Przepisy z twarogiem

... dla dzieci, ugotuj makaron i dodaj do niego twaróg wymieszany z cukrem, owocami i odrobiną śmietany. Innym wyjściem jest zrobienie uwielbianych przez maluchów leniwych pierogów – w niektórych obszarach ...

dawno temu

Zdrowa kolacja

... z niego tłuste dania – tłuste mięso, frytki, chipsy, fast foody, ociekające tłuszczem skwarki, tak chętnie pałaszowane z pierogami. Istne zabójstwo dla żołądka na noc. Wszystkie potrawy odgrzewane ...

dawno temu

Spokojnie, to tylko święta!

... Święta zawsze wzbudzają w nas mieszane uczucia. Z jednej strony uwielbiamy nadzwyczajną atmosferę, kolorowe lampki, zapach choinki, smak wigilijnych potraw... no i oczywiście prezenty. A z drugiej ... się bowiem, że ci, którzy posługiwali się ...

dawno temu

Dobrodziejstwa roślin strączkowych

... niedoczynność tarczycy. Na pewno może mieć jednak taki wpływ na wegan. Soja może mieć szerokie zastosowanie w kuchni. Sporządzane są z niej pasztety, pasty, farsze do pierogów, gołąbków, zupy ...

dawno temu

Mięso z kością dwa bratanki?

... i pełnoziarnistym pieczywem syci jak schabowy. Pyszny smalec ze skwarkami można przyrządzić z palmy, cebuli, jabłka i wędzonego tofu. W pracy lepiej zjeść trzy jabłka niż pierogi z mięsem. Weszły w modę kijki ...

dawno temu

"Miłość", Toni Morrison

... Miłość to najbardziej ograne słowo na świecie. Wyznajemy miłość lodom czekoladowym, wzorem naszych amerykańskich przyjaciół rzucamy “kocham cię” w słuchawkę po skończonej rozmowie o rodzaju pierogów ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... z dzieciństwa. Wybieramy potrawy ciepłe, słodkie, na bazie mleka, ale z dodatkiem produktów mącznych takich, jak kasza, ryż, makaron czy kluski. Świetne są też pierogi i naleśniki, które przygotować ...

dawno temu

Łosoś z serem

... roladek, jak i pasty rybnej na kanapki. Kawałki łososia mogą być również dodawane do zupy rybnej, jak i występować w formie farszu do naleśników bądź pierogów. Co więcej, wybrany kawałek możemy uwędzić ...

dawno temu

Zupa szpinakowa

... wiele potraw ze szpinakiem, do których użyć możemy jego zamrożonej odmiany. Zaliczyć trzeba tu przede wszystkim zapiekanki makaronowe, naleśniki, pierogi, krokiety, ale także ciasta na słono. Szpinak ...

dawno temu

Owoce leśne

... nam różnego rodzaju sposoby ich utrwalania. Istnieje wiele przepisów chociażby na przetwory z jeżyn. Jagody natomiast kojarzymy najczęściej z potrawami typu: pierogi, naleśniki lub pyszne bułeczki ...

dawno temu

Potrawy z kapusty

... , łazanek, pierogów bądź świątecznych uszek do barszczu. Warto już teraz zacząć zastanawiać się nad sposobami przetrwania zimy i samodzielnie spróbować ukisić kapustę. Domowa kapusta kiszona ...

dawno temu

Dania z serem

... na jej bazie dietetyczne kotleciki z ziemniaków z dodatkiem poszatkowanej papryki, czosnku i oregano, a także stosować jako nadzienie do pierogów łącząc z cebulą, czosnkiem i tymiankiem.Sery półtwarde ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... grzybowej, sosu grzybowego, pierogów z grzybami bądź zapiekanki makaronowej z grzybami. Świetnie smakują one również po zamarynowaniu. Oprócz tego pojawiają się późne owoce, wśród których znajdują ...

dawno temu

Makaron z serem pleśniowym

... farszu do pierogów, naleśników czy też zapiekanych faszerowanych ziemniaków. Na początek dobrze jest dowiedzieć się,jak zrobić makaron z serem. Spaghetti z serem pleśniowymto ciekawy i szybki pomysł ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

... tartych to głównie placki ziemniaczane bądź babka ziemniaczana. Oprócz tego ziemniaki nierzadko pełnią rolę różnego rodzaju dodatków. Mowa tu przede wszystkim o farszu do pierogów ruskich albo cieście ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... grzybowych, uszek, krokietów i pierogów z grzybami. Najlepszym sposobem na możliwość cieszenia się smakiem grzybów zimą są grzyby marynowane. Gotowe weki są łatwe w przechowywaniu, a ich smak ...

dawno temu

Historia ziemniaka

... ugotowanych to świąteczny sernik, kluski śląskie lub leniwe pierogi. Ziemniaki są wspaniałym dodatkiem uzupełniającym danie główne jako ugotowane i posypane koperkiem lub pod postacią pure ziemniaczanego ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... naleśników czy pierogów, jeśli przyrządzi się na jego bazie słodką polewę ze śmietany. Dla osób będących na diecie warto polecić natomiast niskokaloryczną przekąskę, która pozwoli zahamować uczucie ...

dawno temu

Zalety kapusty

... jest też przyrządzenie z niej pożywnej surówki, dodanie jej poszatkowanych liści do zupy grochowej, wykonanie z niej farszu do pierogów czy wykorzystanie do przyrządzania pasztecików z grzybami, bądź mięsnych ...

dawno temu

Jak nie przytyć podczas świąt?

... , ale tam gdzie się da, obcinaj na tłuszczu. Dobra wiadomość jest taka, że potrawy typu barszcz, pierogi, grzyby czy karp nie są wcale tak kaloryczne, o ile nie polejemy talerza kostką tłuszczu, a karpia ...

dawno temu

Kosmetyki naturalne. Produkty znajdziesz w kuchennej szafce!

... zmielonego maku połącz z łyżką płynnego miodu. Masuj dłonie przez kilka minut, a następnie zmyj ciepłą wodą. Mak jest bogatym źródłem NNKT, głównie omega-3, więc po takiej kuracji zostanie usunięty martwy ...

dawno temu

Najciekawsze jesienne potrawy!

... przełożyć do foremki keksowej (foremka 10 x 30) i zostawić na około 40-50 minut. Po tym czasie chleb posmarować roztrzepanym żółtkiem (lub mlekiem) i posypać makiem. Piec w nagrzanym piekarniku ... wody, łyżeczka maku (do posypania). ...

dawno temu

Jak pielęgnować gwiazdę betlejemską?

... Wilczomlecz nadobny (Euphoria pulcherrima) nazywany również gwiazdą betlejemską albo poinsecją to ozdobny kwiat uprawiany w szklarniach na Boże Narodzenie. Przepięknie wygląda na wigilijnym stole ...

dawno temu

Nieposkromiona Kate Moss w Bożonarodzeniowym nastroju

... się w naprawdę boskiej burgundowej sukni. Szkoda, że sama jestem dość niskiego wzrostu, bo gdybym miałam 180 cm na pewno bym w niej wystąpiła w czasie Wigilijnej kolacji. Jeśli jesteś obeznana z najnowszymi ...

+ Pokaż więcej