Walcz z cholesterolem...pysznymi przegryzkami!

... podgryzania słodkości), likwidują zaparcia i podnoszą odporność organizmu. Są bogate z żelazo, cynk i potas. Pestki słonecznika i sezamu – zawierają magnez, więc powinny znaleźć się w diecie osób ...

dawno temu

Tego nie wiesz o czosnku!

... źródłem witamin i składników mineralnych. Zawiera witaminę A, B1, B2, C, PP oraz minerały takie jak: chrom, nikiel, kobalt, magnez, potas, wapń, żelazo. Cenimy go również za mocny smak, który wyraźnie ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... , soję, fasolę. To doskonałe źródło białka, błonnika, witamin z grupy B, magnezu, fosforu i potasu. Utrzymują one na właściwym poziomie cholesterol i minimalizują ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej ...

dawno temu

Jak szybko pozbyć się kaca?

... witamin, minerałów i soli. Tymczasem korniszony zawierają wiele składników odżywczych, takich jak witamina A, żelazo, potas, witamina K, wapń i mangan. Dlatego też, zjedzenie kilku ogórków może przynieść ...

dawno temu

Ciasto drożdżowe ze śliwkami w wersji light

... na trzcinowy, a mleko krowie – na sojowe, np. ViveSoy o smaku waniliowym. Jest to produkt stworzony ze składników pochodzenia roślinnego, który dostarcza organizmowi wapnia, potasu, fosforu ...

dawno temu

Więcej soków i surówek

... Zawartość witamin, składników mineralnych i błonnika w poszczególnych warzywach i owocach: warzywa liściaste - zawierają makro- i mikropierwiastki, szczególnie żelazo, miedź, mangan, potas ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... o zupę z buraczków. Trzy kolory: zielony Zielony to przede wszystkim szpinak i brokuł. Ten pierwszy bogaty w żelazo, magnez, wapń i potas warto jeść zwłaszcza w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... , witaminy A i D, witaminy z grupy B, witaminy PP oraz magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń. Ryby, dzięki zawartości selenu, mają także działanie przeciwmiażdżycowe i przeciwnowotworowe. Z kolei jod wspomaga ...

dawno temu

Uwodzicielskie czereśnie

... i fruktoza), ale nie mają dużo sacharozy i dzięki temu słodkie czereśnie mogą jeść nawet cukrzycy. Owoce czereśni to również żródło witaminy A, PP, z grupy B. Potas, wapń, żelazo i jod – te minerały ...

dawno temu

Jedz winogrona bo warto

... . Do tego oczyszczają organizm z toksyn, obniżają poziom cholesterolu, niszczą komórki rakowe. Winogrona zawierają potas korzystnie wpływający na prace serca, układ krwionośny. Działają też moczopędnie ...

dawno temu

Odparzenia u niemowląt – jak zaradzić?

... zastosuj słaby roztwór nadmanganianiu potasu. Krok 4: Delikatne osuszanie Podczas wycierania dziecka nie trzyj skóry zbyt mocno. Pamiętaj, że jest bardzo wrażliwa i podatna na zaczerwienienia ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... się najwięcej składników odżywczych takich jak np. : wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, mangan, czy jod. Na rynku możemy znaleźć dwie odmiany szparagów: zielone i białe. Przy zakupie warto wcześniej ...

dawno temu

Jajka źródłem piękna

... , pełnowartościowe białko. Jajka są także źródłem witamin A, D i B oraz żelaza, wapnia, magnezu, fosforu i potasu. Ile jajek powinno się spożywać? Według dietetyków maksymalnie 4 tygodniowo ...

dawno temu

NOWOŚĆ! HELLO NATURE Coconut Oil – seria do pielęgnacji ciała

... , witamina C, tłuszcze, białka, kwas foliowy, żelazo, wapń, potas i magnez. To właśnie im zawdzięcza swoją odmładzającą moc. Odbudowuje barierę lipidową naskórka, niezwykle skutecznie nawilża ...

dawno temu

Najlepsze śniadanie na kaca

... w szklance wody albo dodać do koktajlu. Jeśli po ciężkiej nocy nie masz ochoty na żadne jedzenie, zmiksuj szybkie smoothie. Koniecznie dodaj do niego banana, który jest źródłem potasu i łatwo przyswajalnego ...

dawno temu

Gdy w nosie sucho...

... zastosowanie odpowiednich preparatów stworzonych na bazie żeli fizjologicznych zawierających roztwór chlorku sodu (czyli soli kuchennej), glicerolu, który nawilża oraz kwasu hialuronowego, który bierze ...

dawno temu

Kupuj zdrowo i mądrze

... organizmowi – tłumaczy Boris Karapetyan, KROSAGRO. 26393 Na czarnej liści powinny znaleźć się: E-211- benzoesan sodu dodawany do napojów gazowanych, E-124 – stosowany do barwienia cukierków owocowych, E ...

dawno temu

Wademekum łasucha

... , potasu, żelaza, magnezu i wapnia. Na podwieczorek wszystkie łasuchy objadają się słodyczami. W tej słodkiej diecie też możesz sobie pozwolić na słodycze, ale niech to będą żelki z soków owocowych ... ananasa, bo wspomaga proces oczyszczania ...

dawno temu

Kilka domowych sposobów na ból zęba

... twarzy okład z lodu owiniętego w ręcznik. Soda oczyszczona to także sposób na bolący ząb. Trzeba rozpuścić 1 łyżkę stołową w połowie kubka ciepłej wody i płukać jamę ustną. Dobrym patentem ...

dawno temu

Smart food – inteligentne jedzenie

... , czy z małymi frytkami, które mają ok. 250 kcal, a po ich zjedzeniu nasz apetyt tylko wzrasta. Wszystko przez takie substancje jak glutaminian sodu, aspartam lub zwykłą sól, która może uzależniać ...

dawno temu

Jak długo przechowywać żywność?

... dłuższemu przechowywaniu. Dlatego warto raz na jakiś czas wyjąć wszystko z lodówki i umyć ją wodą z sodą i dodatkiem soku cytrynowego. Mieszanka jest idealna do usunięcia drobnych zanieczyszczeń ...

dawno temu

5 najgorszych przegryzek! Uważaj, nie utyj!

... nie tylko zawiera dużo tłuszczu, kalorii i sodu, ale ziemniaki również są uważane za warzywa o wysokim indeksie glikemicznym, co może skutkować skokami ciśnienia. Co więcej, kiedy są smażone, w wysokiej ...

dawno temu

Woda. Dlaczego?

... ilością wodorowęglanów jest zalecana dla osób cierpiących na nadkwasotę. Osoby z nadciśnieniem tętniczym, chorobami serca czy cukrzycą powinny unikać wody z dużą ilością sodu. – podsumowuje Magdalena ...

dawno temu

Bóle głowy, zajady, wzdęcia. Dlaczego je miewasz? My wiemy!

... spożywaniem czekolady, owoców cytrusowych, czerwonego wina, serów – zwłaszcza żółtych, napojów z kofeiną (kawa, tradycyjna czarna herbata) czy przetworzonej żywności zawierającej glutaminian sodu ...

+ Pokaż więcej