Kosmetyki dla tych, co kochają zwierzęta

... konserwantów. Firmy, które je produkują powstają jak grzyby po deszczu, a konkurencja wymusza korzystne dla klienta ceny. Niektóre z nich idą krok dalej i szczycą się tym, że nie tylko dobrze traktują ...

dawno temu

Powiedzmy nie pestycydom. Mają bardzo szkodliwy wpływ na zdrowie

... i zdrowia człowieka. Pestycydy to substancje stosowane m.in. dla ochrony roślin przed owadami, gryzoniami grzybami, chwastami, chorobami, a także do regulacji wzrostu roślin. Niszczą ...

dawno temu

Jak uporać się z bólem szyi w kreatywny sposób?

... pojawienia się bólu szyi warto postawić na produkty niskocukrowe, takie jak jagody, warzywa liściaste i grzyby. Ze stanem zapalnym poradzą sobie także kwasy tłuszczowe omega-3. Aby zmniejszyć dolegliwości bólowe, uracz się oleistą rybą, ...

dawno temu

Kurczak po włosku, czyli gorące słońce w mroźny dzień

... ją w paseczki. Krok 3 Pora na smażonego kurczaka. Rozgrzej oliwę na patelni i wrzuć mięso. Po jakimś czasie dodaj cebulę, paprykę i pieczarki. Smaż pyszne danie tak długo, aż odparuje woda z grzybów ...

dawno temu

Gorzej czytamy mapy, ale trudniej nam zabłądzić

... jednej z meksykańskich wiosek. Grupę mężczyzn i kobiet obserwowano podczas... wyprawy na grzyby! Badane osoby wyposażono w systemy nawigacji satelitarnej oraz monitory pracy serca. Okazało ...

dawno temu

O!skary – damskie podkolanówki

... Riverside i szarość Sharkskin. Doskonale dopasują się do naszych modowych stylizacji na chłodniejsze dni. Podkolanówki O!skary® hamują rozwój grzybów i bakterii, zapobiegając przykremu zapachowi podczas ...

dawno temu

Nienawidzę Bożego Narodzenia!

... chciałabym, jak każdego roku, uniknąć tych wszystkich szopek związanych ze świętami, ale wiem, że rodzina by mi nie wybaczyła, gdybym nie usiadła z nimi przy jednym stole nad martwym karpiem ...

dawno temu

Prawie udusiłam się ością. List do dietetyka

... . Im droższy, tym lepszy. Dlaczego? Tani produkt zawiera kwasy omega 3 pozyskiwane z ryb słodkowodnych, bardzo często z karpi hodowlanych. Najbardziej wartościowe źródło tych kwasów pochodzi z ryb głębinowych ...

dawno temu

Właściwości ryżu

... pod ciśnieniem, która wtłacza w niego wartości odżywcze znajdujące się w łupince. Ryż czerwony - uzyskiwany jest w wyniku fermentacji grzybów strzępkowych na wypolerowanym ryżu. Przypisuje mu się liczne właściwości zdrowotne, m.in. zapobieganie ...

dawno temu

Niezdrowe trendy - czego unikać?

... wilgotności i rozwoju grzybów, które wnikają do organizmu przez powstałe zadrapania. Ponadto, stringi przyczyniają się do powstania hemoroidów. ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... przemianę materii. - pistacje – taki „chrupki” akcent wzbogaca przyjemność jedzenia -grzyby– muszą być wcześniej podsmażone na patelni i drobno posiekane - żurawina – tą dodajemy wyjątkowo w ostatnim ...

dawno temu

Przepis na zupę wprost ze słonecznej Italii!

... . Jak dodateknajczęściej podawana jest w formie sałatki, natomiast jako aperitif to np. nadziewana pomidorkami koktajlowymi i parmezanem, smażona w oliwie z oliwek. Parmezan z kolei to twardy, suchy ser zrobiony ...

dawno temu

Jak dbać o kwiaty doniczkowe?

... sposób na ochronę przed grzybami i bakteriami. Wystarczy czasem wylać do doniczki niedopitą wystudzoną kawę, by poprawić jej odporność i co za tym idzie – wygląd zewnętrzny. Co zrobić, jeśli nasze ...

dawno temu

Kilka domowych sposobów na ból zęba

... , grzyby, toksyny i ma działanie przeciwbólowe. Przy bólu zęba sprawdza się również czosnek, który ma silne antybakteryjne działanie. Czosnek można przekroić i przyłożyć do bolącego miejsca lub po prostu ...

dawno temu

Szafran – najdroższa przyprawa świata

... i pistacjami. Wprawieni kucharze doprawiają nią mięsa: gęsinę i kurczaka, a także grzyby i owoce morza. W domowych warunkach eksperymenty z szafranem warto zacząć od warzyw korzeniowych – smak marchewki ...

dawno temu

Polubić ortografię

... w tworzeniewłasnychplanszy do zabawy, na których będą znajdować się, narysowane przez dziecko, rysunki. Pod tymi rysunkami ważne jest, by znajdował się podpis – np. mróz, grzyb itp. Bawiąc się dziecko ...

dawno temu

Pora na rozgrzewkę - zupy idealne na jesień i zimę

... zwykle z jajkiem, białą kiełbasą i chlebem. Może być także opcjonalnie z dodatkiem suszonych grzybów. Listę zamyka rosół – jedyny typ zupy, który nie jest zagęszczany, ale świetnie nadaje się na jesień ...

dawno temu

Zdrowe i ładne paznokcie stóp

... , dotyka aż 40-50% osób w tej grupie wiekowej. Co więcej, grzybica powoduje odspajanie się paznokcia od podstawy płytki paznokciowej; w powstałą szczelinę może dostać się grzyb i zmienić kolor płytki ...

dawno temu

Dieta protal, czyli jak schudnąć jedząc białka

... , w które je się tylko proteiny. Dozwolone są: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zielona fasola, kapusta, grzyby, seler, fenkuł, wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwina ...

dawno temu

Drożdżyca pochwy - jak ją rozpoznać i jak z nią walczyć?

... , nazywana także grzybicą lub kandydozą wywoływana jest przez grzyby z gatunku Candida. Atakują one na skutek: - braku lub zbyt wzmożonej higieny, która wyjaławia okolice intymne i zwiększa ryzyko ...

dawno temu

8 naturalnych sposobów na nieprzyjemny oddech

... soli i płucz usta przed położeniem się spać. Olejek z drzewa herbacianego 53158 Skutecznie zwalcza on bakterie i grzyby w jamie ustnej. Naturalny płyn do płukania ust stworzysz poprzez dodanie ...

dawno temu

Krostki po depilacji - jak się ich pozbyć?

... nogi. Pozwól im odpocząć przynajmniej kilka dni. Krok dziesiąty Skończ z wyciskaniem. Robiąc to, roznosisz tylko bakterie i krostki po depilacji wyskakują jak grzyby po deszczu. Lepiej posmaruj je olejkiem z drzewa herbacianego albo inną podobną ...

dawno temu

Główka pełna witamin

... także do serów. Ma lekko orzechowy smak. Dobrze komponuje się łagodnymi sosami i grzybami.   Lodowa – jest słodka, o bardzo kruchych liściach. Stwarza największe pole do popisu w kuchni, bo możemy ją ...

dawno temu

Pomysły na wielkanocne przekąski z jajkiem w roli głównej

... , czy ser żółty, a nawet grzyby - najlepiej pieczarki. Całość oczywiście przyprawiamy dla smaku solą i pieprzem i dekorujemy ziołami np. natką, koperkiem, czy szczypiorkiem (można je też dodać do farszu ...

+ Pokaż więcej