Zrób sobie krem, Olej z miodli indyjskiej

Kosmetyk

Powiązane produkty

Zrób sobie krem, Olej z miodli indyjskiej: wypróbuj również

Ocet jabłkowy - właściwości, jak go zrobić samemu?

... , jeśli zaś naczynie pozostawimy otwarte, powstanie z niego ocet. Do zrobienia octu jabłkowego potrzebne będą jabłka bez oprysków (najlepiej pochodzące od znajomego sadownika lub kupione na targu ...

2 tygodnie temu

Zupa indyjska - jak zrobić takie cudo?

... Zupa indyjska powinna się dziś pojawić wszędzie tam gdzie pada i wieje. Jest bardzo aromatyczna i świetnie rozgrzewa. Pachnący cynamon, ostre chili – to te składniki sprawią, że inne przepisy na zupę przestaną się liczyć. Spróbuj, może okaże ...

dawno temu

Olej arachidowy

... Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i smacznych orzeszków ziemnych. Stosuje się go przede wszystkim w kosmetyce, choć i w kuchni znajdzie swoich entuzjastów. ... Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i ...

dawno temu

Olej makadamia

... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. Jego cenne właściwości od lat wykorzystywane są w kosmetykach do pielęgnacji ciała i włosów. ... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. ...

dawno temu

Kuchnia indyjska

... , bowiem wybierając się do odpowiedniego sklepu, bez problemu znajdziemy nawet najbardziej wymyślne przyprawy, owoce, warzywa lub ryby. Wyczarowanie oryginalnej i nieznanej potrawy może nie tylko zrobić ogromne ... nie tylko zainspiruje nas do ...

dawno temu

Olej sezamowy

... Olej sezamowy jest produktem wytwarzanym poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamu. Ma barwę jasno- lub ciemnożółtą i lekko orzechowy aromat. ... Olej sezamowy jest produktem wytwarzanym poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamu. Ma barwę jasno- ...

dawno temu

Olej z baobabu. Godny następca oleju arganowego

... Olej z nasion baobabu jest cennym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu linolowego i kwasu alfa-linolenowego, zawiera witaminy A, E, F i sterole. ... jak szpinak, natomiast pędy są spożywane jak szparagi. Drzewo ma ...

dawno temu

Krem pod oczy. Dlaczego warto go używać?

... Krem pod oczy jest kosmetykiem, który ratuje delikatną skórę przed przesuszeniem, zmarszczkami i powstawaniem cieni. Powinno się go stosować już od 25. roku życia. Jak działa i dlaczego nie może zostać zastąpiony przez zwykły krem? Odpowiadamy. ...

dawno temu

Cenny OLEJ. Pomoże pozbyć się centymetrów z brzucha

... Olej kokosowy ma także zastosowanie w kosmetyce. ... . Ważne, by wybierać taki olej, na opakowaniu którego widnieje napis „virgin”. Pamiętajmy też, by nie przesadzać z codzienną dawką. Najlepiej odmierzać sobie około 30 ml. Źródło: TVP Źródło ...

dawno temu

Oleje w kosmetyce

... działania poszczególnych składników. Dużą grupę stanowią oleje stosowane w kosmetyce. Nie trać okazji i zobacz, co kryje się pod tą nazwą i w jaki sposób, korzystając z danych substancji, możesz wyglądać jeszcze atrakcyjniej. ... sięgniemy po ...

dawno temu

Olej kokosowy do włosów

... Regularne stosowanie oleju kokosowego na włosy ma nie tylko zbawienny wpływ na ich wygląd, ale także działa leczniczo na skórę głowy. ... zniszczonych farbowaniem i prostowaniem. Olej kokosowy występuje często jako składnik odżywek do włosów. ...

dawno temu

Jak zrobić zupę-krem?

... się do miksowania. Sprawdź na co powinnaś się zdecydować, chcąc przygotować takie danie i co zrobić z jarzynami zanim przerobisz je na smakowity krem. ... Zupa krem ładnie wygląda, a dzięki jednolitej konsystencji, można nią karmić nawet małe ...

dawno temu

Olej z pestek winogron

... naszego życia jest olej z pestek winogron. Co kryje się w pestkach tych niezwykłych owoców? Jak można wykorzystać właściwości powstającego na ich bazie oleju? Nie trać okazji i już teraz przeczytaj poniższy artykuł, a wszystko stanie się jasne. ...

dawno temu

Magiczny olej arganowy

... Olej arganowy w ostatnim czasie stał się niezwykle popularny, zawdzięczamy to jego wyjątkowym właściwościom pielęgnacyjnym oraz odmładzającym. Z racji swego bogactwa w naturalną witaminę E, fenole ... Olej arganowy w ostatnim czasie stał się ...

dawno temu

Lubisz olej kokosowy - oto 4 fakty, o których powinnaś wiedzieć

... Olej kokosowy już jakiś czas temu wdarł się przebojem na nasz rodzimy rynek spożywczy. Jego fani prześcigają się w wyszukiwaniu zalet tego produktu. Jedni przekonują, że pomaga w odchudzaniu, inni podkreślają jego właściwości prozdrowotne. A ...

dawno temu

Oleje kosmetyczne

... Pewnie zastanawiacie się, jak to możliwe, że substancje takie jak oleje mogą nadawać się do mycia skóry. Część z was spotkała się już na pewno z gotowymi olejkami pod prysznic lub do mycia twarzy. ... rezultaty. Przygotowanie mieszanki olejów do ...

dawno temu

Jak zrobić krem waniliowy?

... Krem waniliowy z owocami to naprawdę pyszny deser. Warto czasem zrobić sobie i bliskim przyjemność, przyrządzając taką małą niespodziankę. Jest na pewno zdrowsza od zwykłych cukierków czy czekolady ... również użyć 2 opakowań cukru waniliowego)5 ...

dawno temu

Olej rycynowy na włosy

... skutecznością i wydatkami, jakie w związku z nimi musimy ponieść. Jedną z popularniejszych substancji, po jakie sięgamy, chcąc wzmocnić swoje włosy, jest olej rycynowy. Zobacz, czym on właściwie jest i w jaki sposób możesz wykorzystać jego ...

dawno temu

Kurczak po indyjsku

... towarzyszy temu regionowi. Wystarczy, że poświęcisz chwilę i zapoznasz się z poniższym artykułem. Informacje w ten sposób zdobyte pozwolą ci nie tylko poznać odrobinę kuchnię indyjską, lecz także staną się niezbędne w przygotowywaniu potrawy ...

dawno temu

Powiązane Tematy