Przepis na calzone

... najbardziej. Może to być np. w stylu hawajskim, czyli na bazie ananasów, pikantny z papryczkami chili czy farsz mięsny składający się z boczku, szynki i kiełbasy. Wybór zależy tylko od Ciebie! ...

dawno temu

Pomysł na gulasz

... pikantne, warto dodać kilka papryczek chili. Gulasz wyśmienicie smakuje także z odrobiną czerwonego wina. To aromatyczne mięso w sosie podajemy np. z ziemniakami lub makaronem. Doskonale komponuje ...

dawno temu

Sos pomidorowy do makaronu

... doprawiamy cukrem, solą i sos gotowy! Można też pokusić się o dodanie pokrojonej papryki – to wersja dla koneserów bardziej pikantnych smaków. Sos pomidorowy z koncentratu Wystarczy wymieszać bulion ...

dawno temu

Cera naczynkowa - jak jej pomóc?

... pikantnych potraw oraz gorących napojów czy zup. Używki też nie są wskazane. Alkohol, mocna herbata i kawa na pewno nie pomogą naczynkom. Staraj się dostarczać organizmowi jak najwięcej witaminy C ...

dawno temu

Dominatrix według Macieja Zienia

... też są mocne, agresywne dodatki – często stanowiące najważniejszy element stylizacji.” Kolekcja jesienno - zimowa Zienia przekonuje mnie przede wszystkim klasyczną paletą barw – czerni, bieli i pikantnym ...

dawno temu

Dania z brokułami

... -cebulową mieszankę łączy się z brokułami, posypuje startym serem żółtym, przyprósza koperkiem, a całość zalewa sosem pomidorowym. Wierzch jeszcze przed wstawieniem do piekarnika warto przykryć ...

dawno temu

Sałatka z tuńczykiem i makaronem

... sałatki warto udekorować ketchupem oraz natką pietruszki. Sałatka z makaronem doskonale będzie komponować się także przygotowana w wersji nieco bardziej pikantnej. W tym celu możemy do jej wykonania użyć ...

dawno temu

Czego unikać rozszerzając dietę dziecka?

... do pikantnych smaków może rozbudzić w nim apetyt na fast foody. Barwione i gazowane napojedla dzieci Dzieci nie powinny pić coli, oranżady, toniku ani innych słodzonych, barwionych i gazowanych napoi. Psują one ...

dawno temu

Mince pies – brytyjskie babeczki świąteczne

... najprawdopodobniej przywędrował do Anglii w XIII wieku z Bliskiego Wschodu wraz z rycerzami wracającymi z wypraw krzyżowych. Ciasto było wówczas pikantne, a nadzienie, o czym informuje jego nazwa ...

dawno temu

Coraz bliżej święta! Najwyższy czas wypróbować sprawdzone przepisy na aromatyczne pierniczki!

... ”. Przepis na imbirowe pierniczki 57605 Te pierniczki są inne niż pozostałe – lekko pikantne i niezwykle aromatyczne. Po ozdobieniu będą stanowiły świetny prezent świąteczny dla łakomczuchów. Zobacz, jak przygotować imbirowe pierniczki. Które ...

dawno temu

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

... do najwyższej temperatury. Obierz cytryny, grubo posiekaj i wrzuć do miski. Następnie posiekaj czerwoną cebulę, pietruszkę i miętę – najlepiej ręcznie, aby nie powstała papka. Mieszankę cebulowo-ziołową dodaj ...

dawno temu

Co jeść, aby przytyć?

