Zbij cholesterol

... , smalcu lub słoninie. Ograniczeniu powinno podlegać spożycie frytek, chipsów, słodyczy, jajek, mleka i jego przetworów, czyli śmietany, serów żółtych i topionych. Tłuszcze zwierzęce powinny zostać ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie w pracy

... z dużą ilością warzyw, kawałkami mięsa i oliwą z oliwek lub pełnoziarnisty ryż czy makaron również z warzywami, wędliną, mięsem lub serem. Pożywne śniadanie w pracy to np. pełnoziarniste płatki ...

dawno temu

Co jeść, by uniknąć próchnicy?

... owocach, roślinach strączkowych, zielonych warzywach. Doskonałym źródłem fosforu jest żółty ser, a witaminy D tłuste ryby. Ważnym składnikiem budującym zęby, a także zwiększającym odporność ...

dawno temu

To nie tłuszcz jest przyczyną otyłości. Winny jest cukier.

... są sobie równe. Tłuszcze nasycone znajdujące się np. w czerwonym mięsie czy żółtym serze należy eliminować z diety. Nienasycone są niezbędne dla naszego organizmu, chociażby dlatego, by zachować ładną ...

dawno temu

Co zatrzyma twoją opaleniznę na dłużej?

... , serze. Witamina E zdziała cuda w zestawieniu z witaminą A. Wspomaga produkcję melaniny w czasie opalania. Najwięcej znajdujemy jej w orzechach, olejach roślinnych, zielonych warzywach i kiełkach ...

dawno temu

Co niszczy szkliwo zębów?

... sera, mleka, jogurtu. Nie jeść nadmiaru słodyczy, wprowadzić do diety więcej warzyw i owoców. Używać past ze związkami fluorów, które wzmacniają szkliwo. Jeżeli szkliwo uległo zniszczeniu, należy je ...

dawno temu

Polskie dzieci jedzą za dużo, zbyt słodko i za tłusto

... , jak również białka i tłuszcze, które zapewniają sytość do kolejnego posiłku. Śniadanie powinno być urozmaicone i pełnowartościowe, bogate w różnorodne produkty. Dobrze jak są to: jaja, sery, dobrej ...

dawno temu

To jedzenie chroni przed chorobami, wzmacnia organizm i odmładza

... smaku jabłka, sera, wędliny, a nawet uważają, że ta naturalna żywność im nie smakuje. 27589 Idea slow food dąży do uwrażliwienia ludzi na pierwotne smaki, zakłada jedzenie w spokoju, powoli ...

dawno temu

Nowe spojrzenie na domowy hummus

... śródziemnomorska. Pokrojone oliwki i rozdrobniony ser feta podkreślą słonawy smak pasty, a pieczona czerwona papryka i ząbki czosnku wzbogacą aromat dania. Nie zapomnij również o orzechach, grochu i nasionach ...

dawno temu

Śledzik na śmierdząco, czyli surströmming

... , poza Szwecją jej nie spotkacie. Nie przyzwyczajone osoby nie zniosą bowiem smrodu, który wyłania się z puszki surströmmingpo jej otwarciu.Nawet najbardziej aromatyczne sery z Francji czy Holandii ...

dawno temu

Wiosenne placuszki – garść pomysłów

... .   Placki serowe z ogórkiem 1 ogórek zielony 20 dag sera żółtego 20 dag mąki natka pietruszki Olej Szczypta proszku do pieczenia 4 jajka sól, pieprz Masę przygotowujemy tak, jak w poprzednim przepisie. Jako przystawka sprawdzi się tutaj sos ...

dawno temu

Przeciwdziałaj przeziębieniu!

... z partnerem zafundujcie sobie na kolację kanapki z serem, szynką i warzywami, a pod składniki włóżcie plasterki czosnku bądź cebuli. Przy dużej liczbie smaków będą one niemal niewyczuwalne. Cebulę ...

dawno temu

Co jeść, aby przytyć?

