Algi w kosmetyce

... Te morskie organizmy zawierają mnóstwo witamin i minerałów, które wnikają pod powierzchniowe warstwy naskórka, odżywiając je i stymulując odnowę komórkową. Odmiany najczęściej wykorzystywane w kosmetyce to algi zielone i brunatne. ... ...

dawno temu

8 produktów na mocne kości

... Dieta bogata w wapń i witaminę D to twoja broń w walce o mocne kości. Przedstawiamy osiem potraw, o których powinnaś pamiętać w swojej diecie, jeśli tylko chcesz uniknąć osteoporozy i jak najdłużej być właścicielką mocnych i zdrowych kości! ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Dieta w ciąży i w czasie karmienia piersią – czy warto stosować tłuszcze roślinne w postaci oleju rzepakowego?

... jeszcze w ciąży odpowiednia ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) oraz witamin jest niezbędna do prawidłowego rozwoju dziecka oraz zdrowego samopoczucia mamy. ... – najważniejszego narządu ośrodkowego układu nerwowego, dlatego olej ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... Gotowane warzywa nie muszą stracić wszystkich wartości odżywczych. Trzeba tylko znać kilka kilka prostych sztuczek, które pozwolą zachować witaminy i wydobyć pysznych smak. Jak gotować warzywa? W książce kucharskiej babci znalazłam kilka ...

dawno temu

Kotlety z pieczarek i warzyw

... Kotlety z pieczarek i warzyw to świetny pomysł na obiad dla wszystkich, którzy nie przepadają za mięsem. Są zdrowe i pyszne. Zadowolą nawet największego niejadka. W zimie powinnyśmy sięgać po ten przepis jak najczęściej, ponieważ to właśnie ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... Warzywa i owoce powinny towarzyszyć praktycznie każdemu z naszych posiłków. To cenne źródło witamin i minerałów, dzięki którym nasz organizm funkcjonuje prawidłowo. W czym tkwi ich siła? Odpowiedź jest prosta: w kolorach. ... Późna jesień i ...

dawno temu

Najlepsze śniadanie na kaca

... Jakie jest idealne śniadanie na kaca? To mit, że potrzebujemy wtedy ciężkiego i tłustego posiłku. Tak naprawdę organizm domaga się porcji witamin, minerałów i antyoksydantów, które straciliśmy podczas imprezy. Oto przepis na śniadanie, które ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Problemy z koncentracją i pamięcią – jak z nimi wygrać?

... Przyczyny problemów z koncentracją i pamięcią mogą być różne: stres, przepracowanie, nieodpowiednia ilość snu, nieregularny tryb życia, a także niedobory witamin i składników mineralnych. Zmiana nawyków i diety to pierwszy krok do tego, by ...

dawno temu

NOWOŚĆ! Mydła Tutti Frutti

... Bajeczne zapachy, owocowe olejki i kompleks witamin to… najnowsza propozycja Tutti Frutti dla czystych rąk! Mydła w płynie pomogą nam oczyścić i jednocześnie wypielęgnować naszą skórę. Dzięki ... Mydło w płynie wiśnia&porzeczka z witaminą A ...

dawno temu

Pyszne i zdrowe truskawki

... , ale i wyjątkowo zdrowe. Owoce te są szczególnie bogate w witaminę C, znajdziemy w nich także bogactwo makro- i mikroelementów. ... te są szczególnie bogate w witaminę C, której zawartość w 100 g wynosi 63 mg. Należy jednak pamiętać, że podana ...

dawno temu

Silna grupa B

... Nie ma jednej witaminy B – to grupa aż 9 związków chemicznych oznaczonych rozmaitymi cyframi i znanych również pod innymi nazwami, aby jeszcze bardziej skomplikować sytuację. W dodatku część ... . W wielu produktach spożywczych, a także w ...

dawno temu

Gotowanie na parze

... Prawidłowe odżywianie opiera się na siedmiu podstawowych składnikach, są nimi:białka,węglowodany,tłuszcze,witaminy,składniki mineralne,błonnik,woda. Codziennie należy dostarczyć odpowiednią porcję każdego z nich.Bardzo ważną rolę w żywieniu ...

