Jak gotować na parze?

... Niektóre potrawy, jak na przykład pyszne i puszyste placki drożdżowe, ze swej natury gotuje się, wykorzystując parującą wodę. Istnieją jednak produkty, które zazwyczaj przygotowujemy w inny sposób ... na nowo niektóre dobrze znane potrawy. ...

dawno temu

Kurczak w sosie - pysznym sosie

... Jeśli nie wiesz, co przygotować na dzisiejszy obiad, to znaczy, że powinnaś sięgnąć po coś szybkiego i smacznego, po coś wyjątkowego, ale prostego – kurczak w sosie – oto przepis, który rozwiąże twoje problemy. Zadziwia smakiem, podbija serca, ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... Gotowane warzywa nie muszą stracić wszystkich wartości odżywczych. Trzeba tylko znać kilka kilka prostych sztuczek, które pozwolą zachować witaminy i wydobyć pysznych smak. Jak gotować warzywa? W książce kucharskiej babci znalazłam kilka ...

dawno temu

Pulpety w sosie pomidorowym

... jest w wielu kuchniach świata. Bardzo dobrze sprawdza się w towarzystwie mięs, jak i warzyw. Potrawą przygotowaną z jego użyciem, która na pewno będzie smakowała większości twoich bliskich są pulpety w sosie ... przygotowania pulpetów gotowanych ...

dawno temu

Jak zrobić sos curry?

... Sos curry to doskonały dodatek do drobiu, ryb i cielęciny. Podkreśla smak mięsa i wydobywa z niego to, co najlepsze. Warto mieć pod ręką przepis na sos curry, by zawsze móc wzbogacić i urozmaicić swoje potrawy. Z takim dodatkiem nigdy nie będą ...

dawno temu

Zupa z porów - witaminy kontra mróz

... Zupa z porów to jedno z najodpowiedniejszych dań na zimowe mrozy. Pory mają wiele cennych dla nas witamin, dlatego warto jeść je pod każdą postacią. Surówka czy sałatka to propozycje na zimno, ale jeśli chcemy porządnie się rozgrzać potrzebujemy ...

dawno temu

Biały sos

... Biały sos to świetny dodatek do pizzy, ryby czy potrawki z kurczaka. Jego przygotowanie jest banalnie proste, składniki są proste, a efekt naprawdę zaskakuje. Przeczytaj przepis i stań się szczęśliwą posiadaczką tajemnej wiedzy, która jeszcze ...

dawno temu

3 proste przepisy na domowy sos do sałatek

... Jesteś miłośniczką zdrowych sałatek warzywnych, a w twojej szafce kuchennej można znaleźć pokaźny wybór gotowych sosów? Uważaj, to źródło niekorzystnych dla zdrowia substancji konserwujących. Zamiast tego możesz w prosty sposób samodzielnie ...

dawno temu

Rozszerzone pory i tłusta cera - jakich kosmetyków używać?

... Rozszerzone pory i to duży problem. Trudno jest wykonać makijaż, który mógłby je ukryć, zwłaszcza na całe 8 godzin pracy. Ale nie jest to niemożliwe. Sekret tkwi w odpowiednich kosmetykach. Musisz ... wybierać je rozważnie, bo nie wszystko ...

dawno temu

Sosy do mięs

... Często przygotowując mięso na obiad, zastanawiamy się, z czym je podać, by danie nie było za suche. Przyrządzenie sosu to wyższa filozofia, którą nie zawsze chcemy zgłębiać. Otóż nic prostszego ... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę ...

dawno temu

Sos do ryżu - smaczny i szybki

... Warto znać przepis na dobry sos do ryżu, bo to doskonały pomysł na szybki obiad. W tym przypadku naprawdę nie stracisz wiele czasu. Przygotujesz danie zanim ryż zdąży się ugotować. Sprawdź jak łatwo jest stworzyć coś pysznego. ... olej, a ...

