... do owoców i warzyw – mówi Vinson. Polifenole występują w sposób naturalny w roślinach i są najbogatszym antyoksydantem, który ma właściwości przeciwzapalne, a sami naukowcy wierzą, że mogą one zmniejszać ryzyko chorób serca, raka czy innych ...
... Fiołek trójbarwny to oficjalna nazwa polnego kwiatka - bratka. Szeroko stosowany w ziołolecznictwie słynie z łagodzenia objawów trądziku młodzieńczego. Dawniej służył do oczyszczania krwi i zapobiegania żylakom. Jakie jeszcze właściwości ...
... przez nas przyswojone, jeśli przed ich zjedzeniem napijemy się miętowej herbaty. Do innych pozytywnie wpływających na urodę ziół zaliczyć można przede wszystkim nagietek, chmiel, dąb, len, anyż, bratek ... albo skrzyp. Nie trać zatem czasu i na ...
... jednak bez kolorów. Surowy szpinak powinny jeść osoby borykające się z anemią. Gotowane na oleju liście szpinaku są polecane na problemy skórne – liszaj, opryszczkę, trudne do zagojenia rany i łuszczycę. Szpinak mrożony nie ma tych właściwości. ...
... , który dołącza do linii poison, to snail mucin cream. Tym razem marka clarena wykorzystała dobroczynne właściwości śluzu ślimaka, który od wieków cieszy się uznaniem wśród kosmetologów, a nawet lekarzy. ...
... Zimową porą trudno o świeże i pachnące warzywa. Dlatego zamiast przekopywać sterty warzyw w markecie w poszukiwaniu najładniejszych okazów, posiej rzeżuchę! Będziesz mogła dodać ją do sałatek, położyć na kanapki i wrzucić do sosu. Jakie ...
... Niezwykłe właściwości kawy 56580 Kawa od dziesiątek lat jest wykorzystywana jako napój energetyczny. Zawarta w jej składzie kofeina skutecznie pobudza funkcjonowanie mózgu i usprawnia koncentrację ...
... Dobroczynne właściwości herbaty są znane od wieków. Przywracają młodość, odchudzają, dodają energii lub usypiają. Istnieje też herbata lecznicza i do tej kategorii można z pewnością zaliczyć herbatę ... świetnie wspomoże twoją dietę na ...
... Poczciwa marchewka… Warzywo to jest zdecydowanie mniej cenione niż powinno. Właściwości odżywcze marchewki są zaskakujące i to w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu tego słowa. Co musisz wiedzieć ...
... Mamy różne rodzaje herbaty, każdy z nich ma inny smak i właściwości. Każdy wymaga także innego sposobu przygotowania. Parzenie herbaty to nie tylko zalanie jej wodą, jak sądzą niektórzy. Trzeba wiedzieć jaką temperaturę powinna mieć woda i jak ...
... Dietetycy ostrzegają: nadmiar soli w diecie prowadzi do rozwoju nadciśnienia tętniczego. Jak się okazuje, nic bardziej mylnego. Co więcej, właściwości soli mogą mieć korzystny wpływ na radzenie sobie ze stresem. Jak to jest z tą solą? Czy sól ...
... Algi morskie to prawdziwy kosmetyczny hit. Dzięki wyjątkowym właściwościom używa się ich do produkcji wielu upiększających preparatów. Algi występują w oceanach, morzach, jeziorach i rzekach. Gromadzą tam w sobie wiele cennych pierwiastków, ...
... Mięta może pretendować do miana trzynastej potrawy wigilijnej. A to za sprawą jej zdrowotnych właściwości, które znane są od wieków. Miętę stosowano i nadal się stosuje na bóle głowy, bóle brzucha ...
... Cudowne właściwości miodu znane są od wieków. Kleopatra, królowa Egiptu, dla podtrzymania młodości i piękna skóry zażywała kąpieli w mleku i miodzie. Podobnie czyniła Poppea Sabina, cesarzowa rzymska. Jak współcześnie wygląda miodowa odnowa ...
... Sok z marchewki ma wiele cennych właściwości. To świetny sposób na sezonową depresję i zmęczenie. Jeśli miałaś trudny dzień w pracy, jeśli przygniatają cię domowe obowiązki, jeśli twoje włosy straciły blask, a cera stała się szara, to powinnaś ...
... potrafimy zadbać o swoje ciało i zawsze wyglądamy wyjątkowo pięknie. W ostatnim czasie firmy kosmetyczne coraz częściej promują wykorzystywany przez nie składnik – kwas mlekowy. Jeżeli chcesz nadal wyglądać świetnie, zobacz czym właściwie jest, ...
... się też w diecie na cholesterol. Pomagają one obniżyć poziom złego cholesterolu. Na rynku dostępne są migdały słodkie i migdały gorzkie. Żeby migdały nie straciły swoich właściwości, nie można ich poddawać ...
... Mięta – zastosowanie i właściwości tej rośliny są znane od wieków. Starożytni Egipcjanie używali jej do balsamowania zwłok, ale na to nie zwracajmy uwagi. Mięta doskonale wpływa na nasz organizm ...
... . Słowem: nie warto żałować sobie ich jedzenia! Do tego wykazują właściwości bakteriobójcze. Truskawki, choć bardzo słodkie, polecane są osobom będącym na diecie ze względu na swoją niską kaloryczność ...