Dlaczego kasza jest tak zdrowa?

... w żołądku). Można je przyrządzać na słodko i na słono, używać jako zamiennika ziemniaków czy makaronów, dodawać do zup czy mięsa, a także ciasta, twarożku czy budyniu - są smaczne w każdym wariancie ...

dawno temu

Poznaj niezdrowe jedzenie w zdrowej odsłonie!

... smak burgera czosnkiem, cebulą i świeżymi ziołami. Gorzka czekolada 53814 Zamiast słodkiej czekolady mlecznej, wybierz jej ciemną odmianę. Dostarcza ona zdrowych przeciwutleniaczy oraz wapnia ...

dawno temu

Trend Radar: Kokardkowo

... emblemat można nosić na co dzień, tak jak to robi Paris Hilton, zakładając na włosy opaskę ze słodką kokardką. Jeśli stawiasz na ponadczasową klasykę zainwestuj w szpilki z kokardkami, jak Justyna ...

dawno temu

Mam słabość

... albo na patyku w czekoladzie, lubię też maślane i kokosowe ciasteczka oraz prawie wszystkie batony z karmelem. Właściwie po każdym posiłku muszę zjeść coś słodkiego. Nie jestem chora, nie mam cukrzycy, anemii ... , nie wkładam do koszyka 12 ...

dawno temu

Cztery zestawy, które postawią Cię na nogi

... z rzepy wzmacnia odporność na infekcje, a także pomaga szybciej pokonać przeziębienie. OSPAŁOŚĆ, BRAK ENERGII Czekolada: Nie polecamy słodkich batoników czekoladowych, jedynie tzw. czekoladę gorzką ... zapewniony równomierny, rozłożony w czasie, ...

dawno temu

Wielkanocna łopatka wieprzowa pieczona w musztardzie i śliwkach

... tradycji. Proponujemy dziś obiad wielkanocny w stylu tradycyjnym przaśno-słodkim, ze swojską pikantnością pochodzącą z chrzanu i musztardy, niedocenianych obecnie papryczek chilli ... czosnku, pieprz, sól i kilka łyżek oliwy. Dla osób lubujących ...

dawno temu

Zapachy, które pomogą utrzymać dobry nastrój jesienią

... Zwany "owocem bogów", poza zniewalającym, słodkim zapachem, posiada świetne właściwości w kwestii pielęgnacyjnej włosów, zwłaszcza farbowanych. Wyciąg z jego owoców potrafi zapobiec blaknięciu włosów ... pielęgnuje i dostarcza wspaniałych wrażeń ...

dawno temu

Dlaczego kasza jaglana jest zdrowa?

... kaszy jaglanej na nasz organizm powinniśmy ją na stałe umieścić w swoim menu. Jest doskonałym dodatkiem do duszonych mięs, sosów czy zup. Smaczna jest także jako element słodkiego, owocowego deseru ...

dawno temu

Cukier to Twój przyjaciel. Nie eliminuj go całkowicie z diety

... zapotrzebowania energetycznego. – Często mówi się o uzależnieniu od cukru. To nie jest uzależnienie. Tak jesteśmy genetycznie uwarunkowani. Słodki smak dla organizmu oznacza energię, energia oznacza życie ...

dawno temu

Fondue i jego rodzaje

... się czekoladę, a następnie zanurza w niej owoce. Szczególnie pięknie wyglądają truskawki. Można też zanurzać w czekoladowym fondue kawałki słodkiej bułki. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść śniadania?

... . Unikaj jedzenia ciężkostrawnych potraw. Jajka na bekonie, mimo że smaczne, nie są dobrym rozwiązaniem na codzienny posiłek. Zrezygnuj również z częstego jedzenia parówek oraz słodkich bułek ...

dawno temu

Córeczka Magdaleny Różczki nie je mięsa. A Wy?