dawno temu

Oczyszczanie porów - domowe sposoby

... Zatkane, zanieczyszczone pory, zwane groźnie wągrami, spędzają sen z powiek niejednej z nas. Drżymy na samą myśl o tym, że trzeba stanąć przed lustrem i znów dokładnie obejrzeć cerę. Poty spływają ... się, jest wiele sposobów na zanieczyszczone ...

dawno temu

Sos do mięsa

... wyśmienity sos do mięsa. Oprócz najbardziej popularnych propozycji poznasz także sosy o mniej oczywistych smakach. ... albo wołowina to ważne składniki naszej diety dostarczające naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Jak zrobić ...

dawno temu

Sos sojowy

... Kuchnia azjatycka bez soi? Naprawdę trudno sobie to wyobrazić. Co ciekawe, wykonany z niej sos sprawdza się także zastosowany w przypadku wielu potraw europejskich. Soja dostarcza organizmowi ... wielu cennych składników odżywczych, witamin oraz ...

dawno temu

Gotowanie z robotem

... Japończycy nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Tym razem, stworzyli gotującego robota. Jeśli nie lubisz gotować, bądź też kompletnie się na tym nie znasz, a za to jesteś „geekiem” do kwadratu ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... odświeżyć trochę swoją wiedzę na ich temat. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się więcej na temat pulpetów, a także poznasz przepis na wyśmienite klopsy w sosie koperkowym. ... odświeżyć trochę swoją wiedzę na ich temat. Przeczytaj poniższy ...

dawno temu

Sos do frytek

... Sos do frytek – oto czego potrzebuje dziś każdy singiel. Nie znalazłaś jeszcze drugiej połówki? W takim razie zaproś przyjaciół i zróbcie sobie wieczór ze smakołykami, tak na początek tygodnia, by ... kolejne dni były tylko lepsze. Możesz też ...

dawno temu

Mięso w sosie

...   Nic tak nie urozmaica obiadu, jak mięso podane w pysznym sosie. Grunt jednak to umiejętne połączenie smaków. Jak to zrobić, by nie popełnić kulinarnej gafy? ... Nic tak nie urozmaica obiadu, jak mięso podane w pysznym sosie. Grunt jednak to ...

dawno temu

Przepis na sos czosnkowy do pizzy

... Dla tych, którzy lubią aromatyczne, ale niezbyt ostre smaki jest łagodny, lekko kremowy sos czosnkowy. Do jakich potraw pasuje? Jak się robi sos czosnkowy? Zdradzamy sekret jego receptury i wachlarz jego zastosowań. Jak brzmi przepis na sos ...

dawno temu

Surówka z porów - smacznie i zdrowo

... Por powinien jak najczęściej pojawiać się na naszym stole. Dostarcza bowiem organizmowi wapń, żelazo, magnez, fosfor, a także witaminy C, E, B1 i B2. Surówka z porów to naprawdę doskonały pomysł ... o grubych oczkach i wymieszaj z porami. Krok ...

dawno temu

Różowy sos do jajek

... Sos to doskonały dodatek do wielu potraw. Różowy sos do jajek doda im smaku i charakteru. Możesz go również wykorzystać do wędlin i mięs. Dzięki niemu zyskasz nie tylko walory smakowe ... , ale także będziesz mogła wspaniale udekorować swoje ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Odkrywamy tajemnice sosów

... . Czy, stojąc w sklepie przed półką z sosami, sprawdzaliście, z czego (poza emulgatorami E-1740 i E-396211) składa się sos tysiąca wysp? A może mieliście chwilę zastanowienia nad tym delikatnym ... , słodkawym, różowym sosem, który często podają ...

dawno temu

Monotonii sosów mówimy stanowcze NIE

... Jaki sos zazwyczaj dodajecie do sałatek? Oliwę? Śmietanę? Co za nuda! A może sos z torebki? Toż to woła o pomstę do nieba! A może tak zaeksperymentujemy i tym razem wykorzystamy coś mniej banalnego ... ? W poprzedniej części zajęliśmy się oliwą ...

+ Pokaż więcej