Prosty przepis na efektowny deser z TAPIOKI i MUSU Z MANGO

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej.

Tapioka to coraz popularniejszy składnik deserów, zwłaszcza dla fanów diety wegańskiej. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna, nie zawiera glutenu i cholesterolu. Jak przygotować z niej słodki przysmak? Oto jedna z propozycji z dodatkiem musu z mango.

Deser z tapioki z musem z mango

Składniki:

2 puszki mleczka kokosowego (2×400 ml)
¾ szklanki drobnych perełek tapioki
1/3 szklanki cukru
2 laski wanilii  
2 dojrzałe owoce mango
Płatki migdałowe

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Rośnie popularność DOUL w Polsce! Dzięki nim poród będzie łatwiejszy Jaki BIUSTONOSZ na siłownię? Kobiety często popełniają błąd Polki wstydzą się swoich SEKSUALNYCH potrzeb! Leki z natury. Poprawiają trawienie, łagodzą ból, działają PRZECIWNOWOTWOROWO PREZYDENT składa życzenia fejsbukowiczom! Rewolucyjna metoda odchudzania. Potrzebujesz jedynie… ścierek kuchennych Savoir-vivre przy wielkanocnym stole. Dlaczego MAŁŻEŃSTWA NIE POWINNY siedzieć razem? Obsługiwały Lecha Wałęsę, Natalię Oreiro i Dalajlamę. Agentki strefy VIP zdradzają kulisy zawodu Umalował ją JEJ CHŁOPAK! Jak wyszło? Zamieszczasz ZDJĘCIA W SIECI? Możesz łatwo złamać prawo Natalia Siwiec pozuje w TUTORIALU MAKIJAŻOWYM Jak powstają skórzane meble? Jednym z etapów jest moczenie w krowim moczu