... ma też Kuchnia Pięciu Przemian, zgodna z tradycyjną medycyną chińską. I nie chodzi tu wbrew pozorom tylko o pięć smaków: słodki, gorzki, kwaśny, słony i ostry; według niej np. nabiał ma właściwości ...

dawno temu

Poczuj się jak Kleopatra – mleczna kąpiel

... zapach. Potem zanurz się w wannie i delektuj słodkim smakiem mleka. Wreszcie możesz poczuć się jak królowa! Źródło: jejDziecko.pl ...

dawno temu

Sałatka ze zdrową niespodzianką

... i przyrządzajmy sałatki na słodko! Orzechy i zboża Nie żałuj swojej sałatce orzechów i nasion zbóż. Stanowią one idealny dodatek smakowy, jak również zdrowotny, bowiem zawierają cenny błonnik i białko ...

dawno temu

Arbuz na odchudzanie

... ten, choć słodki, jest bardzo mało kaloryczny, bo w 100 g mieści się zaledwie ok. 15 kcal. Można więc śmiało przygotowywać na jego bazie ulubione soki, dodawać do deserów czy przyrządzić nietuczące ...

dawno temu

Sałatka wiosenna

... w puszce.Całość skrapiamy sosem przygotowanym z połączenia oliwy z oliwek z łyżeczką miodu. Dzięki temu sałatka będzie miała lekko słodki smak.W zależności od potrzeby możemy doprawić mieszankę solą i pieprzem Jak Wam się podoba Taka propozycja ...

dawno temu

Zdrowe drugie śniadanie

... sytości.   Ten zdrowy posiłek dostarcza nam witamin, których nasz organizm potrzebuje, a do tego jest niskokaloryczny i w odróżnieniu od słodkich przekąsek, jakie podjadamy między posiłkami, nie „sprezentuje” nam dodatkowych centymetrów w ...

dawno temu

Rodzaje mąki

... kukurydziana Otrzymywana z nasion kukurydzy. Cechuje ją żółte zabarwienie. Świetnie nadaje się do słodkich wypieków. Mąka razowa To typ mąki pszennej wymieszanej z otrębami, które nadają jej nieco ...

dawno temu

Przepis na zupę pomidorową

... , by nie stała się zbyt słodka). Do całości dodajemy łyżkę mąki wymieszaną wcześniej z ¼ zimnej wody. Do zupy dodajemy odrobinę masła rozgrzanego i rozpuszczonego w rondelku – zupa wtedy nabierze ...

dawno temu

Domowy sposób na wybielanie zębów

... na ciepłe, zimne czy słodkie pokarmy. Wybielanie zębów sodą – roztworem soli oczyszczonej możemy płukać jamę ustną. Podobnie działa woda utleniona. Składniki te jednak ma także standardowa pasta do zębów. Którą z proponowanych metod ...

dawno temu

Jak zrobić sushi?

... do rolowania, wasabi, warzywa (np. ogórki, marchewka), sos sojowy lub ocet ryżowy, cukier, sól. Ugotuj ryż, aż będzie miękki. Pokrój drobno warzywa na desce (w słodkiej wersji sushi możesz je zastąpić ...

dawno temu

Co jeść kiedy trenujesz?

... lub po treningu. 4. Słodkie ziemniaki: jedz je najlepiej pieczone. Dostarczają dużo węglowodanów, sa też łatwo przyswajane i szybko trawione. Ziemniaki są niskokaloryczne, ale nie należy ich łączyć z żadnymi ...

dawno temu

Gładkie usta

... nie tylko zachęcająco słodkie, ale także miękkie i gładkie. Nie zapominaj o codziennej ochronie ust, pomadkę ochronną powinnaś mieć w każdej torebce.   ...

dawno temu

Beta karoten

... , morelach, mango, brzoskwiniach, groszku, szpinaku, sałacie, kalafiorze, brokułach, cykorii, rzepie, szparagach, kalarepie, słodkich ziemniakach. Im ciemniejszy i intensywniejszy kolor warzywa, tym większa zawartość beta-karotenu. Co ciekawe, ...

+ Pokaż więcej