... pełnoziarnistego z plasterkiem pieczonej chudej szynki i liściem sałaty, kawa; 2 kromki chleba posmarowane masłem z jajkiem na twardo, sałatą i ogórkiem, pół grejpfruta, kakao. Przykładowe II ... pekińskiej, papryki i ogórka. Przykładowy ...

dawno temu

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

... . Wieprzowinę można też zastąpić kawałkamikurczaka, lub polędwicy pokrojonej w kostkę, na dnie naczynia dodać plasterek jajka, a wierzch przyzdobić gęstą "pierzynką" natki, lub ugotowanych brokuł ...

dawno temu

ŹRÓDŁO BIAŁKA W DIECIE

... zawartość tłuszczu, w tym cholesterolu. Wołowina - stanowi nie tylko źródło białka, ale również witaminy B12 i żelaza, które poprawiają kondycję i wygląd ciała. Najchudszą częścią wołowiny jest polędwica ...

dawno temu

3 wiosenne przepisy z rzodkiewką w roli głównej

... : 2 łyżki octu ryżowego, 2 łyżki sosu rybnego, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 i 1/2 łyżki zmielonego, świeżego imbiru, 1 łyżka cukru, 340 g rozdrobnionego rostbefu, 340 g mixu sałat, 1 ... filiżanka makaronu chow mein, 6 rzodkiewek pokrojonych w ...

dawno temu

Niezdrowe drugie śniadanie dla dzieci

... się słone lub pikantne przekąski, słodzone napoje, słodycze i suche kanapki. Tylko co dziesiąte dziecko otrzymywało do szkoły warzywo lub owoc. A wiadomo, że dzieci najchętniej wybiorą to, co im smakuje ...

dawno temu

Quesadilla - przepis

... na patelni, by ser mógł się rozpuścić, a farsz nabrał aromatu. To meksykańskie danie podajemy z lekko pikantnym sosem salsa lub kwaśną śmietaną. Smacznego! ...

dawno temu

Ciesz się latem skórą bez pajączków

... ścierają warstwy martwego naskórka i taki zabieg może zbytnio nadszarpnąć strukturę delikatnej skóry naczynkowej. Osoby o cerze naczynkowej powinny także unikać spożywanie pikantnych potraw, które podnoszą ciśnienie krwi i mogą prowadzić do ...

dawno temu

Jak szybko schudnąć?

... szybko schudnąć dosyp do zupy nieco chili, dopraw jajecznicę, przygotuj pikantny sos, który poszczypie podniebienie. Podobno kofeina również sprawia, że szybciej pozbywamy się kalorii. Może więc warto ...

dawno temu

Czerwony nos - by nie wyglądać jak Rudolf

... Jeśli lekarz stwierdzi, że czerwony nos powstaje na z powodu problemów trawiennych, należy rozpocząć stosowanie zdrowej diety. Powinna być pozbawiona pikantnych przypraw i alkoholu. Czerwony nos – masaż ...

dawno temu

Zgaga

... o tym, aby posiłki były regularne. Jemy często, ale małe porcje. Powinno się unikać tłustych i pikantnych potraw. Osoby, u których zgaga jest bardzo uciążliwa powinny spać na kilku poduszkach. Najlepiej jest nie jeść na kilka godzin przed ...

dawno temu

Matka Polka, nie kukułka

... , nie pracowała. Mąż afiszował się w sądzie posadą, możliwościami, pieniędzmi. Dzieci, odpowiednio sterowane, też wywęszyły, gdzie stoją konfitury. Werdykt był czystą formalnością. Anna nie spotykała ...

dawno temu

Figa - najsłodszy i najzdrowszy kwiat świata

... . Są doskonałym dodatkiem do sałatek, sosów, ciast.  Smakują w towarzystwie mięsa, warzyw, owoców. Figi przetwarza się na konfitury, dżemy. Nalewka z liści figi zalecana jest dla osób mających astmę, gdyż ...

dawno temu

Desery świata – zobacz skąd pochodzą te najbardziej znane

... się owoce. Tort Sachera – stworzony w Wiedniu przez Franza Sachera jest przysmakiem, któremu trudno się oprzeć. Czekoladowe ciasto przekładane owocowa konfiturą podaje się zazwyczaj z bitą śmietaną ...

+ Pokaż więcej