Dynia jest kulinarnym symbolem jesieni, a do tego źródłem zdrowia! Jak najsmaczniej ją przyrządzić?
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temuDynię uwielbiamy nie tylko ze względu na Halloween, które coraz częściej świętowane jest w naszym kraju. Doskonale wiemy, że jest ona warzywem bogatym w witaminy i minerały, a w szczególności w cynk. Pomaga w odchudzaniu i terapii nadciśnienia, a do tego wzmacnia odporność, której jesienią nigdy za mało. Zastanawiasz się, jak smacznie włączyć ją do diety? Zobacz najciekawsze wariacje na temat dyni.
Ten artykuł ma 6 stron:
Sałatka z dynią i szpinakiem
Połącz te dwa zdrowe warzywa w pyszną, jesienną sałatkę. Dzięki serowi gorgonzola i dressingowi z musztardy, miodu i melasy z granatów nabiera ona wyrazistego smaku. Kto nie skusi się na takie połączenie? Zobacz, jak przygotować sałatkę z pieczoną dynią i szpinakiem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze