... . W tym przypadku znacznie mniejszą rolę odgrywa tradycja, dlatego też mamy wiele możliwości i szerokie pole do popisu kulinarnych umiejętności. I chociaż jedzenie nie jest w tym niezwykłym dniu ... , których jedzenie zapobiegnie posiadaniu kaca ...
... czynników decydujących o naszej porażce w odchudzaniu jest brak pomysłu na to, jak skutecznie oszukać nasze oko i przy okazji umysł. Jak to zrobić? Porcja jedzenia Przy każdym posiłku używaj małego talerza ... , ale za to pełnego po brzegi. Tym ...
... Wciąż słyszymy o tym, że ryby są zdrowe i że jemy ich za mało. Z drugiej strony specjaliści ostrzegają, że niektóre gatunki mogą zawierać metale ciężkie, dlatego ich spożywanie jest niewskazane ... jest zamrożenie. Ile razy w tygodniu najlepiej ...
... 1958069 Idealny na pizzę, na kanapkę i do sałatki. Roztopiony na toście, czy pokrojony w kostkę. Uwielbiany przez wielu ser trafił pod lupę dietetyków. "Chcesz schudnąć? Przestań go jeść ...
... 1988215 Winogrona są w sklepach dostępne przez cały rok, jeśli jednak chcemy te najzdrowsze Polskie, to warto kupować je właśnie teraz, kiedy zaczął się na nie sezon. Owoce te są nieocenione ...
... uznawana jest za pierwiastek piękności. Jej niedobory mogą doprowadzić do takich dolegliwości jak: atopowe zapalenie skóry, trądzik, powolne gojenie się ran czy łuszczyca. ...
... Coraz większa liczba osób ma problem z nadwagą. Tyjemy, chociaż jesteśmy przekonane, że jemy zdrowo, bo przecież domowe obiady mamusi nie mogą być złe. Tymczasem rzeczywistość pokazuje niestety ... , że posiłki, do których jesteśmy ...
... Sposób na cellulit to nie tylko specjalny krem, masaż czy zabiegi. Walcząc z problem warto, a może nawet trzeba, zastosować dietę antycellulitową. Dzięki niej znacznie szybciej znów zobaczymy piękne, gładkie nogi, elastyczną skórę na brzuchu i ...
... , soczewica, soja oraz rośliny okopowe: ziemniaki, buraki cukrowe. Do tycia szczególnie przyczyniają się węglowodany w formie oczyszczonej. Uzyskuje się je z roślin jadalnych bogatych w węglowodany ... , kasze oraz warzywa – groch, fasola, bób, ...
... Przyszłe mamy, które pragną dowiedzieć się, co jeść, a czego unikać, aby nie zaszkodzić maluchowi, powinny zapoznać się z „Poradnikiem żywienia kobiet w ciąży”, stworzonym przez Instytut Matki ...