, kiedy groch zmięknie. Gdy to zauważysz dodaj, pokrojone w kostkę ziemniaki i ząbki czosnku. Krok 6 Przypraw zupę majerankiem i zjedz ze smakiem.   ...

dawno temu

Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... . Gnocchi 57796 To włoskie danie przypominające w smaku polskie kopytka. Bazą tych klusek są najczęściej ziemniaki. Gnocchi można podawać z łyżką masła lub z klasycznymi sosami włoskimi, które zazwyczaj ...

dawno temu

Jak zachwycić gości w czasie sylwestrowej imprezy? Wykonaj doskonałe przystawki!

... , ½ cytryny, 500 ml śmietany, 30 g kawioru z łososia, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, krakersy, 300 g wędzonego łososia, pęczek zielonej cebulki, kapary, 6 chlebków pitta, świeże pomidory, 4 ziemniaki do pieczenia, 80 g jogurtu greckiego, 2 ...

dawno temu

Płaski brzuch

... , ziemniaków, a zamiast nich jeść kasze, brązowy ryż, ciemne pełnoziarniste pieczywo i razowy makaron. Zrezygnuj także z tłustego mięsa i smażenia. Aby uniknąć efektu balonika i wzdęć zrezygnuj z fast ...

dawno temu

Gąska na staropolskim stole

... kostkę i usmażyć z cebulą. Przyprawić z bazylią i połączyć z fasolą. Wszystko dodać do gęsi i jeszcze chwilę poddusić. Podawać z ziemniakami lub kaszami na sypko. Smacznego! ...

dawno temu

Uwaga na konserwanty! Czy wszystkie suszone owoce są siarkowane?

... przez spalanie siarki. Używany jako konserwant (E220) w sokach owocowych, przetworzonych ziemniakach, winach, suszonych owocach i bakaliach. Dopuszczalne w prawie jego spożycie wynosi 0,7 mg/kilogram ...

dawno temu

Powiedzmy nie pestycydom. Mają bardzo szkodliwy wpływ na zdrowie

... wielkości jabłka, pomidory bez żadnej plamki, ziemniaki i marchew, które wyglądają, jakby wyszły spod prysznica, wyrażamy zgodę na stosowanie środków chemicznych. Skoro nikt nie chce tych niepozornych ...

dawno temu

Pielęgnacja skóry łokci i kolan po zimie

... skóry na łokciach i kolanach warto zastosować sok z cytryny, który rozjaśni i zmiękczy wszelkie zgrubienia, lub sok z ziemniaka. Możesz też spróbować maseczki bananowej (łączymy ją z gęstą śmietanką ...

dawno temu

Nawilż skórę od wewnątrz!

... i wiatru. Doskonałym źródłem tego składnika są też marchew, słodkie ziemniaki i dynia, czyli jesienne warzywa sezonowe, w które z łatwością zaopatrzysz się w każdym warzywniaku. Oprócz witaminy A, bardzo ...

dawno temu

Dziś Hubertus... czego nie powinno zabraknąć na myśliwskim stole?

... z pieczonymi z ogniska ziemniakami, lub gotowaną w sosie śmietanowym, która wysubtelni jej smak. Świetnie smakuje ona zarówno na słodko, np. z bakaliami i rodzynkami, jak i przyrządzona ze śliwką ...

dawno temu

Coś po grecku – dietetyczne tzatziki

... , aby składniki się „przegryzły”.   Z czym go łączyć?   Sos tzatziki świetnie sprawdza się jako dodatek do szaszłyków, grillowanych mięs i warzyw, ale także do ziemniaków w mundurkach, czy śniadaniowych ...

dawno temu

Wzmacniacze smaku w żywności przetworzonej

... jest między innymi jako konserwant soków owocowych, owoców suszonych, bakalii, przetworzonych ziemniaków. Czy wiedzieliście o tym, że suszone morele z dwutlenkiem siarki mają piękną pomarańczową ...

dawno temu

Sześć urządzeń, które ułatwią ci zdrowe odżywianie

... posiekanych warzyw i owoców sezonowych. Marzysz o puree z ziemniaków lub o musie jabłkowym? Nic prostszego. To niewielkie urządzenie z powodzeniem zastąpi nóż do warzyw. Parownik do warzywUwielbiasz ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... wersja tej potrawy jest bardzo podobna w przyrządzeniu. Mięso możemy tutaj zastąpić np. kaszą gryczaną z twarogiem, ziemniakami, lub warzywami tak, jest to w przepisie na azjatyckie gołąbki ...

dawno temu

Psychologia owoców

... . Truskawkisą źródłem radości dla osób, które ponad wszystko cenią sobie komfort życia. Truskawkowi wielbiciele często wchodzą w związki małżeńskie dla pieniędzy i poczucia bezpieczeństwa. Ziemniaki ...

dawno temu

Celiakia a nietolerancja glutenu

... , kukurydza, proso, soja, gryka, ziemniaki, fasola, groch, amarantus, tapioka. Ponadto glutenu nie zawierają: chleb świętojański, mąka z orzechów, maniok. W wyniku modyfikacji żywności można usunąć gluten z produktów. W ten sposób powstała m.in. ...

dawno temu

Figura gruszki - jak się ubrać?

... są więc warzywa, fasola, soczewica, ziarna i nasiona. Należy się wystrzegać czerwonego mięsa, miodu i innych cukrów, białego pieczywa, makaronu ryżu ziemniaków i bananów.   ...

dawno temu

Jak dieta wpływa na powstanie kamieni nerkowych?

... kamieni: białko, którego pokaźne zasoby zawarte są w mięsie,szpinak,rabarbar,sól,soki cytrusowe,buraki i botwinka,agrest,orzeszki ziemne,jeżyny,słodkie ziemniaki,fasola konserwowa itp.Pomimo ...

dawno temu

Święto Dziękczynienia

... z żurawin i słodkimi ziemniakami. Są też ciasta – z dyni lub z jabłkami. Szacuje się, że tego dnia Amerykanie jedzą przeciętnie 46 milionów indyków. Święto Dziękczynienia jest okazją dla akcji charytatywnych ...

dawno temu

Dieta dla cukrzyków

... w skrobię – groszek, kukurydzę, marchew, białe ziemniaki. Mrożone warzywa są równie zdrowe, jak świeże, ale te z puszki już nie. Zawierają zwykle dużo sodu, konserwantów i substancji słodzących ...

dawno temu

Mononukleoza – choroba pocałunków

... z mniszka pospolitego,aby wzmocnić odporność organizmu - wyciąg z eleuterokoku kolczystego (2 razy dziennie), jeżówka (1 g zawiesiny 2 razy dziennie), wysokobiałkowa dieta złożona z chudego mięsa, drobiu, ryb ...

dawno temu

Odchudzanie bez wyrzeczeń

... . Zdrowsze tłuszcze obecne są w mięsie ryb, awokado, orzechach, oliwkach. Dodawaj więc do sałatek orzechy, awokado albo oliwę z oliwek. Jedząc poza domem, najlepiej sięgaj po sałatki, duże porcje warzyw ...

+ Pokaż więcej