dawno temu

Właściwości fasoli

... . Fasola dotarła do Europy dzięki Kolumbowi. Obecnie uprawiana jest na całym świecie. Doceniono ją jako źródło białka, witamin i składników mineralnych. Zetknąć się można z ponad 20 gatunkami fasoli. ... . Fasola dotarła do Europy dzięki ...

dawno temu

Cukier to Twój przyjaciel. Nie eliminuj go całkowicie z diety

... Produkty, które naturalnie zawierają cukry, a więc owoce, warzywa i produkty zbożowe, powinny być obecne w diecie, ponieważ dostarczają wiele cennych składników mineralnych, witamin i błonnika pokarmowego. ... . Należy je jednak spożywać ...

dawno temu

Szybka i smaczna surówka z ogórka

... Kto z nas nie lubi ogórka? Jest nie tylko bardzo smaczny, lecz także niskokaloryczny – w 96% składa się z wody. Warzywo to jest źródłem witaminy K oraz w mniejszym zakresie witamin A, C i B6 ...

dawno temu

Wiosenne włoskie makarony

... niedoboru witamin w organizmie po zimie. I choć w poniższych przepisach zbyt dużo witamin nie znajdziecie, to na pewno przepisy owe pomogą Wam na nowo przyzwyczaić się do warzyw. A więc nie przedłużając zbytnio: Smacznego! ... niedoboru witamin ...

dawno temu

Czy soki to kaloryczna bomba?

... Choć posiadają wiele zalet dobroczynnych dla naszego zdrowia, z których najważniejszą jest moc witamin, to warto wiedzieć, że pite w nadmiarze sprawiają, że możemy przytyć. ... Choć posiadają wiele zalet dobroczynnych dla naszego zdrowia, z ...

dawno temu

Dieta owsiana

... wielu witamin i składników mineralnych. Obniżają poziom cholesterolu, opóźniają poziom starzenia się organizmu, poprawiają stan skóry, włosów i paznokci. Podstawą diety owsiankowej jest owsianka, którą należy spożywać kilka razy dziennie, a w ...

dawno temu

Jedz ryby dla urody i zdrowia!

... pełnowartościowego białka, które jest podstawowym budulcem naszego organizmu. Ryby zawierają też wapń, jod, fosfor, magnez, żelazo, potas oraz witaminy rozpuszczalne wtłuszczach (A, D i E). Dodatkowo ...

dawno temu

Egzotyczne owoce

... W sezonie zimowym, kiedy to naszych krajowych owoców w sklepach jest jak na lekarstwo chętnie sięgamy po te sprowadzane z innych krajów: banany, kiwi czy grejpfruty. I to się chwali! Owoce, które przyjechały do nas z zamorskich krajów to istne ...

dawno temu

Dlaczego warto sięgać po suszone owoce?

... Suszone owoce są prawdziwą bombą witaminową. Zawierają witaminę A i B oraz żelazo, wapń i wspomagający trawienie błonnik. Ze względu na znaczne stężenie wymienionych związków, suszone owoce są znakomitym źródłem energii. ... Suszone owoce są ...

dawno temu

6 powodów, dla których warto jeść ser

... Ser to bogactwo fosforu, przyswajalnego białka oraz witamin A i D. Jednak ze względu na swoją kaloryczność najlepiej spożywać go rano. Dzięki temu zapewnimy sobie energię na cały dzień. 30 g żółtego sera zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na ...

dawno temu

Urodowe właściwości cytryny

... drogocenny sok. Pamiętaj, że cytryna jest bogatym źródłem witaminy C, witaminy B, fosforu i węglowodanów. Zawarte w niej kwasy wspaniale wpływają na skórę, podkreślając naturalne piękno kobiety. Sprawdź, z którymi problemami uporasz się dzięki ...

dawno temu

Olej do sałatek

...   Olej dodawany do sałatek zmiękcza warzywa, przez co ułatwia trawienie. Nadaje także temu lekkiemu daniu subtelny smak. Szczególnie zdrowa jest oliwa z oliwek, która zawiera sporą dawkę witamin i minerałów, a także jest dobrze przyswajalna ...

+ Pokaż więcej