... (mięso, nabiał i jego przetwory), zdrowe tłuszcze (sery śmietankowe, pełne mleko, żółtka jajek, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron). Pij melisę, gdyż spowalnia przemianę materii.Na pobudzenie ...

dawno temu

Kawa z solą w Tajwanie

... sera, oczywiście) i kawy owocowej z dodatkiem owocowego pure. Co Wy na to? Przecież wcale nie musimy jechać do Tajwanu, by sprawdzić, jak smakuje słona kawa. Eksperyment możemy przeprowadzić we własnej kuchni! Źródło: China Daily ...

dawno temu

Jak dobierać wino do potraw?

... i deserowe Wina słodkie lepiej nadają się do warzyw. Najlepiej takich, jak marchewki (same w sobie są słodkie). Nie dobrze jest serwować wina deserowe do słodyczy. Jednak z serem żółtym, czy pleśniowym ...

dawno temu

Dieta dla włosów - co możesz im dać?

... nie może też być pełna bez witaminy A. Znajdziemy ją w maśle, jajach, mleku, wątróbce, serach, pomidorach i marchwi. Aby witamina A została wchłonięta, musi być podawana z odrobiną tłuszczu. Krok 3 Jak dbać ...

dawno temu

Mocne paznokcie - jak to zrobić?

... witaminy A i E, witaminy z grupy B oraz wapń i cynk. Dlatego warto jeść razowe pieczywo, sery, produkty mleczne, jaja, wątróbkę, brokuły, pomidory, marchew, ostrygi, kiełki pszenicy i orzechy.   ...

dawno temu

Najsmaczniejsze przepisy na zdrową i sycącą sałatkę z tuńczykiem

... wodą i dobrze osusz. Wrzuć je do salaterki, a następnie dodaj do nich składniki, takie jak pokrojony w kostkę plaster sera feta, pomidor, przekrojone na ćwiartki jajko, łyżka kukurydzy oraz cały ...

dawno temu

3 najsmaczniejsze przepisy na dania z kurkami

... . Następnie dodaj rozbełtane jajka i smaż wszystkie składniki na małym ogniu do momentu całkowitego ścięcia się białka. Gotowy omlet oprósz łyżką tartego sera żółtego. I gotowe! Spaghetti z kurkami 53905 ...

dawno temu

Śniadaniowe propozycje z różnych stron świata

... z suszonymi owocami i orzechami, ale spotyka się także tzatziki jako poranną przekąskę, czy mięsne omlety. Śniadanie hiszpańskie – jednym z częściej spotykanych jest tortilla z warzywami i serem ...

dawno temu

Czekolada w aerozolu na poprawę nastroju

... z pianką będziemy używać kawowych aerozolów. Mają również powstać spraye o smaku serów, alkoholi, przypraw.   Co sądzicie o takim pomyśle? Byłybyście chętne na wypróbowanie takiego aerozolu, czy preferujecie raczej tradycyjną wersję czekolady? ...

dawno temu

Walka ze starzeniem się skóry

... zmarszczek, np. kremy liftingujące i sera. Skóra w okolicach oczu i ust jest szczególnie podatna na powstawanie zmarszczek, więc traktuj ją ze specjalną troską. Krem pod oczy nakładaj bardzo delikatnie ...

dawno temu

Zadbaj o swoją odporność na zimę - naturalnie!

... kwiatów mogą posłużyć jako dodatek do surówek i sałatek, możemy je dodać do ryżu, potraw z sera czy jajek. Imbir Imbir brzmi egzotycznie – jednak dziś bez problemu dostaniemy go w każdym dużym ...

dawno temu

Jak to robią górale- czyli potrawy z samiuśkich Tatr

... , możemy także pokusić się o dodanie do niej klusek, które na długo pozostawią uczucie sytości. Oscypki – średnio twarde, kawałki sera wędzonego, przygotowanego z owczego mleka, o słonawym smaku, możemy ...

+ Pokaż więcej